123 456 7890

ASM ahdisti sarjakärkeä
SJK – FC Inter 1-1 (1-1)
03 min 1-0 Teemu Penninkangas
36 min 1-1 Arlind Sahiti

Seinäjoen Jalkapallokerhon nuoriso pisti sarjaa johtavan turkulaisen FC Interin todella ahtaalle ja otti vähintään ansaitun pisteen kahden kärkijoukkueen taistossa Jouppilanvuoren tekonurmella. Enemmänkin oli tyrkyllä, mutta nuoren tuomariston havannointikyky petti kotijoukkueen kannalta aika kriittisellä hetkellä, sillä Teemu Penninkangas toimitti pallon kahdesti vieraiden verkkoon. Valitettavasti vain toinen osumista rekisteröitiin, sillä jälkimmäisessä tilanteessa pallo kimposi maalin ns. pyörästä takaisin maaliviivalle.

Nopeat tilanteet on toki vaikea havaita, eikä moiselle inhimilliselle erehdykselle voi juuri mitään. Sinällään on sääli, että tuo maali vei kotijoukkueelta kaksi pistettä, jotka eivät olisi olleet mitenkään vääryydellä ansaittuja. Turha asiaa on kuitenkaan sen suuremmin murehtia, mutta avustavan erotuomarin sijoittuminen ei tainnut olla ihan paras mahdollinen tilanteessa. Toisaalta, pitkässä juoksussa näiden arveluttavien tilanteiden toivoisi menevän lopult atasan.

Siitä huolimatta tilanne toi mieleen varsinaisen deja vu-ilmiön. Pari vuotta sitten TP-Seinäjoen B-juniorit menettivät maalin TPS:aa vastaan kauden viimeisessä ottelussaan ja tuo osuma olisi kyseisessä pelissä riittänyt voittoon ja tuomaan SM-hopeaa pronssin sijaan.

Muistelot sikseen. Joka tapauksessa päivän vierailija oli ehdottomasti paras A-junioreiden nippu, joka on tällä kaudella Seinäjoella vieraillut talvikauden ottelut mukaan lukien. Joukkue pelasi tarkkaa peliä ja oli hyökkäyssuuntaan vaarallinen pallon saadessaan. Taitavia yksilöitä vilissyt nippu sortui kuitenkin melko ahkerasti sättimään toisiaan kentällä, mikä nyt ei juuri erityisen vahvalta vaikuta joukkuehenkeä ajatellen. Eipä silti, eivät ihan kaikki liigajoukkueen jälkikasvun pelaajat juuri vastustajaansakaan erityisesti kunnoittaneet, vaan jättivät sujuvasti kättelyt väliin.

Itse matsissa kotijoukkue iski jo pelin kolmannella minuutilla Niko Nauholzin tavoitettua Teemu Penninkankaan täydessä vauhdissa. Asiaa auttoi se, että vieraiden Joel Lehto päätti kontata tilanteessa ja pallo tuli suoraan “Pennin” jalkaan. Päästyään nokatusten maalivahti Jere Koposen kanssa kahdestaa nuorukaisella ei ollut sen suurempaa ongelmaa pistää palloa verkkoon.

FC Inter tasoitti ottelun aivan ansaitusti 36. minuutilla Arlind Sahitin iskettyä pallon ohi Tuomas Karjanlahden Joonas Manzon voitettua pääpallon, josta Thomas Kaplas pääsi keskittämään maalille.

Juuri Manzo kuuluikin vieraiden parhaimmistoon yhdessä Solomon Duahin kanssa. Tosin Duah ehti isoon ääneen sättiä pelikavereitaan esiintyen maailmanluokan tähden elkein, joskin siihen on nuorella miehellä vielä melkoinen matka kuljettavanaan.

Mikään vääryys ei todellakaan olisi ollut, vaikka Kerho olisi matsin voittanutkin. Interillä oli Sahitin tasoituksen lisäksi yksi selkeä paikka iskeä maali, mutta juuri Duah kadotti pallon jaloistaan hukaten sen Tuomas Karjanlahden hyppysiin sillä hetkellä kun maali olisi pitänyt tehdä.

Vastaavasti Kerhon Sami Viljanen ja Teemu Penninkangas olivat tekopaikoissa hukaten ne. Kaiken kukkuraksi vieraiden Joel Lehto tulitti ihan huikean vedon, joka emni vain pallonmitan ohi yläkulman… tosin omasta maalista.

Ja sitten oli tietenkin tuo maali, jota tuomaristo ei havainnut. Niko Nauholz lähetti pallon kierteisenä maalille, missä Teemu Penninkangas pääsi hitusen hipaisemaan pelivälinettä päällään. Juuri sen verran kuitenkin, että se meni ohi hyvän pelin pelanneen maalivahti Jere Koposen ja osui maalin sisäpuolella olevaan renkaaseen.

Loppulauselmana voisi todeta matsin olleen varsin laadukasta A-junioreiden peliä. Jos nyt Interin leirissä oltiinkin sitä mieltä, että he pelasivat kauden huonoimman pelinsä, niin saattaahan olla, että vastustaja pystyi vaikuttamaan tilanteeseen. Voi olla, että sieltä muutama maailmanluokan pelaaja liigajoukkueen jälkikasvusta puuttuikin, mutta vain Kakkosessa pelaavan seuran joukkueesta oli sivussa myös muutama tärkeä hahmo. Toisaalta, tässäkin lajissa pelataan niillä pelaajilla ja resursseilla, mitä käytössä on. Siinä valossa Kerho selvitti haasteen liput liehuen.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Eero Rantanen (72. Joona Lautamaja), Henri Huilla, Tommi Kukila, Niko Nauholz, Eetu Takala (84. Jesse Sarajärvi), Miika Korpela, Veli-Pekka Pajula, Sami Viljanen, Teemu Penninkangas, Akseli Metsä-Ketelä ((72. Pekka Jaskari)