123 456 7890

Täysi tupa ja mahtava tunnelma, eivät auttaneet SJK:ta nousemaan voittoon uudella OmaSp Stadionillla. Yrityksestä se ei jäänyt kiinni, sillä SJK puski lähes koko toisen puoliajan lopun täysin yhtä maalia ja palloja sateli HJK:n boksiin. Tällä kertaa yritys ei riittänyt ja HJK vei erinomaisen jalkapallo-ottelun nimiinsä. Päivä oli joka tapauksessa SJK:lle merkittävä askel eteenpäin. Nyt SJK:lle on todellinen jalkapallostadion, missä pelit eivät jää olosuhteista kiinni. Kaikkialla OmaSp Stadionin uumenissa nähtiin erittäin tyytyväisiä katsojia ja kukaan tuskin jäi avajaistapahtumassa kylmäksi. Siitä piti joukkueiden lisäksi huolen molemmissa päissä kenttää olleet erinomaiset kannattajat.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttä kielletty

SJK – HJK 2-3 (2-1)
0-1 2 min Alfredo Morelos
1-1 21 min Teemu Penninkangas
2-1 32 min Matej Hradecky
2-2 55 min Taye Taiwo
2-3 65 min Atomu Tanaka

HJK hallitsi ottelun alkua ja se onnistuikin maalinteossa jo toisella minuutilla. Sebastian Sorsa keskitti boksiin Alfredo Morelosille, joka pääsi kääntymään ja laukoi OmaSp Stadionin ensimmäisen maalin.

SJK pääsi pikku hiljaa peliin mukaan. 14. minuutilla Roope Riski pääsi laukomaan kulman jälkitilanteessa, mutta Thomas Dähne torjui. SJK:n tasoitus tuli 22. minuutilla. Jarkko Hurme keskitti ja Teemu Penninkangas puski takatolpalta uran ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. �Penni� onnistui maalinteossa myös Suomen cupin puolivälierässä PK-35 Vantaata vastaan.

Kotiyleisö sai lisää aihetta juhlaan, kun Matej Hradecky vei SJK:n johtoon 33. minuutilla. Nuorukainen purjehti vetopaikkaan oikealta laudalta ja laukoi tarkasti takakulmaan. SJK:n peli rullasi erinomaisesti ensimmäisen puoliajan lopulla. 38. minuutilla Roope Riski pääsi jälleen laukomaan, mutta Dähne torjui.

HJK joutui vaihtamaan maalivahtia toiselle puoliajalle. Markus Uusitalo tuli Thomas Dähnen tilalle ja pelasi uransa ensimmäisen Veikkausliigaottelun. Toisen puoliajan alku oli vähän samanlainen kuin ensimmäisen. HJK hallitsi, mutta SJK:llakin oli omat paikkansa. 50. minuutilla Roope Riski syötti Tucolle, jonka jatko takatolpalta meni kuitenkin yli maalin.

HJK:n tasoitus tuli 55. minuutilla, kun Taye Taiwon kova tykki painui verkkoon. Maali oli laitapuolustajalle jo kauden kuudes Veikkausliigassa.

Lisää kylmää vettä SJK:n niskaan satoi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Atomu Tanaka pääsi iskemään tyhjiin 3-2-maalin. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi SJK:lle. 72. minuutilla Matej Hradecky ja Timo Tahvanainen pelasivat hyvän paikan Youness Rahimille, mutta Uusitalo torjui Rahimin yrityksen. SJK pääsi muutaman kerran hyviin vetopaikkoihin boksissa, etenkin Rahimi ja Timo Tahvanainen olivat yritteliäitä. Markus Uusitalo ja HJK:n puolustus kuitenkin kestivät loppuun asti.

Siinä oli molemmilla joukkueilla hyviä ja huonoja hetkiä. Vähän peli aaltoili. Mutta me oltiin toisen puoliajan alussa hyviä, saimme kaksi maalia ja käännettyä ottelu meidän voitoksi, kommentoi HJK:n Ville Jalasto

Kaksi joukkuetta, joille molemmille peliruuhkaan neljäs pelli kymmeneen päivään. Ja molemmat oli aika väsyneitä tuolla kentällä tänään, varsinkin loppua kohden. Me oltiin kuitenkin henkisesti vahvempia kestämään tämän kovan hetken. Tasainen peli, joka olisi kai voinut päättyä toisinkin päin, kommentoi HJK valmentaja Mika Lehkosuo.

Tottakai päällimmäisenä on mielessä tappio, vaikka hieno tapahtuma olikin. Pari nukahdusta toisen puoliajan alussa ja tappio. Mielestäni saimme kuitenkin hyvin keskityttyä tähän otteluun, sillä ei tässä ehtinyt tätä tapahtumaa miettiä. Edellinen peli oli kuitenkin vasta keskiviikkona, kommentoi SJK:n Timo Tahvanainen.

Tämä oli kulttuuriteko, mitä seura on tänne rakentanut. Tämä on iso asia meidän seuralle ja iso askel mitä olemme saaneet aikaan tänne, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ensimmäisenä ottelun jälkeen.

Mutta tottakai tämä oli iso tappio. Hyvää joukkuetta vastaan jos ei käytä paikkoja, ei pysty voittamaan. Olimme ehkä hiukan naiiveja toisen puoliajan alussa, mutta olen kuitenkin ylpeä joukkueesta ja olisimme ehkä ansainneet enemmän, päättää Valakari.

SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi torstaina, kun se matkustaa Suomen Cupin välierään Valkeakosken Hakaa vastaan. Ottelu pelataan Valkeakosken Tehtaankentällä ja se alkaa klo 18.30. Otteluun on bussikuljetus kannattajille Seinäjoelta ja voit lukea siitä lisää, sekä imoittautua mukaan tästä linkistä.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Abonima, Matej Hradecky, Jussi Vasara (71› Youness Rahimi), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Tarmo Kink (45› Timo Tahvanainen), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.


Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Ottelukooste: