123 456 7890

SJK:n jalkapallolukiotoiminnan vastaavaksi nousee ensi kaudella Arttu Aromaa, joka ottaa samalla Toni Lehtisen roolin seuran valmennusryhmässä. Toni Lehtinen aloittaa ensi kaudella Kakkosessa pelaavan JJK:n päävalmentajana. Molemmat toimivat nykyisissä tehtävissään SJK:ssa kauden 2021 loppuun.

SJK haluaa kehittää pelaajien lisäksi myös tulevaisuuden huippuvalmentajia, ja Lehtinen sekä Aromaa omaavat molemmat valtavan potentiaalin siihen.

Kuten olemme luoneet seuraan pelaajapolun, olemme rakentaneet myös mallin, jossa valmentajat kasvavat ja kehittyvät seurassamme askel askeleelta kohti huippua. Aromaa on tällä polulla meidän nuorin ja lupaavin valmentaja tällä hetkellä. Hän on työskennellyt jo pitkään junioreiden kanssa, nousten koko ajan ylöspäin, vastaten tällä kaudella C15-junioreiden valmennuksesta, sekä ollut mukana niin B-nuorten kuin SJK Akatemian valmennusryhmissä. Hän on mielestäni nyt enemmän kuin valmis ottamaan askeleen vanhempien pelaajien kanssa, ja olemaan johtaja meidän Kuortaneen Urheiluopiston kanssa yhteistyössä toimivalle jalkapallolukiolle, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman. 

Tuemme innolla Aromaata hänen polullaan, ja olemme onnekkaita, että meillä on hänenlaisensa intohimoinen ja kunnianhimoinen nuori valmentaja, joka tukee meidän nuoria pelaajiamme eteenpäin kohti edustusjoukkuetta, Dorman jatkaa.

Lehtisen kohdalla tämä on jo hänen kymmenes kautensa SJK:n kanssa, ensin pelaajana ja sitten valmentajana. Me kiitämme häntä lämpimästi hänen lojaalisuudestaan ja SJK:n eteen tehdystä työstä. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää hänen seuraavalla ura-askeleella, kiittelee Dorman.

SJK-vetoisen jalkapallolukiotoiminnan vastaavaksi nousee ensi kaudesta lähtien Arttu Aromaa. Tällä kaudella hän on toiminut SJK U17-joukkueen sekä jalkapallolukion harjoitusryhmän valmentajana yhdessä Toni Lehtisen kanssa, ja vastuuvalmentajana SJK:n C-nuorten joukkueessa.

On tähän rooliin hyvä ja mahtava hypätä, koska toiminta on nyt niin hyvällä pohjalla, kun Toni on ollut tässä pitkään. Olen ollut itsekin Kuortaneella opiskelemassa, niin tunnen paikan ja tiedän henkilöitä jo valmiiksi, keitä siellä toimii. Joten on silläkin tavoin hyvä tulla tähän, kun tietää mitä saa ja pääsee omaa jalkapallo- ja valmennustietämystä kehittämään entisestään tässä projektissa. Saa lisää tietoa muilta valmentajilta ja muiden lajien spesialisteilta, joten itsekin oppii siten paljon lisää, sanoo ensi vuonna SJK:n jalkapallolukion johtajana aloittava Arttu Aromaa. 

Itse lähden hommaan myös siten, että haluan katsoa, jos voimme löytää tähän vielä jotain lisää ja kehittää toimintaa entisestään. Tietyllä tapaa pystyn olemaan enemmän näiden pelaajien arjessa mukana, koska Tonilla on ollut niin paljon muitakin velvoitteita, muun muassa edustusjoukkueen kanssa. Joten uskon, että pystyn keskittymään tähän rooliin vielä selkeämmin ja kehittämään sitä vielä enemmän, Aromaa jatkaa.

Jalajärvellä syntynyt, Jalaksessa ja SJK:ssa pelaajakoulutuksensa saanut Aromaa, oli vielä viime kaudella pelaajana Ykkösessä SJK Akatemiassa, mutta päätti pelaajauransa viime kauteen. Aromaa on toiminut valmentajana junioripuolella kuitenkin jo omista junioriajoista lähtien, ja vaikka ikää on vasta 26 vuotta, on hänellä jo pitkä kokemus valmentamisesta. Tämä kausi on hänelle valmentajana jo seitsemäs. Aromaa suoritti tänä keväänä UEFA B-lisenssin ja tarkoitus on aloittaa A-lisenssin suorittaminen syksyllä tai ensi vuoden alusta. Aromaa on ollut myös Palloliiton Huuhkajaturnauksessa aluevalmentajana.

Tällä kaudella jalkapallolukion toiminnasta, SJK U17-joukkueen valmennuksesta vastannut, sekä edustusjoukkueen valmennusryhmään kuulunut Toni Lehtinen, ottaa ensi kaudella tehtäväkseen JJK:n päävalmentajan hommat. Seinäjoen oma poika ottaa näin ison askeleen valmentajauralla, joka alkoi SJK:ssa jo pelaajauran ohella junioreissa. Tämän kauden päätyttyä, päättyy myös ainakin toistaiseksi Toni Lehtisen kymmenen kautta kestänyt SJK-ura.

Tämä on seuraava steppi omalla urallani. Koen olevani kunniahimoinen ja haluan testata rajojani. Ja tämä on siinä kehityksessä nyt sitten seuraava, että olen päävalmentaja. Ja JJK on itselleni varmasti ympäristönä aika sopiva. Siellä on aika nuori joukkue kuitenkin, muutamalla kokeneella pelaajalla höystettynä. Seura haluaa myös siellä ottaa steppejä ylöspäin kehittymisessä, aivan kuten minäkin, sanoo ensi vuonna JJK:n päävalmentajana aloittava Toni Lehtinen. 

On tämä tietenkin itselleni aika iso juttu, kun ajattelee, että kymmenen vuotta olen SJK:ssa nyt viettänyt. Ei tämä helppoa tietenkään ole, mutta kuitenkin kun ajattelen sitä kehittymistä, niin välillä pitää ottaa rohkeitakin askeleita. Uskon, että urani ja kehittymiseni kannalta tämä on nyt oikea ratkaisu. 

Vaimoni pyörii edelleen kolmen eri ikäluokan taustoissa SJK:ssa ja kaikki lapseni pelaavat edelleen SJK:ssa, joten iso SJK-fanihan minä olen ja tulen aina olemaankin, vakuuttaa Lehtinen.

Nyt 37-vuotias Lehtinen lopetti peliuransa kauden 2016 päätteeksi, ja on viime vuosina suorittanut UEFA A-lisenssin sekä toiminut useissa eri valmennustehtävissä SJK:ssa. JJK:ssa hän pääsee ensimmäistä kertaa omille siivilleen. SJK:ssa Lehtinen jatkaa tämän kauden kuitenkin loppuun, ja samalla alkaa pehmeä siirto hänen kakkosmiehenään jo nyt olleelle Arttu Aromaalle.

Mielestäni Aromaa on loistava jatkaja tähän. Olemme hänen kanssaan tehneet todella läheistä yhteistyötä, ja meillä on pelaajia liikkunut joukkueidemme välillä. Arttu on ollut iso osa tätä ryhmää jo alusta asti. Ajattelemme samalla tavalla futiksesta, meillä on samat periaatteet ja arvomaailmat aika lailla samat. Näkisin, että hyvin luonnollinen jatkumo tulee B-junioreihin ja tähän jalkapallolukioon siten. Siksi tosi turvallisin mielin jätän tämän Aromaan huostaan, ja pojat saavat hänessä kyllä mahtavan valmentajan. 

Normaalisti menemme vielä kauden loppuun, ja meillä on tässä kuitenkin paljon pelattavaa. B-junnut pitää saada SM-karsintoihin ja edustusjoukkueella on mahdollisuus europaikkoihin, joten kyllä tässä on vielä kädet täynnä töitä, päättää Lehtinen.

SJK kohtaa perjantaina OmaSp Stadionilla FC Hakan Veikkausliigan ottelussa ja SJK Akatemia lauantaina niin ikään kotiottelussa OTP:n. SJK U17 matkustaa puolestaan sunnuntaina Ouluun Tervareiden vieraaksi. Löydät kaikkien joukkueiden otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta. SJK:n Veikkausliiga-otteluiden liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. Epstorilla sijaitseva SJK Store palvelee arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16.