123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Helsinkiin, missä se kohtaa Sonera Stadiumilla klo 16.00 alkavassa ottelussa isäntäjoukkue HIFK:n. Ottelu on tärkeä molemmille, sillä SJK pyrkii hyvää vauhtia kohti mitalisijoja ja HIFK pyrkii vahvistamaan osakkeitaan tippumistaistossa. Mielenkiintoa peliin lisää se, että vastustaja vaihtoi juuri päävalmentajaansa ja vastaan tulee nyt Suomen menestyksekkäin valmentaja Antti Muurinen joukkoineen.

Valmentajan vaihdos ei SJK:n palettia kuitenkaan sekoita ja erinomaisessa iskussa oleva joukkue valmistautuu lauantain otteluun tuttuun tapaan huolellisesti.

Tietenkin jokaisella valmentajalla on omat tapansa ja varmasti muutoksia tulee nyt vastustajan pelaamiseen. Sitähän valmentajan vaihdoksella aina haetaan, että muutoksia tulisi. Siksi meidän täytyy olla pro-aktiivisia pelissä, että tunnistamme ne muutokset, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Antti Muurinen on tietenkin aina ollut tunnettu hyökkäävästä jalkapallosta. Ja kaikki pelaajat, jotka ovat pelanneet Muurisen joukkueissa, ovat sanoneet, että siellä on aina ollut hyvä fiilis joukkueen sisällä. Lyhyessä ajassa ei ehdi tehdä paljoa taktisia muutoksia, mutta varmasti tässäkin tapauksessa hän haluaa nostaa sen joukkueen sisäisen tsempin ja joukkueen itseluottamuksen nopeasti ylös, arvioi Valakari mahdollisia muutoksia.

Sonera Stadium on ollut meille aina haastava paikka ja olemme voittaneet siellä vain kerran. Veikkausliigassa emme vielä kertaakaan. Ja se on nyt yksi meidän tavoitteista, että pärjäämme myös siellä, muistuttaa Valakari lopuksi.

Myös SJK pelaajat uskovat voittoon Helsingissä.

Mielestäni me olemme vahvempi joukkue kuin HIFK ja meidän täytyy siksi lähteä peliin siten, että me myös voitamme sen. Me olemme tällä hetkellä hyvässä iskussa ja olemme pelanneet hyvin viime aikoina. Tiedän toki, että siitä tulee vaikea peli, koska se on vierasottelu ja heillä on nyt uusi valmentaja, joka varmasti tuo heille uutta virtaa. Mutta kuten sanoin, mielestäni me olemme vahvempi joukkue ja meidän täytyy ottaa kolme pistettä mukaamme, kommentoi SJK:n puolustaja Abdoulaye Meite.

Helsingin IFK:n uusi valmentaja tuntee SJK:n ja uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin kotikentällään.

Olen seurannut Veikkausliigaa erittäin tarkasti ja olen katsonut myös SJK:n pelejä. Viime peli heiltä jäi näkemättä, mutta tiedän täysin heidän pelijärjestelmänsä ja ketä siellä pelaa. Ja tiedän Roope Riskin vaarallisuuden, kommentoi uusi HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen lehdistötilaisuudessa, jossa hänen pestinsä julkistettiin.

Ehdin vetää joukkueelle kahdet harjoitukset ennen lauantaita ja tavata heidät tänään ensimmäisen kerran. Eipä näitä päiviä ole liikaa ennen kohtaamista, mutta kaikki se tehdään mitä voidaan, sanoo Muurinen ISTV:n haastattelussa julkistamistilaisuuden jälkeen.

Paikanpäälle Helsinkiin matkustaa myös SJK-kannattajat, sillä peliin järjestetään Seinäjoelta kaikille avoin bussikuljetus. Reissusta voit lukea lisää tämän ennakon alaosasta. Peliin omilla kyydeillä tulevat tai Helsingissä asuvat SJK-kannattajat, voivat ostaa halvemmat 15 euron hintaiset liput SJK-kannattajien katsomonosaan, pääkatsomon lohkoon 101. Lippuja myydään ainoastaan nettilinkin kautta ja linkin saa joko laittamalla viestiä sähköpostitse osoitteeseen mediatiimi@sjk2007.fi tai laittamalla viestiä SJK Kannattajien Facebook sivujen kautta. Katsomoon ei myydä lippuja portilta.

Peli on myös pääotteluna Nelosen Futiskierroksella ja suora lähetys alkaa klo 15.50. ISTV Extra näyttää ottelun tuttuun tapaan kokonaisuudessaan omassa palvelussaan, samoin Ruutu+ -palvelu.

HIFK – SJK lauantaina 30.7. klo 16.00 Helsingin Sonera Stadiumilla.

SJK ja puolustaja Abdoulaye Meite hakevat voittoa Sonera Stadiumilta.

Antti Muurisen HIFK

Helsingin IFK siirtyi uuteen aikaan torstaina 28.7. kun Jani Honkavaara sai väistyä päävalmentajan paikalta ja valmentajaksi nimitettiin entinen HJK:n ja Suomen Maajoukkueen päävalmentaja Antti Muurinen. Muurisen nimitys varmasti nostattaa kulmakarvoja ainakin naapuriseura HJK:n riveissä, sillä hän on noussut seurassa ikonin asemaan. Valmentajat kuitenkin tekevät työtään ja nyt Muurinen on vastuussa IFK:n menestyksestä.

SJK kohtasi IFK:n viimeksi Seinäjoella toukokuussa ja otti silloin voiton 2-1-luvuin. Tuon ottelun jälkeen HIFK on kerännyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa vain neljä pistettä. Tasapelipiste FC Lahdelta kesäkuun puolessa välissä ja voitto PS Kemistä heinäkuun alussa. Edelliset neljä ottelua ovat päättyneet tappioon. Sijoitus sarjassa on toiseksi viimeisenä, karsijan paikalla.

Uusi valmentaja kuitenkin luottaa pelaajaryhmäänsä ja uskoo parempien aikojen olevan edessä.

Joskus toinen vuosi liigassa on vaikea ja innostus ei ole enää ihan samanlainen kuin ensimmäisellä kaudella. Joukkueella on myös ollut käsittääkseni paljon loukkaantumisia. Mutta tärkeintä on nyt, että pystymme kaikki nostamaan tasoamme ja tavoitteena on säilyä sarjassa. Pelaajisto meillä on riittävän hyvä ja uskon, että se täyttää tämän tavoitteemme, sanoi Antti Muurinen lehdistötilaisuudessa.

Meidän pitää yksinkertaistaa asioita, yksinkertaistaa pelaamista ja löytää todella se paras mahdollinen kokoonpano. Tottakai myös puolustuspeli ja hyökkäyspeli pitää saada sellaiseen kuntoon, että se onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla, jatkoi Muurinen lehdistötilaisuuden jälkeisessä ISTV:n haastattelussa.

HIFK:n maalinteko on ollut koko kauden toisen HJK-ikonin, Juho Mäkelän varassa ja aikoinaan SJK:ssakin pelannut Mäkelä on osunut viidesti. Mäkelä on kuitenkin parhaillaan loukkaantuneena ja saattaa olla sivussa myös lauantain kamppailusta. Muita loukkaantuneita tai mahdollisia poissaolojoita ovat keskikenttäpelaaja Jukka Halme, laitapelaaja Ville Taulo, kaksi maalia iskenyt Tommi Vesala, Emil Conti, Jere Piirainen ja Juho Pirttijoki. Loukkaantumisia on siten reippaasti. Pelikieltoja ei ole.

HIFK voitti viime kaudella kotonaan SJK:n ensimmäistä kertaa, mutta muuten kuskinpaikalla on istunut SJK. Kaikkiaan kohtaamisia on historiassa kahdeksan ja SJK voittanut näistä seitsemän. Maalit on SJK:n hyväksi luvuin 17-4.

SJK kaatoi tällä kaudella HIFK:n Keskuskentällä 2-1 luvuin.

Aksalua lepuutettiin viime viikolla

SJK:n maalivahti ja kapteeni Mihkel Aksalu, sai pienen iskun PK-35 -ottelussa käteensä, mutta pystyi pelaamaan normaalisti sen jälkeiset europelit. Europelien jälkeen SJK valmennus kuitenkin katsoi parhaaksi, että pieni lepo on paikallaan ja mies huilasi seuraavan ottelun varotoimenpiteenä. Aksalu saattaa olla sivussa vielä ensi lauantaina, mutta tuo varmistuu vasta lähempänä ottelua. SJK:lla on tarvittaessa erinomainen korvaaja maalivahti Jere Koposessa, joka pelasi jo viime viikolla. Koponen on myös pelannut SJK:n Suomen Cup -otteluissa tällä kaudella.

Aksalun lisäksi epävarmana lauantain otteluun on keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen. Puolustaja Timo Tahvanainen huilaa pelin varmuudella alaraajavamman vuoksi.

Nuori Emil Lidman on jo mukana harjoituksissa ja ensi viikon jälkeen saadaan tietää, onko kuntoutus sujunut odotetusti ja saadaanko mies takaisin pelaavien kirjoihin. Lidman on ollut loukkaantuneena koko viime talven ja alkukauden.

SJK on tällä hetkellä hyvässä nosteessa ja kahdesta edellisestä Veikkausliigaottelusta on tullut voitot yhteismaalein 7-3. Muutenkin viimeisistä viidestä pelistä SJK on voittanut neljä ja hävinnyt ainoastaan Ilvekselle vierasottelussa. Kovassa iskussa on myös hyökkääjä Roope Riski, joka johtaa Veikkausliigan maalintekijätilastoa kymmenellä maalillaan.

Sijoitus on sarjassa seitsemäs, mutta SJK:n edellä olevat neljä joukkuetta ja SJK, ovat kaikki kuuden pisteen sisällä. Voitolla nousee siten jo muutaman pykälän ja parilla mitalisjoille. Ero sarjaa johtavaan IFK Mariehamniinkaan ei ole mikään täysin saavuttamaton, sillä sitä on vain 12 pistettä. Viime kaudella SJK oli yhtä monella pisteellä jäljessä HJK:ta, mutta silti voitti Suomen Mestaruuden. Kaikki on vielä mahdollista ja pelejä on lähes puolet jäljellä.

SJK:n Teemu Pennikangas on syöttötilaston kärkisijoilla.

Bussireissu otteluun Seinäjoelta

SJK ja Härmän Liikenne järjestävät otteluun kaikille avoimen bussikuljetuksen, joka lähtee matkaan lauantaina klo 9.30 Seinäjoen Matkakeskuksesta. Mukaan otetaan kyytiläisiä myös Wallsportin pihasta klo 9.45. Koska on lauantaipäivä, on alaikäisillä hyvä olla huoltaja mukana matkassa.

Ilmoittautuminen on jo suljettu, mutta mukaan mahtuu vielä. Riittää että tulee ajoissa aamulla paikalle jompaan kumpaan lähtöpaikkaan ja maksaa matkan kuljettajalle. Matkan hinta on 35 euroa ja se ei sisällä lippua peliin.

Lippu ostetaan erikseen etukäteen ja SJK kannattajien katsomoon lipun saa 15 eurolla omasta linkistä. Lippulinkin saat joko SJK Kannattajien Facebook sivuilta tai sähköpostitse osoitteesta mediatiimi@sjk2007.fi. Ovelta ei myydä enää lippuja SJK:n katsomoon. Kaikki SJK-kannattajat sijoitetaan pelissä pääkatsomon lohkoon 101. Sisäänkäynti sinne on Sonera Stadiumin eteläpäädystä olevasta portista.

Paluu Seinäjoelle on ottelun jälkeen samaa reittiä.

Tervetuloa mukaan bussireissulle!