123 456 7890

SJK haki ensimmäisen voiton kauden 2018 Veikkausliigasta, kun se voitti TPS:n vierasottelussa Dani Hatakan ja Mehmet Hetemaj’n maaleilla. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Valkeakoskella, TPS:n varakentällä. Ensimmäinen puoliaika oli vielä maalitonta nyhjäystä, eikä SJK pystynyt hyödyntämään omaa pallohallintaa tehoiksi. TPS oli itseasiassa yhdellä tolppalaukauksella jopa lähempänä. Toisella jaksolla SJK sai pallon lähemmäksi TPS:n rangaistusaluetta ja lopulta aivan viime minuuteilla lopulta maaliin asti. Avauvoitto kauden toisesta ottelusta ja ensimmäisestä vierasottelusta maistui. Ensi viikolla SJK pelaa kaksi kotiottelua HJK:ta ja Honkaa vastaan. Ottelut ovat keskiviikkon 18.4. ja lauantaina 21.4. Otteluihin on myynnissä edullinen combolippu. Ohjeet combolippuun löydät tästä linkistä.

TPS – SJK 0-2 (0-0)
0-1 87 min Dani Hatakka
0-2 89 min Mehmet Hetemaj

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli SJK:n osalta todella nihkeä. SJK ei pystynyt juuri maalipaikkoja luomaan, ja lukuisat harhasyötöt varjostivat Kerhon peliä.

SJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli noin vartin kohdalla. Reuben Ayarna syötti Vahid Hambolle, joka sai kuin saikin syötettyä pallon Maximo Toloselle, jonka jatko meni kuitenkin ohi maalin.

20. minuutilla Niklas Friberg keskitti oikealta laidalta boksiin Oskari Jakoselle, joka pääsi laukomaan ihan vapaasti, mutta SJK:n onneksi kuti meni ohi maalin. TPS pääsi ensimmäisellä puoliajalla aivan liian helppoihin riistoihin aivan liian lähellä SJK:n maalia.

SJK:n puolustus oli ajoittain ongelmissa Mika Ääritalon hyvän prässipelin takia. Marc Valesin syöttö tai tökkäys Mihkel Aksalulle oli monien mielestä palautus, mutta ottelun erotuomari Kalle Mäkisen mukaan ei.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli Oskari Jakonen, jonka kuti kolahti tolppaan puolen tunnin kohdalla.

Emile Paul Tendeng laukoi pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppumista, ja kuti meni vain hieman ohi maalin.

Erittäin vaikean ensimmäisen jakson jälkeen SJK:n parani toiselle puoliajalla. 50. minuutilla SJK pääsi Vahid Hambon johdolla vastahyökkäykseen. Hambo pelasi hyvin yhteen Tolosen kanssa, ja lopulta pallo pelattiin Jordan Mustoelle boksiin. Mustoe tavoitteli vielä maalin edestä Jesse Sarajärveä, mutta TPS:n puolustus pääsi väliin ja seurauksena oli kulmapotku.

Myös TPS:llä oli toisen puoliajan alkuvaiheessa maalipaikkoja. Juri Kinnusen keskitys vasemmalta laidalta tuli boksiin hyvään paikkaan Oskari Jakoselle, mutta Mihkel Aksalu torjui hienosti. Aksalu nollasi myös puolittaiseen paikkaan päässeen Aleksi Ristolan yrityksen hyvällä vastaantulollaan.

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä paremmin SJK sai peliä haltuunsa. Myös Mehmet Hetemaj’n ja Johannes Laaksosen tulo kentälle edesauttoi hallinnan siirtymistä SJK:lle.

Aristote Mboma tuli Vahid Hambon tilalle kentälle 20 minuuttia ennen loppua. ”Totti” pääsikin pariin kertään hätyyttelemään TPS:n maalia, mutta Jonathan Viscosin vastaantulo esti ensimmäisen paikan, ja toisella yrittämällä Mboman laukaus kiersi ohi maalin.

SJK sai vapaapotkun 87. minuutilla, kun Rasmus Holma rikkoi Maximo Tolosta aivan kuudentoista alueen rajalla. Johannes Laaksosen vapaapotku oli liki täydellinen, ja pallo kolahti ylärimaan ja siitä alas. Aristote Mboma oli ensimmäisenä paluupallossa, ja sai puskettua sen maalin eteen Dani Hatakalle, joka ohjasi pallon. Maali oli Hatakalle kolmas liigamaali SJK:ssa.

Ja lisää tuli lähes heti perään. Mehmet Hetemaj sai pallon boksissa Emile Paul Tendengiltä, ja laukoi pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Laukaus oli jonkinlainen sijoituksen ja zipin sekoitus, eli aivan tyypillinen Mehun tekemä maali.

– Haastava peli. Tuntui siltä, että olimme todella paljon pallossa kiinni, mutta ensimmäisen puoliajan keskikohdan jälkeen tehtiin huonoja valintoja ja ratkaisuja pallon kanssa. Pakotettiin palloa vähän turhaan vääriin paikkoihin. Meille tuli pallonmenetyksiä harhasyöttöjen kautta paljon ja muutenkin vähän helppoja menetyksiä ja TPS pääsi muutamiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Niitä olisi pitänyt pystyä välttämään. Meidän pelistä katosi ensimmäisellä puoliajalla rytmi ja hallinta. Ei löydetä paikkoja riittävän nopeaan syöttelyyn ja sitä kautta murtautumiseen tuolla pallonhallinnalla. TPS puolusti keskialueella tiukasti, ja maalipaikkojen luominen oli meille vaikeaa, ja siitä TPS:lle iso kunnia. Montaa paikkaa ei tänään ollut, mutta onneksi muutama saatiin luotua ja onnistuttiin niissä. Toivottavasti se ruokkii itseluottamusta, sanoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

– Olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Pelasimme juuri niin kuin suunnittelimme ja sovimme. Tiedettiin, miten vaarallinen SJK on ja miten hyvin SJK pelaa. Tolppaa lähemmäksi emme päässeet ensimmäisellä jaksolla, ja se jäi harmittamaan. Pelattiin ehjempi kokonaisuus kuin Lahtea vastaan, pelin taso ei heitellyt pelin aikana niin paljoa. Paljon tuli onnistumisia ja hyviä asioita, joita voidaan viedä eteenpäin seuraavaan peliin,
sanoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Dani Hatakka, Anders Bååth (61’ Mehmet Hetemaj), Reuben Ayarna, Vahid Hambo (72’ Aristote Mboma), Jordan Mustoe, Maximo Tolonen, Ville Tikkanen, Emile Paul Tendeng ja Jesse Sarajärvi (61’ Johannes Laaksonen).

Ensi viikolla SJK pelaa kaksi kotiottelua, kun se kohtaa ensin keskiviikkona 18.4. klo 18:30 HJK:n ja lauantaina 21.4. klo 16:00 FC Hongan. Molemmat ottelut pelataan OmaSp Stadionilla ja liput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin kivijalassa sijaitsevassa SJK Shopissa. SJK Shop on auki arkisin klo 9-16. Otteluihin on myynnissä edullinen combolippu, jonka voi ostaa verkkokaupasta. Ohjeet tuon ostamiseen löytyy SJK:n kanavilta olevasta videosta, tästä linkistä.