123 456 7890

Ilves onnistui alun rynnistyksellään iskemään johto-osuman, mutta SJK painoi päälle ja lopulta Reuben Ayarna tasoitti ottelun komealla osumalla. Kotijoukkue Ilves aloitti ottelun todella vahvasti ja jo 4 minuutin jälkeen pallo oli SJK:n maalissa. Sen jälkeen heidän käsikirjoitus oli selvä, Ilves puolusti koko joukkue pallon alla, rikkoi, kulutti aikaa ja iski vaarallisesti vastaan. SJK kuitenkin piti pallon ja paineen heidän päädyssään. Toisella jaksolla SJK iski tasoituksen, joka lähti hienosti syötellen, aivan omalta maalivahdilta alkaen. Maalin teki Ayarna, jolle maali oli ensimmäinen tämän kauden Veikkausliigassa. Samalla se oli ensimmäinen jonka hän iski entisen seuransa Ilveksen verkkoon. Maalin jälkeen hän nostikin kätensä nöyränä ilmaan, eikä tuulettanut tasoitusta. Kokonaisuutena peli oli juuri sellainen kuin alkujaan pelättiin, keväinen nurmi ja kovaa taisteleva kotijoukkue teki jalkapallon pelaamisen vaikeaksi. Ottelu oli myös rikkonainen ja vähän väliä tuomari pisti pelin poikki pikkurikkeiden vuoksi. Tasuri tästä kelpaa ja joukkue aloittaa palauttelemisen sekä valmistautumisen ensi torstaina OmaSp Stadionilla pelattavaan SJK – KuPS otteluun. Ennakkoliput otteluun on jo myynnissä SJK:n verkkoaupassa.

Ilves – SJK 1-1 (1-0)
1-0 04 min Marius Noubissi
1-1 49 min Reuben Ayarna

Ottelun alut ovat olleet SJK:lle tällä kaudella vaikeita, ja sama toistui myös Ratinan stadionilla. Ilves hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja, keskitykset ja erikoistilanteet tuottivat ongelmia SJK:n puolustukselle. Ilves siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Marius Noubissi puski pallon maaliin lähietäisyydeltä Iiro Järvisen keskityksestä.

Ottelun hallinta pysyi Ilveksellä maalinkin jälkeen, eikä SJK meinannut päästä peliin mukaan. Lisämaaleihin Ilves ei kuitenkaan pystynyt luomaan paikkoja. Ottelun alussa SJK:n syötöt ja haltuunotot eivät meinanneet onnistua millään. Ainakin yksi syyllinen siihen oli heikossa kunnossa ollut kenttä.

SJK pääsi ensimmäisen puoliajan edetessä hiljalleen peliin mukaan, ja hallitsi peliä loppua kohden. Paikkojen luominen oli kuitenkin vaikeaa, eikä SJK turvautunut keskityksiinkään. Avauspuoliajan viimeisillä minuuteilla SJK pääsi muutamiin paikkoihin. Vahid Hambo pääsi laukomaan melko hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui lähes sivurajasta yli. Mehmet Hetemaj’n laukauksen Mika Hilander torjui.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Reuben Ayarnan antama kulmapotku tuli hyvään paikkaan Johannes Laaksoselle, jonka veto kuitenkin epäonnistui.

SJK:n hallinta jatkui myös toiselle puoliajalle, ja se tuotti tulosta heti toisen puoliajan alussa. SJK murtautui keskustan kautta muutamalla lyhyellä ja nopealla syötöllä, ja pallo pelattiin lopulta Reuben Ayarnalle, joka iski ottelun tasoituksen entistä seuraansa vastaan. Maalia edelsi 14 perättäistä syöttöä onnistunutta syöttöä. Viimeisen syötön tarjoili Mehmet Hetemaj.

SJK joutui suorittamaan pelaajavaihdon 52. minuutilla, kun Johannes Laaksonen loukkaantui. Hänen tilalleen tuli Jesse Sarajärvi. Sarajärvi sai heti kentälle tulonsa jälkeen syötön boksiin Emile Paul Tendengiltä, ja pääsi laukomaan boksissa, mutta Mika Hilander pystyi torjumaan. Hetkeä myöhemmin Marc Vales avasi komeasti Sarajärvelle, joka pääsi keskittämään, mutta tulosta ei tullut. Sen jälkeen Jordan Mustoe keskitti, ja Richard Dorman pääsi lopulta laukomaan vastapalloon, mutta pallo viuhui yli maalin.

Ilves sai sivuvapaapotkun reilun tunnin kohdalla. Jesse Öst ei yltänyt palloon, mutta Ilves-pelaajan pusku suuntautui SJK:n onneksi yli maalin. Ilveksen seuraavakin paikka tuli erikoistilanteesta. Diogo Tomas pääsi laukomaan vastapalloon kulmapotkun jälkeen, mutta Jesse Öst liimasi pallon hyppysiinsä.

SJK joutui suorittamaan toisenkin vaihdon loukkaantumisen takia. Marc Vales jätti kentän ja hänen tilalleen tuli Joel Mero.

Ilves pääsi 85. minuutilla huippupaikkaan. Eero Hyökyvirta riisti pallon oikeassa laidassa ja tarjoili maalille Niklas Jokelaiselle, mutta Jesse Öst piti torjunnallaan ottelun tasatilanteessa.

Ottelun loppuhetkillä kentälle tullut Anders Bååth pääsi väläyttämään kovaa kaukolaukaustaan lisäajalla, mutta hurja tykki meni hieman ohi maalin.

Jäätiin vähän lähtötelineisiin ensimmäiset 20 minuuttia. Ilves oli paljon terävämpi pelin alussa ja sai 1–0-johtomaalin. Ensimmäisen puoliajan edetessä päästiin paremmin peliin mukaan ja kontrolloitiin loppua. Ilves puolusti tosi tiiviisti, eikä saatu paikkoja. Jarkko Wiss on organisoitunut puolustuksen hyvin. Ei ollut hirveästi paikkoja edetä. Ei ollut maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Kenttä ei ollut ihan ihannekenttä, mutta silti tauolla korostettiin, että jatketaan kontrolloitua syöttöpeliä, ja yritetään päästä vaarallisille alueille ja siitä murtautumaan. Aika hienosti kontrolloidusti rakennettiin paikka ja tehtiin tasoitus. Kovaa taistelua oli loppuun asti. Pisteeseen oli tyytyminen. Pallollinen pelaaminen ja rohkeus on oikeastaan kaikissa peleissä parantunut loppua kohden. Pitäisi päästä kiinni siihen jo pelien alussa, sanoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Pallollinen peli lopahti hyvän alun jälkeen. Pikkaisen väsähdettiin, ei enää päästy iskemään iholle ja tietynlainen vaarallisuus katosi. Meillä oli paikka iskeä 2–1-maali pallonriiston jälkeen. En ole ihan täysin tyytyväinen vieläkään puolustuspeliin, mutta saatiin hyvää vastustajaa vastaan piste kuitenkin. SJK:lla oli ennen peliä enemmän taukoa peleistä kuin meillä. Meillä oli VPS:aa vastaan enemmän välipäiviä. Sekin vaikuttaa jonkin verran, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

SJK: Jesse Öst MV, Marc Vales, Richie Dorman, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen, Vahid Hambo, Jordan Mustoe, Matti Klinga, Ville Tikkanen, Emile Paul Tendeng ja Mehmet Hetemaj.

SJK:n seuraava ottelu on ensi torstaina 3.5. klo 18:30 pelattava SJK – KuPS ottelu. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.