123 456 7890

Kosovon U21-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Arjanit Krasniqi pelaa SJK:ssa kaudella 2020. Jo joulukuusta lähtien SJK:n mukana harjoitellut 20-vuotias Krasniqi ja SJK tekivät vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, jossa on optiot tulevista kausista.

Krasniqi on syntynyt Englannissa ja asunut siellä koko ikänsä, mutta hänen perheensä on kotoisin Kosovosta. Krasniqin isä oli itse ammattilaisjalkapallolija. Krasniqi olisi voinut nuorempana liittyä myös Englannin poikamaajoukkueisiin, mutta hän halusi edustaa vanhempiensa kotimaata Kosovoa. Suomeen hän tulee mielellään ja SJK on tehnyt häneen vaikutuksen kahden viimeisen kuukauden aikana.

Olen ollut vaikuttunut kaikesta täällä ja tykkään jalkapallon tasosta. Valmentaja Jani Honkavaara on erinomainen ja täällä minut on otettu hyvin vastaan. Täällä on myös Brian Page, Richard Dorman ja Thomas Dunne, jotka saavat oloni tuntumana kotoisalta. Myös pelaajista monella on kokemusta Englannin akatemioista ja sarjoista. Olen oikein tyytyväinen jatkoon täällä, kertoo Arjanit Krasniqi.

SJK:n kapteenina on Mehmet Hetemaj, jolla on Krasniqin tapaan suku Kosovosta ja hänkin on pelannut muutaman epävirallisen maaottelun Kosovon paidassa, vaikka onkin suomalainen ja edustanut virallisesti maajoukkuetasolla Suomea.

Hetemaj on minulle suuri roolimalli. Voin oppia häneltä paljon ja arvostan häntä pelaajan sekä ihmisenä kovasti. Onkin todella hienoa, että minulla on myös hänen kaltainen esikuva täällä ja tunnen myös sillä tavoin oloni kotoisaksi. Vaikka olenkin syntynyt Englannissa, on Kosovo minulle tärkeä ja siellä on koko minun sukuni. Vierailen siellä vähintään kerran vuodessa, maajoukkuepelien lisäksi, Krasniqi jatkaa lopuksi.

Englannissa, Länsi-Lontoossa 16. lokakuuta vuonna 1999 syntynyt ja varttunut Krasniqi, omaa Englannin ja Kosovon passit. Hän 177-senttinen keskikentän keskustan pelaaja. Krasniqin ensimmäinen sopimus syntyi League Two:ssa pelanneen Colchester Unitedin kanssa, missä hän pelasi nuorisoakatemiassa ja reservijoukkueessa sekä pääsi mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Täytettyään 20-vuotta, Krasniqi ei kuitenkaan mahtunut enää Colchester Unitedin edustusjoukkueeseen ja hän kiersi alemman sarjan joukkueita, Aylesbury FC:n ja Billericay Townin riveissä. SJK pyysi hänet harjoituksiinsa joulukuussa 2019 ja Krasniqi teki lopulta sopimuksen SJK:n kanssa helmikuussa 2020.

Krasniqin lisäksi, SJK teki sopimuksen jo toisen lupaavan suomalaisen maalivahdin kanssa, kun 19-vuotias William Rosenlöf liittyi SJK:n mukana. Rosenlöf on pelannut aiemmin muun muassa Vasa IFK:n, Ilveksen ja FF Jaron riveissä. Sopimus kattaa kauden 2020 ja siinä on optiot pitkälle tulevaisuuteen.

SJK kohtaa lauantaina Suomen Cupin karsintaottelussa FC Lahden ja Krasniqi on pelikelpoinen ottelussa. Ottelu alkaa klo 14:00 Wallsport Areenassa. Liput ovelta hintaan 10 € ja kauden 2020 kausikorteilla sisään ilmaiseksi. Peli näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta. Voit lukea lisää ottelusta ja molemmista joukkueista SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä.