123 456 7890

SJK otti ansaitun kotivoiton, dominoituaan kenttätapahtumia JJK:ta vastaan ja lopulta Erfan Zeneli pääsi huudattamaan kotiyleisöä vapauttavalla maalilla. Tiukassa maalit silti olivat, vaikka SJK piti palloa lähes 90%:sti. JJK puolusti koko joukkueen voimin alhaalla ja SJK joutui hakkaamaan päätään puolustusmuuriin. Toisella puoliajalla kuitenkin kuparinen rikkoutui ja ensimmäinen kotivoitto on tosiasia. Tästä on hyvä jatkaa, kun paineet hieman hellittävät ja myös seuraava ottelu pelataan kotona, kun ensi perjantaina 19.5. SJK isännöi Rovaniemen Palloseuraa. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 20.00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK – JJK 1-0 (0-0)
1-0 65 min Erfan Zeneli

Heti ottelun alusta alkaen oli käsikirjoitus selvä – SJK piti palloa ja JJK joutui puolustamaan syvällä oman maalinsa edessä. SJK sai puolittaisia tilanteita boksiin viljellyistä keskityksistä, mutta niistä ei saatu palloa maaliin. Aina jostain ilmestyi JJK puolustaja vedon eten uhrautuvasti tai veto suuntaui ohi. Parhaat tilanteet ensimmäisellä puoliskolla osui Billy Ionsille ja Matti Klingalle.

Toisella jaksolla homma jatkui samanlaisena ja murtautuminen JJK:n puolustusmuurin sisään oli todella vaikeaa. Lopulta kuparinen saatiin murrettua, kun SJK sai hyökkäyspään sivurajaheiton. Matti Klinga heitti sen nopeasti alhaalta mukaan nousseelle Richie Dormanille ja Dorman keskitti aivan sivurajan tuntumasta pallon boksiin. Siellä Erfan Zeneli ehti livahtaa JJK puolustajan edestä hänen taakseen ja Zeneli puski pallon varmasti verkkoon. Ottelua oli pelattu 65 minuuttia.

SJK jatkoi painostusta vielä maalin jälkeenkin, mutta lisämaaleja ei nähty. Sen sijaan JJK pääsi vielä pelin viimeisen vartin aikana hankkimaan muutaman kulmapotkun, joista kuitenkaan ei pahempaa vaaraa SJK-maalille saatu. Siten SJK:n maalissa uransa sadannen Veikkausliiga-ottelun pelannut Mihkel Aksalu sai tililleen ensimmäisen nollapelin tälle kaudelle ja SJK ensimmäisen kotivoiton.

Vaikka pelissä olisi voinut tulla paremmalla viimeistelyllä enemmänkin maaleja, voitto kelpaa mainiosti ja pistetilin karttuminen nostaa SJK:n kahdeksaan pisteeseen, kolmen pisteen päähän toisena olevasta Vaasan Palloseurasta.

Ottelun parhaana palkittiin paluun kentille tehnyt Mehmet Hetemaj, kaksi tähteä meni Johannes Laaksoselle ja yksi Matti Klingalle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Richie Dorman, Dani Hatakka, Timo Tahvanainen (60’ Facundo), Johannes Laaksonen, Billy Ions, Matti Klinga (89’ Tomas Hradecky), Chema Antón, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (80’ Aristote Mboma).

SJK:n seuraava ottelu on niin ikään kotipeli, kun SJK isännöi perjantaina 19.5. klo 20:00 alkavassa ottelussa Rovaniemen Palloseuraa. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.