123 456 7890

Kaudella 2008, silloinen SJK valmentaja Thomas Dunne ihmetteli miten Miika Asunmaa ei pelaa korkeammilla sarjatasoilla, vaikka hänellä on “kaksi hyvää jalkaa ja mies todella ymmärtää peliä”. Tänään Asunmaa lunasteli noita hänen harteille tuolloin aseteltuja paineita, ollen kentällä täysin pitelemätön ja iskemällä jopa kaksi knallitemppua virolaisen SK Tääksin verkkoon.

Kerho 07 – SK Tääksi 13-0 (6-0)
1-0 3 min Miika Asunmaa
2-0 9 min Veli-Pekka Pajula
3-0 10 min Marten Saarlas
4-0 15 min Miika Asunmaa
5-0 25 min Miika Asunmaa
6-0 45 min Miika Asunmaa
7-0 56 min Miika Asunmaa
8-0 63 min Veli-Pekka Pajula
9-0 65 min Joonas Kuivalainen
10-0 66 min Miika Asunmaa
11-0 84 min Stanislav Goldberg rp.
12-0 86 min Mikael Muurimäki
13-0 89 min Sami Viljanen

Tasoero Viron 3.divisioonan ja Suomen Kakkosen välillä oli ottelun alkuhetkistä alkaen selvä, eikä maalissa ollut Tuomas Karjanlahti joutunut kertaakaan torjuntatöihin koko ottelussa.

Virolaisten kunniaksi on sanottava että ainakaan he eivät aloittaneet potkimaan jaloille tai muuten lopettaneet pelaamista, vaan yrittivät parhaansa mukaan pysyä mustapaitojen tahdissa.
Tänään vastus oli heille kuitenkin liian kova ja Kerhon peli pyöri nopeasti yhdellä kahdella kosketuksella kohti SK Tääksin maalia.

Ottelun suurin sankari oli tietenkin maaliruisku Miika Asunmaa.

– Aika pitkälle saa ajassa mennä taaksepäin että on tullut kuusi maalia pelissä tehtyä. Varmaan ihan pikkukentän peleihin pitää mennä jos silloinkaan, muisteli Asunmaa.

– Tasoero oli kyllä selkeä ja me pidettiin aika kovaa tempoa yllä. Pallotkin tuntui menevän maalivahdin ohi aika helposti. Meidän keskikentän äijät oli koko pelin ajan hyvin pelattavissa ja vaikka nyt tilaa kentällä toki olikin, niin yritimme liikuttaa palloa yhdellä kosketuksella nopeasti. Ei jääty kuljettelemaan tai hautomaan palloa. Siinä oli hyökkääjänäkin mukava pelata kun ei tarvinnut kuin tehdä itsensä pelattavaksi ja keskikenttäpelaajat pääsevät kääntymään pallon kanssa. Laidoilla pelasi myös hyviä keskittäjiä, niin tarjoilu ainakin pelissä pelasi, analysoi Asunmaa peliä.

Myös vaihdosta peliin tullut Seinäjoen futislegenda Mikael Muurimäki kunnostautui tänään pääosin syöttelijän roolissa, vaikka kertaalleen pallo löysi tiensä myös maaliin asti.

– Tänään oltiin enemmän syöttelymeiningillä matkassa. Piti Asunmaalle pelata kahta hattrickiä ja sitten kun se oli täynnä loppui syöttely ja piti itsekin laittaa palloa sisään, naureskelee Muurimäki.

– Lopussa vielä saatiin Viljasellekin maali tilille, jatkaa Muurimäki.

– Aika pitkä aika oli jo vierähtänyt kun itse päässyt pelaamaan, viimeksi Kloppien mukana SJK edustusta vastaaan viime vuoden lopussa. Olin tuossa reilun viikon flunssassa, jäi edellinen matsi siksi väliin ja nytkin joutui jo kuusvitosella köhiä aikalailla, mutta tulipahan nyt vähän avattua kautta, kommentoi Muurimäki omaa paluutaan Kerho paitaan.

– En tiedä palvelikohan tämä peli lopulta kauheasti kumpaakaan joukkuetta, mutta tulipahan siinä ainakin kansainvälinen matsi ja siinä yllivoimainen voitto, päättää Muurimäki virnistellen.

Pajula syöttämässä Miika Asunmaata (keskellä) jälleen maalintekoon

Kerho 07: Tuomas Karjanlahti, Stanislav Goldberg, Joona Lautamaja, Ville Kukkanen, Jesse Sarajärvi (70′ Pajula), Toni Kujala (20′ Metsä-Ketelä), Veli-Pekka Pajula (65′ Bouroussi), Samppa Bouroussi (45′ Kuivalainen), Sami Viljanen, Miika Asunmaa (79′ Sarajärvi) ja Marten Saarlas (45′ Mikael Muurimäki).

SK Tääksi kohtaa huomenna lauantaina SJK U19 joukkueen Wallsport areenassa klo 12.45. Peliin on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi Kerho tarjoaa kaikille paikalle tulleille ilmaiset kahvit ja piparit.

Tervetuloa katsastamaan miten Seinäjoen nuoret pärjää virolaisvieraita vastaan.