123 456 7890

Avauspisteet nihkeästi
SJK – FC Vaajakoski 1-0 (1-0)
34 min 1-0 Aki Sipilä

Seinäjoen Jalkapallokerhon avaus Kakkosen Lohko C:n ensimmäisellä kierroksella sujui pelillisesti nihkeästi, mutta onneksi sentään tuloksellisesti peli meni ennakkokaavailuiden mukaisesti ja kotijoukkue piti pintansa puristaen kovin nihkeän, mutta taatusti ansaitun voiton.

Vastustajaksi saapunut FC Vaajakoski tyytyi vastaanottajan rooliin, kyttäillen, pyrkien ottamaan pelistä pois kotijoukkueen keskikentän kaksikon Christian Sund – Chris Cleaver ja odottamaan virhettä, josta pääsisi iskemään. Varsinaisesti sitä virhettä ei koskaan tullut ja vain kerran koko 90 minuutin aikana joutui kotijoukkueen maalivahti, Luis Fernando venyttämään näppinsä pahassa paikassa pallon tielle.

Sen sijaan kotijoukkueella oli kuusi avopaikkaa ja muutama puolittainenkin paikka iskeä pallo vieraiden verkkoon. Nyt ei viimeistely onnistunut kuin kerran, mutta maali oli sitäkin maukkaampi.

Petter Meyer osoitti olevansa todella arvokas pelaaja kotijoukkueelle taituroituaan upean tekopaikan Aki Sipilälle reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Sipilä sai suorastaan nautiskella pallon muuten loistavan ottelun pelanneen Sami Myllymäen taakse.

Maalin jälkeen Meyer oli päästä karkuteille, mutta takaapäin tullut Joonas Laaksonen kaatoi miehen kesken karkumatkan ja monien yllätykseksi katseli tempustaan suoraa punaista todella sekavasti matsin tuominneen Anton Mustosen tarjoilemana. Mustosen linja oli kummallekin joukkueelle todella epäselvä läpi kamppailun ja lopulta Kerhon Mikko Väänänen joutui sijaiskärsijäksi Mustosen hyvitettyä Laaksosen punaista antamalla myös Väänäselle suoran punaisen tilanteesta, josta keltainenkin olisi ollut kova tuomio.

Väänäselle suora punainen kortti oli pelaajauran ensimmäinen, joten varsinaisesta taparkiminaalista ei oikeastaan voi kyllä tässä kohtaa puhua.

Epäjohdonmukainen linja saattoi ihan hyvin koitua myös Kerhon onneksi, sillä Tiitus Lehtinen kolasi FCV:n hyökkääjän 21. minuutilla rangaistusalueen kulmassa. Moni olisi ollut ihan valmis kiikuttamaan pallon tilanteesta pilkulle, mutta kotijoukkueen onneksi niin ei kuitenkaan käynyt,

Kahden punaisen lisäksi keltaisia katselivat kotijoukkueen Aki Sipilä, Petri Huttu ja vieraiden Tomi Karlstedt, Niko Leppänen, sekä Kalle Kautto. Varsinkin maalitykkinä tunnettu Karlstedt voi olla melko tyytyväinen, ettei katsellut punaista hänkin, sillä mies veteli surutta sukille takaapäin Ville Ylistäkin tuomarin siihen reagoimatta. Karlstedtin muut ansiot jäivät tällä erää vähäisiksi.

Paljon ei ansioita tullut kotijoukkueen pelaajillekaan. Pelillisesti ottelu oli ehkä kevään vaatimattomimpia suorituksia mustapukuiselta joukkueelta.

Liekö niin, että oltiin ajoittain menossa jopa liian innokkaasti eteenpäin, sillä kotijoukkueen saldo oli huikeat 11 paitsiota ottelussa. Joko syötön lähteminen kesti liian kauan, tai sitten kiiruhdettiin hiukan liian ahneesti.

Paikkoja maalintekoon kotijoukkueella oli sen verran, että niistä olisi pitänyt kyetä iskemään ainakin 3-4 osumaa. Lee Brennan pääsi vapaaseen paikkaan Petter Meyerin esityöstä ja karkuteillä oli Meyerin itsensä lisäksi Arttu Seppälä. Kummallakin kerralla Sami Myllymäki veti kuitenkin pidemmän korren. Kertaalleen pallo oli ylärimassa ja maaliviivalla Christian Sundin kulmurista.

Ottelu oli juuri niin vaikea kuin kauden avauspelit ovat tavanneet olla. Poikkeuksen teki kuitenkin se, että Kerhon onnistui huonollakin pelillä kaataa lohkossa ihan parhaaseen A-ryhmään kuuluva vierailija. On nimittäin ihan päivänselvää, että näin vaatimattomasti Kerho ei tule jatkossa kovin usein pelaamaan. Toisaalta, FC Vaajakoski onnistui pelisuunnitelmassaan melko hyvin. Se sai jäädytettyä Kerhon peliä, mutta sen hakema tasapeli jäi kuitenkin vain kaukaiseksi haaveeksi.

Kerho otti ottelusta juuri niin monta pistettä kuin suinkin tarjolla oli ja ansaitsemansa voiton. Vastaavaia otteluita on luvassa kauden mittaan varmasti useita, eli vastustaja vetäytyy ja pyrkii tappamaan pelin. Joskus joku voi siinä oikeasti onnistuakin, mutta vaikeaa se, on sillä Kerhon riveistä löytyy taatusti ratkaisijoita laajasti.

Kerhon alakerrassa topparipari Mikko Ylihärsilä – Tiitus Lehtinen selvisi sangen hyvin, kuten myös pakkikalusto Ville Ylinen ja ulosajoonsa saakka ihan hyvin pelannut Mikko Väänänen. Luis Fernando hoitti kaiken mahdollisen luotettavasti ja aina kun omissa pysyy nolla, takaa se sen, että ottelusta jää käteen ainakin piste. Yleensä enemmän.

Otteluisäntä Nordean valitsemat Veikkaustähdet saivat mitaleita siten, että vieraiden poikamaajoukkueessakin esiintynyt Jere Keskinen pokkasi yhden sakaraisen ja pronssisen lämiskän. Kotijoukkueesta Petter Meyer sai kaksi taivaankappaletta tililleen ja maalillaan kamppailun ratkaissut terrieri Aki Sipilä korjasi kultaisen mitskun myötä kolme tähteä.

Kakkosen Lohko C:n kierros oli muiden otteluiden osalta vähintään mielenkiintoinen. Voisi kai luonnehtia hienoiseksi yllätykseksi, että viime kaudella karsintaan saakka lohkovoittajana edennyt FC Santa Claus konttasi kotonaan sarjanousija Haukiputaan Palloa vastaan 2-1. Yllätykseksi voi laskea myös sen, että toinen sarjanousija, Vihtavuoren Pamaus kuritti kotonaan viime kaudella Lohko A:ssa vahvasti pelannutta SC Riverballia peräti 5-0. Myös PK-37:n 2-1 -kotivoitto GBK:sta on pienimutoinen yllätys, tosin pelihän pelattiin hiekalla, eli mitä hyvänsä voi moisissa olosuhteissa tapahtua. JBK haki pinnan Warkaus JK:lta tuloksella 1-1. FC Kiisto puolestaan otti avausvoiton TP-47:sta numeroin 2-0 kotikentällään.

Näin on sarja saatu käyntiin. On tätä jo kauan odoteltukin. Yleisöä ei saapunut aivan niin paljon katsomoon kuin olisi voinut toivoa. Liekö vappuriehat hiukan verottaneet vai mistä oli kysymys. Toki Kakkosessa on oltava ihan tyytyväisiä, jos kentän laidalla on noin 750 katsojaa.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen (ua), Mikko Ylihärsilä, Tiitus Lehtinen, Ville Ylinen, Aki Sipilä (v), Chris Cleaver, Christian Sund, Arttu Seppälä (90+1., Teemu Penninkangas), Petter Meyer (84. Mikael Muurimäki), Lee Brennan (63. Petri Huttu)