123 456 7890

Asenne löytyi – tulos ei
SJK – FC OPA 1-3 (0-1)

04 min 0-1 Mamadou Konate
52 min 0-2 Mamadou Konate
56 min 0-3 Sami Hyvärinen
70 min 1-3 Mikael Muurimäki

Seinäjoen Jalkapallokerho kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa ja kauden neljännen tappion kotikentällään tähtisikermä FC OPA:aa vastaan. Viime lauantaina Jyväskylän reissulla pahasti kateissa ollut asenne pelaamiseen löytyi kuitenkin ja siipirikko kotijoukkue antoi miehen vastuksen ilman tappioita sarjaa dominoivalle vierasjoukkueelle.

Ottelun käsikirjoitus jouduttiin kotijoukkueen osalta laatimaan uudelleen jo kamppailun neljännellä minuutilla, sillä vieraat iskivät avausmaalin kulmurista aivan liian helposti. Viime kaudella kotijoukkueen kannattajien suosioon OPS-jp:n väreissä päässyt brasilialainen Leonardo antoi kulmurin, jonka kentän pienin mies, todellinen pygmi, mutta ah, niin vaarallinen Mamadou Konate, sai puskea rauhassa verkkoon. Täysin käsittämätöntä, että kotijoukkueesta löytyy tolkuton määrä pääpelivoimaa ja muutama Lakeuden Ristin korkuinen pelaaja ja silti joku kääpiö käy nöyryyttämässä niin toppareita kuin veskariakin.

Maalin jälkeen kotijoukkue otti vähitellen ottelun haltuunsa pelillisesti, vaikka toki FC OPA ehti kertaalleen ahdistellakin kotijoukkueen maalia vielä ennen kuin Mikael Muurimäki pääsi hakemaan tasoitusta parinkymmenen minuutin peliin jälkeen. Vieraiden maalilla aikaisemmin TP-Seinäjoen väreissäkin pelannut Jani Luukkonen veti kuitenkin pidemmän korren.

Jotakin kotijoukkueen pelissä oli kuitenkin tapahtunut viime lauantain jälkeen, sillä ajoittain se muistutti erehdyttävästi jalkapalloa. Jyväskylässä moista ei saattanut havaita, vaikka miten olisi siihen pyrkinyt. Joukkue pisti itsensä likoon ja yritti. Tällaisella pelillä on taatusti luvassa pisteitä jatkossa.

Vaikka kotijoukkue pelasi ilman Juha Etelä-Ahoa, Jaakko Lampea, Henri Saranpäätä, Miika Asunmaata ja pelikiellossa ollutta Ville Pajulaa, oli peli varsin kelvollista.

Valitettavasti kotijoukkueen silmin katseltuna toinen puoliaika alkoi kuitenkin kuten ensimmäinen. Vieraat saivat kaksi peräkkäistä kulmuria, joista jälkimmäisen Mamadou Konate puski taas verkkoon. Ja aivan kuten ensimmäisen, myös tämä kenenkään ahdistamatta. Kaksi kertaa FC OPA iski erikoistilanteesta kotijoukkueen alakerran seurattua tilannetta vain katseellaan. Voisi sanoa, että tuollaisia paikkoja ei saisi tulla niin, etteikö hyökkääjän olisi maksettava edes jonkinlaista hintaa tekemisistään. Nyt ei näin näytä olevan Kerhon rangaistusalueella.

Vielä kuin hieroakseen suolaa isäntien haavoihin, erinomaisen ottelun pelannut laitapakki Sami Hyvärinen pääsi iskemään nelisen minuuttia myöhemmin vieraat kolmen maalin johtoon. Pallonmenetys tapahtui keskialueella ja vieraat käänsivät pelin ja pääsivät kahdella yhtä vastaan. Lopputulos oli se, että Aki Lyyski sai käydä kolmannen kerran poimimassa kaukaa lähteneen laukauksen verkosta ja taululla komeilivat 0-3 -numerot.

Ilahduttavaa oli kuitenkin se, että kotijoukkue jaksoi edelleen pelata ja taistella. Pieni palkinto tulikin 70. minuutilla, jolloin Tommi Haanpää pääsi päätyyn ja pisti sieltä kovan matalan pallon luukulle, missä pakki sai jalkaansa väliin, mutta pallo ajautui Mikael Muurimäelle. Ottelussa yhden Veikkauksen tähden pokannut “Mikki” kiitti mahdollisuudesta, nappasi pallon haltuunsa ja tulitti sen etutolpan kautta sisään viimeistellen kauden kuudennen osumansa.

Jo ennen “Mikin” maalia Kerho oli lähellä kavennusta Marko Hutun lauottua pallon tolppaan. Ei siis ihme, että kotijoukkueen leirissä oltiin rahtusen harmistuksissa. Kolme helppoa omiin ja epäsuosio tangoille tulleen Rouva Fortunan silmissä veivät saumat edes pisteeseen.

FC OPA pelasi hyvää peruspeliä. Se ei kuitenkaan häikäissyt, mutta tulosurheilussa numerot ovat se ratkaiseva tekijä. Joukkueesta ei löydy mitään yksittäistä erityisten haavoittuvaa kohtaa, joten siinä mielessä tänään oli vastassa varmasti sarjan paras joukkue. Sini-mustien kohdalla on myös ilahduttavaa se, että seurassa on päätetty rajoittaa matkatoimiston pitämistä, eli kehissä oli vain kaksi laadukasta ulkomaanapua. Vaikka se onkin arvostusta nostavaa, on se puolestaan melko masentavaa, ettei FC OPA:lla ole kuin isolla rahalla pyöritettyä aikuispalloilua.

Kamppailu oli varsin siisti. Erotuomari Jouni Aapajärvi oli kokonaisuutta tarkkailtaessa tasapuolinen. Kortteja Jouni kuitenkin vilautteli jopa tarpeellista tiheämpään. Ensimmäisellä puoliajalla tuntui, että joka kerta kun vieraiden pelaaja kaatui, oli seurauksena vapaapotku, mutta kai se on taito kaatuakin. Millään tavalla ei tuomaristo vaikuttanut ottelun lopputulokseen, joten silloin kai voisi sanoa juristien onnistuneen.

Jos Kerho nyt löysi asenteen, sitä vaaditaan myös muita kuin sarjan Kärkijoukkueita vastaan. Ensi viikonloppuna Kerho matkustaa kohtaamaan toisen oululaisen seuran, vahvaa junnutyötä tekevän OLS:n. Silloin punnitaan se, löytyykö Esa Haanpään suojateilta edelleen asennetta.

SJK: Aki Lyyski, Jukka Ahola (v, 53. Timo Rauhala), Petri Niemi, Tiitus Lehtinen (v), Mikko Väänänen, Jukka-Pekka Salminen (68. Ville Kukkanen), Johannes Saranpää, Toni Kujala (80. Jere Jääskeläinen) , Marko Huttu, Mikael Muurimäki, Tommi Haanpää (v)