123 456 7890

A:lle kirvelevä tappio
SJK – HJK 1-2 (1-1)
28 min 1-0 Sami Viljanen
43 min 1-1 Aleksi Pahkasalo
83 min 1-2 Hedi Khayat

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junioreiden vahva pelillinen esitys ei pisteisiin riittänyt onnekasta HJK:ta vastaan ikäluokan SM-sarjan kamppailussa. Tappio tiesi kotijoukkueelle sitä, että mitalitaistelu alkoi painua taivaanrannan taakse.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että joukkue on mennyt kauden aikana harppauksin eteenpäin ja Prunttimäessä pelatussa ottelussa “huonompi” joukkue varasti pisteet. Se ei kuitenkaan puolestaan tarkoita sitä, että HJK olisi ollut huono joukkue.

Pikemminkin se kertoo siitä, että Kerhon jälkikasvu pelasi hyvin ja olisi ansainnut ottelusta enemmän kuin vain pelikokemuksen tuoman tunteen. Tällä kertaa kuitenkin nähtiin taas kerran se, että lajissa ei työvoittoja tunneta ja kyseessä on maalintekokilpailu.

Kotijoukkue loi ottelussa valtavan määrän paikkoja iskeä pallo maaliin, mutta onnistui siinä vain kertaalleen.

Maalin iski, kuten kahdessa edellisessäkin pelissä, Sami Viljanen, joka myös tuhlasi viisi muuta paikkaa hieman huonolla tuurillakin. Toki myös huolellisuus avopaikoissa olisi auttanut aika paljon.

Vieraiden maalissa pelanneella Atte Otrosella puolestaan oli taidon lisäksi kaikkien taivaankappaleiden tuki takanaan ja näin Klubi selvisi voittajaksi ilmoittauten samalla mestaruustaisteluun mukaan.

Peli oli erittäin hyvä A-junioreiden SM-sarjan kamppailu. Juuri tällaiset ottelut kehittävät pelaajia parhaalla mahdollisella tavalla. Vielä kun huomioi, että myös kotijoukkue peluutti varsin nuorta ryhmää, on tilanne siinä valossa oikein suotuisa.

HJK iski maalinsa terävästi. Ensimmäisen se viimeisteli Aleksi Pahkasalon toimesta kovalla maalin keskelle suuntautuneella riman alle osuneella vaparilla juuri ennen puoliaikaa ja jälkimmäisen läpiajosta Hedi Khayatin toimesta kun peliaikaa oli jäljellä noin seitsemän minuuttia.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Joona Lautamaja, Tommi Kukila, Henri Huilla, Roope Takala (74. Joonas Kuivalainen), Aleksi Leppänen (46. Janne Tuohisaari), Aleksi Ahde (88. Erno Ruismäki), Miika Korpela, Jesse Sarajärvi (88. Eetu Takala), Sami Viljanen, Akseli Metsä-Ketelä (46. Niko Nauholz)