123 456 7890

SJK on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajahankinnan kaudelle 2018, kun se solmi vuoden pelaajasopimuksen ruotsalaisen Anders Bååthin kanssa. Bååth on 26-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on pelannut 127 ottelua Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa. Hän on pelannut Allsvenskania Syrianskan ja Gefle IF:n riveissä, toimien jälkimmäisessä kapteenina. Sopimus SJK:ssa kattaa ensi kauden kokonaan ja siinä on optio kaudesta 2019.

Bååth on fyysisesti vahva keskikenttäpelaaja, vahva kaksinkamppailuissa. On kokemusta Allsvenskanin kovista sarjamatseista ja se näkyy. Perustaitava pelaaja, jolla on hyvät laadukkaat syötöt ja hän on varma pallon kanssa. Hän on erinomainen lisä meidän joukkueeseen, kuvailee SJK:n päävalmentajana aloittava Tommi Kautonen uutta hankintaansa.

Pelaaja on skoutattu tarkkaan ja SJK on saanut hänestä paljon tietoa suoraan Ruotsista. Lisäksi SJK on testannut Bååthia harjoituksissa jo kahden viikon ajan ja hän itse on päässyt tutustumaan sekä joukkueeseen että seuraan.

Ensivaikutelmani seurasta on ollut todella hyvät, tämä on todella ammattimainen seura ja fasiliteetit on erinomaiset. Tähän asti harjoitukset ja valmentajat ovat olleet myös hyviä. Tiedän, että nyt aloittaa uusi päävalmentaja ja olen jutellut hänen kanssaan pitkään. Minulla on aika hyvä kuva valmentajista ja tämän joukkueen pelaajista kokonaisuudessaan, eikä minulla ole kuin pelkkää hyvää sanottavana heistä kaikista, kommentoi SJK:n uusi vahvistus Anders Bååth innostuneena.

Tämä on ollut hyvä kokemus ja he ovat saaneet nähdä, mihin minä pystyn ja samalla minä olen päässyt tutustumaan jo etukäteen uuteen seuraan. Tulen innolla tänne takaisin joulukuussa, Bååth jatkaa.

Bååth on pelannut Ruotsissa Gefle IF:n ja Syrianska FC:n riveissä, joissa kamppailu sarjapaikasta on ollut välillä kovaa. Menestysnälkää kovalla asenteella pelaavalla keskikenttämiehellä ainakin on.

Tiedän, että tämä on seura joka haluaa voittaa asioita. Ja tiedän, että he ovat rakentamassa hyvää joukkuetta ensi kaudeksi, joukkuetta jonka olisi tarkoitus taistella mestaruudesta tai ainakin kärkisijoista. Se oli minulle yksi suurimmista syistä, miksi haluan tänne. Haluan urallani taistella kärkisijoista ja mestaruudesta tämän joukkueen kanssa, Bååth painottaa.

Olen keskikentän keskustan pelaaja. Teen aina kovaa töitä peleissä ja eniten pidän pelaamisesta, kun joukkueeni prässää ylhäältä ja pelaa muutenkin aggressiivisesti. Olen myös kontrolloiva pelaaja, tykkään pelata pallonhallintajalkapalloa, jollaista pelasimme Brommapojkarnassa kun olin nuori. Joten toivon, ja näin olen myös ymmärtänyt keskusteluista valmentajien kanssa, että me pyrimme pelaamaan juuri siten. Prässäämme ylhäältä aggressiivisesti ja pidämme suurimman osan pelistä palloa, kuvailee Bååth omaa pelifilosofiaansa.

Ruotsissa kasvaneena, sopeutuminen Suomeen ei tuota todennäköisesti suuremmin vaikeuksia. Hän on seurannut SJK:n viime aikojen pelejä, katsellut kauden aiempia otteluita ja tutustunut muihinkin joukkueisiin.

Suomen sarjat eivät ole minulle silti kovin tuttuja, sillä olen pelannut Geflen kanssa vain IFK Mariehamania vastaan ja kerran FF Jaroa vastaan harjoitusotteluissa. Minulla oli myös joukkuekavereina Geflessä suomalaispelaajat Jens Portin ja Simon Skrabb. Tiedän toki, että HJK ja SJK ovat suurimpia seuroja Suomessa ja heidän lisäkseen on kaksi tai kolme muuta kovaa joukkuetta jotka taistelee kärkisijoista, kommentoi Bååth lopuksi omaa Suomifutistietämystään.

Bååth on nyt palannut kotimaahansa, mutta hän aloittaa valmistautumisen kauteen 2018 yhdessä SJK:n joukkueen kanssa joulukuussa 2017. Kausikortit kaudelle 2018 on jo myynnissä vanhoille kausikorttilaisille. Yleiseen myyntiin ne tulee maanantaina 6.11.

Veikkausliigaa 2017 on jäljellä vielä yksi ottelu, SJK – FC Inter, joka pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla ensi lauantaina 28.10. klo 14.00 alkaen.

Samana iltana SJK viettää kauden 2017 päätösjuhlaa OmaSp Stadionilla, jonne kaikki ovat tervetulleita. Ilta alkaa klo 19:00 illallisella kolmannen kerroksen Atria Loungessa ja illalliskortit tilaisuuteen on myynnissä 18 euron hintaan SJK:n verkkokaupassa. Ilta jatkuu klo 20:30 Carlsberg Sports Barissa, minne on vapaa pääsy. Kloppien Kannu jaetaan klo 20:45 ja klo 21.00 aloittaa lavalla Kuosiukkelit. Loppuiltaa vietetään trubaduuri Joonas Moision seurassa. Klo 23.00 alkaen bussit kuljettavat juhlaväen keskustan humuun. Ovet OmaSp Stadionilla sulkeutuu klo 0:00.

Anders Bååth

Ruotsin Järfallassa, 13.huhtikuuta vuonna 1991 syntynyt Anders Bååth, on 186-senttinen keskikenttäpelaaja. Hänen lempipaikkansa on kutospaikka keskikentän pohjalla, auttamassa puolustajia heidän ja keskikentän välissä tai kasipaikalla tukemassa keskikentän pelinrakentelua. Hän on pelannut myös ylempänä sekä oikealla laidalla.

Hän aloitti jalkapallon Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Järfallan paikallisseurassa, IFK Viksjön riveissä. Ensimmäinen ammattilaissopimus syntyi Superettanissa pelanneen IF Brommapojkarnan kanssa ja siellä hän pelasi kausilla 2008 ja 2009, käyden välillä lainalla alemmissa sarjoissa sekä pelaten seuran nuorisojoukkueissa. Debyytti Superettanissa syntyi vain 17-vuotiaana ja pelejä Superettanissa kertyi kaikkiaan neljä.

Vuonna 2010 kovaa nousua Superettanista tehnyt Syrianska FC nappasi 20-vuotiaan Bååthin riveihinsä ja siellä hän pelasi 12 ottelussa, ja oli mukana nostamassa joukkuetta Allsvenskaniiin. Allsvenskanissa Bååth jatkoi Syrianskan paidassa kolmen seuraavan kauden ajan, nousten joukkueen vakiomiehistöön ja nuoresta iästään huolimatta tärkeisiin runkopelaajiin. Kaikkiaan hän pelasi siellä 77 ottelua, joista 65 Allsvenskanissa, ennen siirtoa Gefle IF:n riveihin kaudeksi 2014.

Geflessa kului kolme seuraavaa vuotta ja pelejä kertyi 82. Bååth oli Geflen tärkeimpiä pelaajia, nousten joukkueen kapteeniksi ja fanien suosikiksi. Gefle kuitenkin tippui kauden päätteeksi ja Bååth etsi seuraa Norjasta, käyden testissä ainakin Kristiansund BK:n pääsarjajoukkueesa.

Lopulta hän aloitti kauden 2017 Brommapojkarnan mukana Superettanissa. Hän pelasi kauden alusta kuudessa ottelussa, mutta jostain syystä valmentaja Olof Mellberg ei löytänyt hänelle enää käyttöä kesäkuuussa ja hän joutui seuraamaan otteluita katsomosta. Hänen sopimuksensa purettiin yhteisellä päätöksellä kesän siirtoikkunassa. Bååth siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla.

Kaikkiaan Anders Bååth on pelannut 127 ottelua Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Ruotsin Cupissa otteluita on 17, Allsvenskan-karsinnoissa kolme ja Superettanissa 22. Koko ammattilaisuralla hän on pelannut 177 ottelua ja tehnyt kahdeksan maalia.

Sopimus SJK:n kanssa on mallia 1+1 ja se kestää kauden 2018 loppuun sekä siinä on optio kaudesta 2019.