123 456 7890

ASM antoi peliminuutteja
SJK – KuPS 1-3 (1-1)
22 min 1-0 Erno Ruismäki
32 min 1-1 Juho Karvonen
52 min 1-2 Noel Berg (rp)
61 min 1-3 Juho Karvonen

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junnut lähtivät sarjatauolle toisen peräkkäisen tappion myötä hävittyään taulukkoa silmäillessä täysin merkityksettömän ottelunsa Kuopion Palloseuralle Prunttimäen helteisessä, mutta tuulisessa ottelussa.

Jo ennakkoon oli aistittavaissa, että Kerholle ottelun suurin merkitys oli se, että minuutteja saatiin nuoremmille pelaajille ja sellaisille A-junnuille, jotka ovat jääneet vähemmille minuuteille.

Niinpä potentiaalisesti avausryhmästä Teemu Penninkangas ja Kalle Taimi saivat rauhassa keskittyä sunnuntain Kakkosen matsiin Torniossa, Tommi Kukila ja Eero Rantanen eivät olleet Joona Lautamajan tavoin edes mukana ryhmässä ja debyyttinsä tällä kaudella tekivät Niklas ja Tuomas Tuomaala.

Oli täysin oikea ratkaisu antaa nyt peliaikaa kaikille, sillä panosta ottelussa oli vain vieralijalla, joka heikosta ensimmäisestä puoliajasta ja hermostuneesta esityksestään huolimatta otti toisella jaksolla otteen ja vei matsin täysin aiheellisesti nimiinsä.

Vaikka kotijoukkue ensimmäisellä puoliajalla saattoikin olla jopa hieman niskanpäällä, oli KuPS:n vaisuus erikoista. Joukkueella oli mukana supertalenttina pidetty Aleksi Paananen, joka toki väläytteli muutaman kerran oivalluksiaan saaden kuitenkin niukasti apuja muilta.

Isännät menivät ottelussa johtoon reilun 20 minuutin pelin jälkeen Erno Ruismäen kauden ensimmäisellä osumalla. Tasoituksensa vieraat saivat hieman harmittavasti pallon noustu kimmokkeena korkeuksiin rankkualueella, jonka jälkeen alakerrassa sählättiin ihan miehissä ja Juho Karvonen pääsi tasoittamaan ottelun reilun puolen tunnin matsin jälkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Tuomas Tuomaala esitti pari loistavaa torjuntaa pitäen kotijoukkueen pelissä mukana.

Toisella puoliajalla KuPS meni johtoon pilkusta. Tilanteessa Niko Nauholz ja Aleksi Paananen väänsivät rankkarialueella ja matsin erinomaisesti tuominnut Olli-Jussi Sariola katsoi Nauholzin rikkoneen tilanteessa. Noel Berg toimitti pallon pilkulta verkkoon vieden KuPS:n johtoon.

Kolmannen maalinsa KuPS sai kun avustava erotuomari, Konsta Tauriainen, katsoi laukausen olleen maalissa Tuomas Karjanlahden torjuessa vedon. Ehkä se sitten oli. Kova tuomio ja epäilemättä oikea, sillä tuskin kukaan liputtaisi, ellei olisi täysin varma tilanteesta.

Maali sinällään oli vain kosmetiikkaa, sillä kotijoukkueen tekopaikat olivat toisella jaksolla vähissä. Ei niitä järin paljon ollut vieraillakaan, joten tulos oli oikeutettu.

Voitolla KuPS ohitti Kerhon taulukossa varmistaen sarjapaikkansa. Sillä ei ollut kuitenkaan merkitystä, menikö KuPS ohi, koska molemmat pelaavat syyskierroksella SM-sarjassa. TPS:n kannalta Seinäjoen tulos oli kuitenkin merkittävä, sillä näin TPS lähti divariin yhdessä PK-35:n ja FC Jazzin kanssa.

SJK: Tuomas Tuomaala (46. Tuomas Karjanlahti), Sami Viljanen, Niko Nauholz, Henri Huilla, Pekka Rousu (60. Tuomas Kallionpää), Veli-Pekka Pajula, Aleksi Ahde, Miika Korpela, Jesse Sarajärvi, Akseli Metsä-Ketelä (58. Niklas Tuomaala), Erno Ruismäki (58. Eetu Takala)