123 456 7890

Laitapuolustaja Rodrigo Arciero täydentää SJK:n puolustusta. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2021 loppuun ja sopimuksessa on optiot tulevista vuosista. Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan. SJK-paitaan Arciero siirtyy Buenos Airesin alueelta tulevan CA Banfieldin riveistä, joka pelaa Argentiinan pääsarjassa. 

SJK ja Banfield ovat sopineet siirron muista ehdoista ja pelaajasopimus viimeisteltiin Arcieron koronakaranteenin sekä lääkärintarkastuksen jälkeen. Arciero ehti myös osallistua SJK:n harjoituksiin tiistaina.

Minulle jäi heti erittäin hyvä kuva seurasta sekä tästä ensimmäisestä harjoituspäivästä joukkueen kanssa. Tulen Argentiinasta, missä meillä on korkea vaatimustaso jalkapalloon liittyen, ja voin ilokseni todeta, että myös tässä seurassa on erittäin hyvä taso ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Eikä vain pelikaverit, vaan myös valmentajat ja seuran muu väki, aina seuran johdosta lähtien, kertoo Rodrigo Arciero ensivaikutelmistaan.

Argentiinalainen, 27-vuotias Rodrigo Arciero, on moderni ja nopea laitapuolustaja, joka osallistuu vahvasti myös hyökkäyspelaamiseen. Yleensä pelipaikka on puolustuksen oikealla laidalla, mutta Arciero pystyy tarvittaessa pelaamaan myös vasemmalla. Seinäjoelle Arciero muutti yhdessä tyttöystävänsä kanssa.

Henkilökohtaisesti, minulla on isot odotukset tulevasta kaudesta ja tämä tulee olemaan minulle mahtava haaste urallani, sanoo Arciero.

Mielestäni meillä on myös hyvä joukkue, joten voin sanoa, että odotukset myös sarjan suhteen ovat kovat. Uskonkin, että taistelemme hyvistä sijoituksista ja tuloksista, jatkaa Arciero vielä lopuksi.

Arciero vahvistaa merkittävästi SJK:ssa viime kaudella kapeaksi jäänyttä laitapuolustaja-osastoa.

Rodrigo on jo monipuolinen laitapuolustaja. Hän tukee hyökkäyksiä oikea-aikaisesti, pystyy keskittämään molemmilla jaloilla sekä puolustaa 1 vastaan 1 -tilanteita erittäin hyvin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Prosessi Rodrigon saamiseksi tänne, on ollut käynnissä jo joitain kuukausia, ja nyt kun saimme tämän sinetöityä, voin sanoa, että uskon hänen olevan erittäin positiivinen lisä meidän pelaajaryhmäämme. Hän on kokenut laitapuolustaja, Argentiinan korkeimmalta sarjatasolta, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Arciero oli Banfieldin mukana vielä tammikuun puolessa välissä pelatussa Argentiinan liigacupin finaalissa, missä Banfield hävisi rangaistuspotkujen jälkeen Boca Juniorsille. Arciero katseli finaalin vaihtopenkiltä. Kaikkiaan hän pelasi tämän talven cupissa kolmessa ottelussa, viimeisin ottelu oli 22.12.

SJK kohtaa vielä ennen helmikuussa alkavaa Suomen cupin karsintaa VPS:n harjoitusottelussa Wallsport Areenalla lauantaina 30.1. klo 14:30. Ottelu joudutaan pelaamaan koronarajoituksien vuoksi ilman yleisöä. Veikkausliiga alkaa 10.4. ja Veikkausliigan otteluohjelma julkistetaan myöhemmin tänään keskiviikkona. SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-palvelussa sekä SJK Shopissa. SJK Shopin uudet aukioloajat ensi maanantaista lähtien ovat: torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Nämä ovat voimassa ainakin helmikuun loppuun.


Rodrigo Arciero

Maailman eteläisimmässä kaupungissa, Argentiinan Tulimaassa, Ushuain kaupungissa 12. maaliskuuta vuonna 1993 syntynyt Rodrigo Sebastián Arciero, on 179-senttinen laitapuolustaja.

Arciero on legendaarisen Boca Juniorsin kasvatti. Hän on 27-vuotias ja pelannut toistaiseksi koko uransa kotimaassaan Argentiinassa.

Club Atlético de Banfieldin lisäksi Arciero on pelannut Argentiinan pääsarjaa Patronaton riveissä, ja Argentiinan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla All Boysin, Talleresin ja Independienten riveissä. Kaikkiaan Arcierolla on kasassa 42 peliä pääsarjassa ja 85 peliä kakkossarjassa. Talleresin kanssa hän myös oli voittamassa Argentiinan kakkosliigaa ja nousemassa pääsarjaan vuonna 2016.

Arcieron ammattilaisura alkoi Boca Juniorsin jälkeen All Boysin riveissä vuonna 2013, missä hän pelasi kolmen kauden ajan, ennen siirtoa Tallaresiin. Vaikka kokemus oli sarjanousun ja ison seuran vuoksi unohtumaton, jäivät Tallaresissa Arcieron pelit jäivät vähiin, ja hän siirtyi Independieten riveihin kaudeksi 2016-17. Siellä 23-vuotias Arciero teki todellisen läpimurtonsa miesten tasolla, pelaten 37 sarjaottelua.

Pääsarjaseura Patronato kiinnitti Arcieron seuraavaksi kaudeksi ja Arciero teki Argentiinan pääsarjadebyytin joulukuussa 2017. Arciero oli tuolloin 24-vuotias. Hän ei kuitenkaan noussut seuran avausmiehistöön ja pelasi kaudella 2017-2018 vain 13 ottelua. Kauden jälkeen tuli siirto toiseen pääsarjaseuraan, Buenos Airesista tulevaan CA Banfieldiin.

CA Banfieldiin hänet hankki silloinen päävalmentaja, entinen Argentiinan maajoukkuehyökkääjä Hernan Crespo. Arciero oli avauksen pelaaja koko kauden 2018-19 alkupuolen, kunnes loukkaantui tammikuussa 2019. Loukkaantuminen piti Arcieron sivussa aina seuraavaan kauteen 2019-2020 asti, ja paluu kentille tapahtui elokuussa 2019 ja vastassa oli Arcieron kasvattajaseua Boca Juniors. Arciero pelasi koko ottelun, sekä myös seuraavan, mutta toinen ottelu paluun jälkeen koitui päävalmentaja Crespon kohtaloksi, sillä hän sai potkut tehtävästään. Arciero myös loukkaantui uudelleen lokakuussa 2019, ja kun hän palasi takaisin kentille marraskuussa, oli Banfieldin uusi päävalmentaja hankkinut uusia pelaajia hänen pelipaikalleen. Arciero jäi kakkos- tai kolmosvaihtoehdoksi.

Kaudella 2020-21 Aciero ei kuulunut enää Banfieldin ykkösmiehistöön, mutta hän pelasi mukana cupeissa ja katseli ottelut vaihtopenkiltä. Vielä tänä kuluvana talvena, Arciero pelasi Banfieldin paidassa viimeiset ottelunsa Diego Maradonan nimeä kantavassa Argentiinan liigacupissa. Banfield eteni siinä yllättäen aina finaaliin asti. Arciero ehti pelata cupissa kolmessa ottelussa. Finaali pelattiin tammikuun puolivälissä 2021 ja Boca Juniors voitti finaalissa Banfieldin rangaistuspotkuilla. Arciero katseli ottelun vaihtopenkiltä. Arciero lensi Suomeen heti seuraavana päivänä.

Arcieron sopimus Banfieldin kanssa olisi jatkunut vielä tällä kaudella, mutta SJK ja Banfield pääsivät sopimukseen siirron ehdoista, ja Arciero solmi SJK:n kanssa pelaajasopimuksen kaudesta 2021. Sopimuksessa on lisäksi optiot tulevista vuosista. Seinäjoelle Arciero muutti yhdessä tyttöystävänsä kanssa.