123 456 7890

SJK:n B-nuoria valmentanut Arttu Aromaa on nostettu pysyvästi mukaan SJK Akatemian valmennukseen, ja samalla Aromaa on allekirjoittanut uuden valmentajasopimuksen SJK:n kanssa. SJK näkee omista junioreista pelaajana ja myöhemmin valmentajana kasvaneessa Aromaasta seuran pitkäjänteisen kehityksen ja kenties jonain päivänä jopa seuran päävalmentajan.

Tähän asti Aromaa on toiminut jo mukana kaikissa SJK Akatemian joukkueissa, mutta vastuujoukkueena hänellä on ollut B-nuorten SM-karsintasarjassa pelaava SJK U17 joukkue. Nyt Aromaa on noussut pysyvästi miesten Ykkösessä ja Kolmosessa pelaavan SJK Akatemian valmennukseen, Stevie Grieven avuksi.

Sain alkutalvesta ja keväällä tarjouksia myös muualta mennä mukaan miesten joukkueiden ympäristöön, ja itse halusin myös siihen ympäristöön päästä. Mutta samalla täällä tarjoutui sitten mahdollisuus päästä mukaan juuri miesten joukkueen valmennukseen, joten siten päädyin tähän SJK Akatemian valmennusryhmään, kertoo Arttu Aromaa. 

Stevien kanssa yhteistyömme on lähtenyt sillä tavoin hienosti käyntiin, että hän antaa paljon vastuuta myös minulle, ja saan vetää kentällä treenejä ja johtaa harjoituksia. Hän on todella hyvä siinä, ja saan samalla toteuttaa itseäni hyvin sekä pystyn oppimaan häneltä paljon analyysin tekemisestä, ja siitä miten saa esityksien lomassa pelaajille hyvin informaation läpi kentän ulkopuolella. Kentällä taas täydennetään mielestäni hyvin toisiamme. Eli sovimme aika hyvin valmentajapariksi, ja on kyllä lähtenyt kivasti liikkeelle. Tykkään myös, että saan paljon vastuuta, Aromaa jatkaa.

SJK:n urheilupuolen johdossa iloitaan myös Aromaan jatkosta.

Arttu on tärkeä osa SJK:n tulevaisuutta, ja olemme erittäin iloisia saadessamme palkita hänet uudella sopimuksella, ja uudella roolilla vanhempien pelaajien kanssa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.


Hänen arvonsa, energiansa ja halunsa menestyä, sopivat täydellisesti siihen ammattimaiseen ympäristöön, jota olemme jatkuvasti halunneet rakentaa seuramme kaikille jalkapallopuolen alueille. Emme halua vain kehittää nuoria lupaavia pelaajia, vaan myös nuoria lupaavia valmentajia. Näen sen niin, että nuorille mahdollisuuden tarjoaminen, on tämän seuran suuri vahvuus, Dorman jatkaa.

Aromaa puhumassa joukkueelle OmaSp Stadionilla kaudella 2023

28-vuotias Arttu Aromaa on syntynyt Jalasjärvellä, ja aloitti pikkujuniorina jalkapallon pelaamisen Jalaksen riveissä. Sieltä matka jatkui jo C-juniori-ikäisenä Seinäjoelle SJK-junioreiden mukaan, nousten myöhemmin SJK:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja SJK Akatemian kapteeniksi. Valmentamisen Aromaa aloitti jo peliuransa aikana junioritasolla.

Siinä kun täällä edustusjoukkueen mukana harjoittelin ja pelasin, niin samalla jo valmensin. Koinkin heti jo silloin, että omaan valmentajana paljon potentiaalia ja tykkään siitä hommasta todella paljon. Sitä kautta pidin sitä valmennushommaa siinä samalla koko ajan yllä, Aromaa muistelee valmennusuransa alkua.

Ja kun sitten jäin vielä pelaamaan SJK Akatemiaan, sekä sain samalla ottaa junioreista vastuulleni joukkueen, niin tästä tuli minulle kokonaisuutena hyvä paketti. Eli siinä kohtaa se valinta jo suuntautui niin, että halusin vielä vähän pelata, mutta samalla pystyin ottamaan valmennusvastuuta koko ajan lisää. 

Siinä mentiin kolme vuotta niin, että pelasin ja valmensin täällä. Ja muutama vuosi sitten tulin mukaan valmennukseen niin, että olin SJK Akatemian mukana enemmän, ja noustiin silloin Ykköseen. Viime kaudella sain vastuulle B-nuoret, ja jatkoimme tänä talvena vielä B-nuorten kanssa. Nyt olen sitten hyvän tovin ollut taas SJK Akatemian mukana. 
 
Ja täytyy vielä sanoa, että B-junnuista on todella hyviä pelaajia tulossa pelaajaputkestamme, ja paljon nousemassa sieltä läpi, joten sillä tavalla heitä on ollut tuossa koko ajan meidänkin mukana. Osa pelaa jo nyt SJK Akatemian ryhmässä. Joten sillä tavoin mikään ei niin paljoa muutu, vaikka itse enemmän vanhempien pelaajien kanssa olenkin. Ja nuoret sitten siellä kilpailevat paikasta nousta mukaan tähän ryhmään. Toivottavasti mahdollisimman moni, niin päästään samaan kuin viime kaudella, Aromaa jatkaa.

Aromaa ja talenttivalmentaja Mika Ojala vetivät SJK Akatemiaa Jaroa vastaan OmaSp Stadionilla.

Intohimo valmentamiseen on minulla kuitenkin kova, ja haluan, että se välittyy myös pelaajille. Pitää nauttia siitä mitä tekee, vaikka ei menisikään jalkapallomaailmassa sen pidemmälle. Valmentamisesta pitää tykätä, ja joka kerta pitää tulla hymy huulilla kentälle kehittymään sekä kehittämään. Aina se ei tietenkään ole pelkkää kivaa, mutta siitä lähdetään, että hommasta nautitaan. Kehitys ei aina tapahdu ihan hetkessä, ja joskus ne harppaukset ovat suuria ja joskus hitaampia, mutta jos ei intohimoa hommaan ole, niin tuskin sitä tapahtuukaan, toteaa Aromaa.

Toki minulla on haaveena joskus valmentaa vaikkapa ulkomailla, tai päästä myös maajoukkueiden mukaan ja näkemään sitä maailmaa, millainen se valmistautuminen olisi sinne. Se on kuitenkin erilainen ympäristö, niin olisi joskus mahtava päästä käymään sellaisessakin mukana. 

Mutta päivä kerrallaan mennään, ja pyritään keskittymään siihen, että tehdään joka päivä hommat niin hyvin kuin osaa. Samalla siinä voi kehittyä valmentajana. Se on futiksessa kuitenkin niin pienestä aina kiinni, että kuinka sattuu kaikki hommat kohdalleen. Siksi joka päivä pitää tehdä hommat aina niin hyvin, että pääsee kohti unelmiaan.

Nyt mennään siten päivä kerrallaan eteenpäin, ja koitetaan tehdä hyvä kausi tästä, sekä saada pelaajia eteenpäin tänä vuonna ja jatkossakin, päättää Aromaa.

SJK Akatemia kohtaa seuraavaksi Ykkösessä ensi lauantaina 17.6. klo 16:00 Helsingin IFK:n Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput otteluun edullisimmin Ticketmasterin kanavista. Seuraava Kolmosen ottelu on ensi tiistaina 20.6. klo 19:00, kun Sporting Kristina tulee SJK Akatemian vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelu on samalla Kolmosen kärkipään kamppailu.

B-nuorten pelit SM-karsintasarjassa vetää loppuun SJK Akatemian talenttivalmentaja Mika Ojala. Siinä on enää yksi jäljellä, kun SJK U17 kohtaa lauantaina vierasottelussa Oulussa Herculeksen. SJK U17 tarvitsee isomaalisen voiton, sekä apuja muilta joukkueilta, varmistaakseen paikan syksyn SM-sarjaan. Muuten pelit jatkuvat syksyllä Ykkösessä.