123 456 7890

SJK on tehnyt jatkosopimukset Serge Atakayin ja Niko Markkulan kanssa. Molempien kohdalla nyt solmittu uusi sopimus on vuoden mittainen.

Oikean puolen laitahyökkääjänä useimmiten nähty, mutta kaudella 2020 myös wing-backin roolissa pelannut Serge Atakayi (22) vietti suurimman osan kaudestaan 2021 lainalla Turun Palloseurassa. Todella juoksuvoimainen Atakayi onnistui pelaamissaan 13 ottelussa tekemään kolme maalia sekä antamaan neljä maalisyöttöä. Atakayi saapui Seinäjoelle ennen kauden 2020 alkua Skotlantilaisen Rangers FC:n organisaatiosta, jossa hän pelasi nuorista pelaajista koostuvassa reservijoukkueessa.

Koen että laina-aika oli minulle henkilökohtaisesti onnistunut. Tunsin iloa ja aloin jälleen nauttimaan jalkapallosta, jonka lisäksi onnistuin maaleilla ja syötöillä auttamaan joukkuettani. Kausi päättyi pettymykseen sillä emme saavuttaneet sarjanousua jonka olisimme ehkä ansainneet, analysoi Atakayi.

SJK:n uusi päävalmentaja Joaquín Gómez on tuttu Atakayille ennestään SJK:n lisäksi myös maajoukkuetoiminnasta, sillä Atakayi on pelannut muiden juniorimaajoukkueiden lisäksi myös U21-joukkueessa, jonka apuvalmentajana Gómez toimi.

Olin ilahtunut kuullessani Joaquín Gomézin olevan SJK:n uusi päävalmentaja. Tunnen hänet hyvin ja pidimme yhteyttä myös sinä aikana kun hän oli HIFK:ssa. Pidän hänen valmennustyylistään todella, ja hän teki minulle heti selväksi että olen osa hänen suunnitelmaansa. Nyt katsotaan eteenpäin ensi kautta SJK:n kanssa sekä europelejä, toteaa Atakayi.

Gómez itse viittaa Atakayin joihinkin poikkeuksellisen hyviin ominaisuuksiin.

Serge on entinen U21-maajoukkuepelaaja joka on edelleen nuori ja hänellä on uskomaton potentiaali edessään. Jotkin hänen peliominaisuuksistaan – kuten voima, nopeus ja suoraviivaisuus – ovat kansainvälisellä tasolla, luonnehtii päävalmentaja Joaquín Gómez.

 

Serge Atakayi SJK-paidassa kaudella 2020. Kuva: Mika Alavesa

 

Niinikään Niko Markkula (31) viihtyy useimmiten oikealla laidalla wing-backin roolissa. Hänkin tuli seuraan talvella 2020, ja hän on 32 pelaamassaan ottelussa tehnyt kolme maalia ja antanut viisi maalisyöttöä. Myös Markkula odottaa tulevaisuuden treenejä ja pelejä innolla.

–Hyvällä fiiliksellä tein jatkosopimuksen. Tiedän minkälaista futista Kiny haluaa meidän pelaavan, ja se sopii minun vahvuuksiini. Lähdetään kirkastamaan mitalia ja tappelemaan tosissaan europeleihin. Omalta osaltani viime kausi oli mitä oli, ja töitä tehdään sen eteen että pääsen taas pelaavaan kokoonpanoon, lupaa Markkula.

Tällä hetkellä harjoitustaukoa viettävä SJK sekä Seinäjoen kaupunki tuntuvat jo tutuilta Markkulalle.

Seinäjoella on Veikkausliigan parhaat olosuhteet ja kaupunki on muutenkin sopivan rauhallinen meidän perheelle. Hyvin olen kotiutunut Seinäjoelle ja nautin ajastani täällä jalkapalloilijana. Nyt treenitauolla normaali arki pyörii ilman harjoituksia. Pyrin pitämään kuntoa yllä sali- sekä juoksutreeneillä. Joskus voi käydä näkemässä kavereita ja viettämässä aikaa heidän kanssaan, kertoo Markkula ennen uutta kautta vietettävän harjoitustauon tunnelmia.

Voittamisenhaluaan aiemmin korostanut päävalmentaja Gómez on tyytyväinen Niko Markkulan tekemiseen kentällä.

–Marsu on kokenut pelaaja joka on jo aiemmin osoittanut olevansa yksi maan parhaita omalla pelipaikallaan. Hän voi syöttö- ja keskitystaidoillaan tehdä ison vaikutuksen joukkueen pelaamiseen viimeisellä kolmanneksella. Lisäksi hän on erittäin kilpailuhaluinen ja -kykyinen, sanoo Gómez.

Joaquín Gómez on tietoinen kummankin pelaajan potentiaalista, ja hänellä on selvät suunnitelmat parivaljakon varalle.

Marsun ja Sergen kiinnityksellä takaamme että joukkueessamme jatkaa kaksi laadukasta suomalaista jalkapalloilijaa, jotka sekä vahvistavat että tasapainottavat joukkuetta hyvin. On selkeää, että heidän viime kautensa henkilökohtaisella tasolla eivät sujuneet välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta olemme täysin sitoutuneita tekemään parhaamme saadaksemme heistä irti heidän parhaansa. Heillä molemmilla on hyviä kykyjä, jotka sopivat siihen pelityyliin jota tavoittelemme. He ovat uhkaa luovia aseita joilla saadaan lisää syvyyttä joukkueeseen, aprikoi Gómez.

SJK:n joukkueenrakennus on oivallisessa vauhdissa, ja sopimusuutisia on odotettavissa lähitulevaisuudessa lisää.

Niko Markkula ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan kaudella 2020. Kuva: Mika Alavesa