123 456 7890

Ruotsin ja Norjan pääsarjoissa meritoitunut, Kosovon A-maajoukkueen Anel Rashkaj sopimukseen SJK:n kanssa. Keskikenttäpelaajan sopimus kattaa kauden 2020 ja Rashkaj liittyy SJK:n riveihin välittömästi.

Halmstadissa Ruotsissa kasvanut, ja viime kaudella AFC Eskilstunan kapteenina Allsvenskanissa pelannut Rashkaj, on 30-vuotias keskikentän keskustan pelaaja. Rashkaj omaa Ruotsin ja Kosovon passit ja hän pelasi syksyllä päättyneissä EM-karsinnoissa Kosovon maajoukkueessa. Kosovolla on edelleen mahdollisuus edetä EM-kisoihin jatkokarsintojen kautta. Hänellä on kokemusta Ruotsin ja Norjan kahdelta ylimmältä sarjatasolta yli 300:n ottelun verran ja pelejä Kosovon maajoukkueessa toistakymmentä. Rashkaj kuuluu myös maajoukkueen kapteenistoon.

Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen SJK:n kanssa. Seura vaikuttaa erittäin ammattimaiselta ja olen kuullut paljon hyvää myös joukkueesta. Odotan jo innolla sitä, että pääsen näyttämään taitoni ja ominaisuuteni täällä, uudessa maassa. Lupaan tehdä lujasti töitä ja osoittaa esimerkkini kautta johtajuutta jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa, sanoo Anel Rashkaj.

Tiedän, että täällä on hyviä pelaajia, ammattitaitoinen valmennus ja joukkue on laadukas. Mehmet Hetemaj’n kanssa me pelasimme aikoinaan samassa Kosovon epävirallisessa maajoukkueottelussakin, muistaakseni 2014. En olisi ikinä uskonut, että jonain päivänä me pelaamme vielä samassa joukkueessa ja Suomessa, Rashkaj kertoo lopuksi.

Lisää Rashkaj’n mietteitä videohaastattelussa, tästä linkistä.

Rashkaj tuo SJK:n ryhmään valtavasti lisää taitoa ja kokemusta.

Anel Rashkaj’lla on useiden vuosien kokemus Skandinavian pääsarjoista. Hänen profiilinsa sopii erinomaisesti keskikentällemme ja hän pystyy pelaamaan useammassa eri roolissa. Uskon, että hänen kykynsä pelaajana ja johtaja tulevat olemaan erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueeseemme, toteaa SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman

Tarvitsimme joukkueeseemme lisää johtajuutta ja saimme mitä halusimme. Lisäksi saimme erittäin hyvän pelaajan. Olen todella tyytyväinen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara

SJK esitteli Anel Rashkaj’n kannattajilleen Suomen Cupin karsintojen SJK – FC Lahti -ottelun tauolla. Rashkaj liittyy harjoitusrinkiin heti ja hän on valmis edustamaan SJK:ta perjantaina 14.2. klo 18:30 pelattavassa Suomen Cupin karsintojen KuPS – SJK ottelussa. Löydät talven otteluohjelmat tästä linkistä. Kauden 2020 kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Anel Rashkaj

Kosovon Prizrenissä, lähellä Albanian rajaa, 19. elokuuta vuonna 1989 syntynyt Anel Rashkaj on 180-senttinen keskikenttäpelaaja. Hän on muuttanut perheensä kanssa Ruotsiin jo nuorena ja hän on Ruotsin sekä Kosovon kansalainen. Nykyään hänen pelipaikaksi on vakiintunut keskikentän keskusta, mutta hän pelannut nuorempana myös molemmilla laidoilla.

Jalkapallon Rashkaj aloitti Kosovossa pikkujuniorina, Liria-nimisessä seurassa.Rashkaj’n ollessa 14-vuotias, perhe muutti ruotsiin Halmstadin kaupunkiin. Siellä hän jatkoi pelaamista IF Leikin riveissä. Rashkaj’n taidot huomattiin nopeasti naapuriseurassa ja pääsarjassa pelannut Halmstad BK kiinnitti nuorukaisen akatemiaansa. Siten Halmstadista tuli myös yksi hänen kasvattajseuransa. Rashkaj pelasi myös futsalia, missä hän nousi tunnetuksi taidoillaan.

Ammattilaissopimus syntyi vuonna 2007 Halmstad BK:n kanssa. Ensimmäisen Allsvenskan ottelunsa Rashkaj katseli vielä vaihtopenkiltä IFK Göteborgia vastaan mutta oli avauksessa jo seuraavassa pelissä, kun Halmstad kohtasi Kalmar FF:n. Juuri 18 vuotta täyttänyt Rashkaj tuli vaihdosta sisään.

Kausilla 2008 ja 2009 Rashkaj’sta tuli Halmstadin vakiopelaaja. Kaudella 2009 hän oli koko seuran ainoa pelaaja, joka pelasi kaikki ottelut, mukaan lukien Allsvenskanin, cupin ja harjoituspelit. Samalla kaudella tuli myös ensimmäinen Allsvenskan osuma, ja se syntyi debyyttiottelun tapaan Kalmar FF:aa vastaan. Rashkaj ei vielä ollut saanut Ruotsin kansalaisuutta ja tämä esti hänen pääsyn Ruotsin U21-maajoukkueeseen. Rashkaj’lle povattiin supertähteyttä ja häntä pidettiin varmana Euroopan kentille siirtyjänä tulevaisuudessa. Koska hän ei voinut osallistua Ruotsin maajoukkueen otteluihin, hän pelasi muutaman epävirallisen maaottelun Kosovon paidassa. Kosovo ei vielä tuolloin ollut FIFA:n hyväksymä maajoukkue.

Kaudella 2010 Halmstadin valmentaja vaihtui Janne Anderssonista hänen apuvalmentajaansa Lars Jacobssoniin, ja Rashkaj pelasi edelleen avausmiehistössä. Harmillisesti Jacobsson sai myös lähteä ja Halmstad palkkasi päävalmentajaksi espanjalaisen Josep Ruizin. Ruiz toi mukanaan liudan espanjalaispelaajia ja Rashkaj joutui vaihtopenkille, kaikkien yllätykseksi. Kesken kauden 2011 Ruiz erotetttiin heikon menestyksen vuoksi ja valmentajaksi tullut Jens Gustafsson nosti Rashkaj’n välittömästi takaisin avausmiehistöön. Halmstadia ei vaihdos kuitenkaan enää pelastanut ja seura putosi Superettaniin. Rashkaj oli pelannut yhteensä 120 ottelua Halmstadissa ja näistä yli 100 ottelua näistä oli Ruotsin pääsarjassa.

Monien muiden seuran pelaajien tapaan, Rashkaj jätti kasvattajaseuransa ja siirtyi kaudeksi 2012 Norjan pääsarjaan nousseen Sandness Ulfin riveihin. Norjassa hän nousi joukkueensa tähtipelaajaksi ja kolmen pääsarjakauden aikana pelejä tuli kasaan 77. Sandness Ulf tippui pääsarjasta, mutta Rashkaj jakoi joukkueen riveissä toisella sarjatasolla vielä kausilla 2015 ja 2016. Kun joukkue jäi nousukarsinnoissa kauden 2016 päätteksi ilman pääsarjapaikkaa, oli edessä paluu takaisin Ruotsiin. Kaikkiaan viiden kauden aikana hän pelasi Norjassa peräti 140 ottelua ja teki niissä 5 maalia.

Kaudella 2017 Rashkaj pelasi Ruotsin pääsarjaa Allsvenskanissa AFC Eskilstunan riveissä 13 ottelua, mutta jo kesän siirtoikkunassa, hän lähti Kosovon pääsarjassa pelaavan Prishtinan riveihin. Vaikka Kosovo oli hänen lapsuutensa kotimaa, ei Rashkaj kuitenkaan enää sopeutunut Kosovoon ja hän purki sopimuksen Prishtinan kanssa vain kolmen ottelun ja yhden kuukauden jälkeen. Hän palasi seuraavaksi kaudeksi takaisin AFC Eskilstunaan, joka nyt oli tippunut Superettaniin. Kaudella 2018 AFC Eskilstuna nousi takaisin pääsarjaan ja Rashkaj oli joukkueen kapteeni. Hän jatkoi kapteenina myös kaudella 2019 Allsvenskanissa ja pelasi jälleen lähes täyden kauden. AFC Eskilstuna kuitenkin tippui jälleen Superettaniin ja Rashkaj päätti purkaa sopimuksensa ja etsiä uusia haasteita.

Kaikkiaan Rashkaj on pelannut Halmstadin ja AFC Eskilstunan mukana 188 ottelua ja tehnyt niissä 4 maalia sekä antanut yhteensä 15 maaliin johtanutta syöttöä. Norjassa hän pelasi pelasi Sandness Ulfin riveissä 143 ottelua ja teki niissä tehot 5+5. Kosovon A-maajoukkueessa hän teki virallisen debyytin syyskuussa 2019 ja hän on pelannut Kosovon paidassa 11 virallista maaottelua. Näistä viisi ottelua päättyneissä EM-karsinnoissa. Rashkaj kuuluu myös joukkueen kapteenistoon. Tämän lisäksi hän on pelannut muutamia epävirallisia maaotteluita Kosovon paidassa, ennen maan virallista FIFA-statusta. Vuonna 2014 Rashkaj pelasi epävirallisessa ottelussa yhdessä SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj’n kanssa. Kosovo pelaa 26.3. EM-jatkokarsintaottelun Pohjois-Makedoniaa vastaan. Ottelun voittaja kohtaa 31.3. voittajan ottelusta Georgia vs. Valko-Venäjä ja sen ottelun voittaja pääsee mukaan EM-kisoihin 2020.

SJK-paitaan Rashkaj siirtyy vapaalla siirrolla ja sopimus kattaa kauden 2020.