123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK nousi tappiolta voittoon kotiavauksessa OmaSp Stadionilla, kun Rafal Wolsztynski osui aivan ottelun viime sekunneilla. Ottelun hahmo oli Wolsztynskin lisäksi SJK:n ukrainalaishyökkääjä Denys Oliinyk, joka teki itse yhden ja antoi syötön toiseen osumaan. Lisäksi päivän ottelu oli Oliinykille hänen SJK-uransa 100.ottelu. Yleisöä oli tullut paikalle yli 2000, vaikka kevätsää ei pahemmin lauantaina lämmittänyt. Voitto kuitenkin maistuu. Kauaa ei SJK ehdi lepäilemään, kun ensi perjantaina jatketaan SJK – HJK ottelulla. Liput otteluun myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa.

SJK – HIFK 2-1 (0-0)
0-1 75 min Pipe Saez rp
1-1 86 min Denys Oliinyk rp.
2-1 90+1 min Rafał Wolsztynski

SJK hallitsi palloa ensimmäisen parikymmentä minuuttia lähes täysin IFK:n puoliskolla, mutta ei saanut luotua tilanteita. Ensimmäisen tilanteensa se sai vapaapotkusta oikealta laidalta, noin 20:sta metristä. Siitä kuitenkin Diego Rojas laittoi suoraan pallon alakulmasta ohi.

Tuon jälkeen vierailija sai ensimmäisen hyökkäyksensä, joka oli hidas, ja palloa pelattiin mieheltä miehelle, kunnes se tuli laitaan Pipe Saezille. Tämän keskitys meni suoraan Jesse Östin näppeihin. SJK käynnisti pelin siitä nopeasti Josepablo Monrealille, mutta tilanteesta saatiin ainoastaan kulma aikaiseksi.

Puolen tunnin jälkeen HIFK-puolustuksessa Daan Klinkenbergille meinasi tulla paha virhe, kun hän menetti pallon Serge Atakayille. HIFK-maalissa kokenut Beto Pimparel kuitenkin ehti irtopalloon ensin päätyviivalla, ja siivosi sen keskialueelle. Vielä puoliajan loppuun SJK sai puoliajan parhaan tilanteensa, kun Cristhian Valencia antoi pallon laitaan Denys Oliinykille, ja Oliinyk pääsi vetämään boksista. Beto kuitenkin torjui. Oliinyk ehti vielä irtopalloon, mutta HIFK ehti purkamaan sen kulmaksi. Puoliaika päättyi maalittomana.

Toisella puoliskolla SJK laittoi kaasua lisää, ja otti kentälle nopeita jalkoja muun muassa Daniel Håkansin muodossa. Myös Tuomas Kaukua toi lisää vauhtia. Peli olikin lähes täysin HIFK:n päädyssä suurimman osan aikaa ja varsinkin Denys Oliinyk ja Daniel Håkans olivat jatkuvasti vaarallisia.

HIFK kuitenkin meni yllättäen johtoon rangaistuspotkumaalilla, puolustettuaan ensin pitkät pätkät koko joukkueen voimin. Vastahyökkäyksestä Valencia menetti pallon ja Jesse Öst joutui rikkomaan boksissa. Pipe Saez laittoi pallon vasempaan kulmaan, Östin aavistaessa oikealle.

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se vyörytti hyökkäyksiä vierailijan maalille. Tasoistus tuli rangaistuspotkusta 86.minuutilla, kun ensin HIFK-puolustaja oli blokannnut Serge Atakayin keskityksen kädellä. Denys Oliinyk laittoi pallon varmasti verkkoon. Heti kun peliä jatkettiin, sai SJK erinomaisen paikan, ja Vertti Hänninen veti pilkun kohdista, mutta Beto Pimparel torjui.

Jännitystä saatiin kestää aivan viime hetkille asti, kun SJK sai sivuvapaapotkun vasemmalta. Oliinyk lähetti pallon boksiin, missä Rafal Wolsztynski yritti ensin tavoitella sitä jalallaan, mutta HIFK-puolustaja pääsi hieman katkaisemaan. Irtopallo tuli kuitenkin Wolsztynskille, ja tämä tykitti pallon verkkoon. Kentällä alkoi kovat voitonjuhlat välittömästi maalin jälkeen.

– Meille kaikkein tärkeintä oli saada jatkuvuutta meidän peliimme. Me halusimme hallita palloa ja kontrolloida siten peliä, siinä myös onnistuen. Ja mielestäni prässäsimme myös hyvin, sillä voitimme palloja ylhäällä heidän puolustusalueellaan. Ja voitimme myös kakkospallot. Tavoitteena oli myös, että emme päästä maalia omiin. Mutta teimme pienen virheen, joka kostautui omassa päässä. Siinä kenties keskittyminen hieman herpaantui, ja he saivat pilkun. Semmoista voi sattua. Mutta mielestäni näytimme sen jälkeen luonnetta, ja teimme myös vaihtoja, jotka muuttivat pelin kulkua. Siten saimme pelin takaisin itsellemme ja voitimme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Ja jos sitä voisi valita miten haluaa ottelun voittaa, niin juuri tällä tavalla vaikka joka päivä, jatkoi Gómez.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja (57’ Daniel Håkans), Cristhian Valencia, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Serge Atakayi, Jake Dunwoody, Alfie Bates (76’ Vertti Hänninen), Diego Rojas (70’ Tuomas Kaukua), Denys Oliinyk ja Josepablo Monreal (57’ Rafal Wolsztynski).