123 456 7890


Allan Souza kotidebyytissä 13.9. Kuva Marko Tuominiemi.

Kun SJK julkisti 2.9. lainaavansa nuoren brasilialaisen Allan Souzan loppukaudeksi, nousi SJK ja Suomen Veikkausliiga suureen mediahuomioon ympäri maailman. Suomessakin siirto herätti runsaasti keskustelua, sillä onhan SJK vahvasti mukana mestaruustaistossa. Toisaalta, näin suuren potentiaalin omaavia pelaajia ei liian usein kotimaan kentillä ole nähty. Allan Souzan siirto on osa jatkumoa, jossa SJK haluaa määrätietoisesti olla mukana osana pitkäntähtäimen suunnitelmaansa.

Liverpool tunnisti siirtoikkunan alla Allan Souzan mahdollisuudet pelata lähitulevaisuudessa maailman seuratuimmassa sarjassa, Valioliigassa, sekä yhdessä sen suurimmista seuroista. Kyse on yhdestä maailman tunnetuimmasta ja perinteikkäästä seurasta, joka tavoittelee menestystä myös Euroopan seurajoukkueiden kilpailuissa. SJK puolestaan haluaa nostaa toimintaansa kohti näiden Euroopan seurakilpailujen vaatimuksia. Tällä jatkumolla harjoituskeskus Wallsport Areena, parhaillaan rakentuva oma stadion, sekä urallaan eteenpäin pyrkivät pelaajat ja valmentajat ovat isossa osassa, huippu-urheilun ehdoilla toimivassa ammattimaisesti johdetussa seuraorganisaatiossa.
Yksi mittari nähtiin tänä kesänä, kun SJK pelasi UEFA Europa Leaguen karsinnoissa. Karsintaottelut antoivat seurajohdolle, valmennukselle kuin pelaajillekin paljon vastauksia Euroopan seurakilpailujen kovista vaatimuksista. Varsin nuoren organisaation ensimmäinen askel murtautumisessa Eurooppaan on tunnettavuus, sitä kohti onkin otettu isoja askeleita. UEL-karsintojen ja Allan Souzan siirron myötä juttuja SJK:sta ja Suomen Veikkausliigasta on levinnyt useissa eri kanavissa. Liverpoolin viralliset ja epäviralliset kanavat, sekä fanisivustot ovat jakaneet SJK TV:n lehdistötilaisuusvideota, sekä esimerkiksi Liverpoolin virallisessa, peleissä myytävässä käsiohjelmassa tulee olemaan kattava esittely Allanista kuvineen SJK-paidassa. Myös Allanin lähtöseura, brasilialainen SC Internacional on yksi Etelä-Amerikan suurimpia seuroja.

Pieni otanta sadoista kansainvälisistä uutisista, joissa SJK ja Allan Souza oli esillä.
Mediahuomio ei jäänyt ainoastaan pelaajan siirtoon liittyvään uutisointiin. Allan esiintyi SJK-paidassa ensimmäistä kertaa Kuopiossa, jossa nuorukainen tuli vaihdosta kentälle noin tunnin pelin jälkeen. Hän ehti olla kentällä vain reilut 10 minuuttia, kunnes hän sai SJK:n erinomaisen, mutta ylärimaan päätyneen, hyökkäyksen jälkeen pallon oikealla laidalla. Pari nopeaa askelta ja pallo upealla laukauksella KuPS-maalin takayläkulmaan, SJK 1-0 johtoon. Upea maali koostettiin nopeasti digitaaliseen muotoon ja SJK TV:n maalivideo on katsottu tähän mennessä Youtubessa lähes 90 000 kertaa. Sosiaalisessa mediassa kattavuus on ollut suomalaisseuralle merkittävää.
Allan Souza on nöyrä ja määrätietoinen, jalat maassa oleva nuorimies ja keskittyy auttamaan SJK:ta menestymään joukkueena kaikin mahdollisin kyvyin. Kotidebyyttikin on jo tehty. Allan ja SJK tulee olemaan suurennuslasin alla myös jatkossa, ei ainoastaan Liverpoolia seuraavien, vaan koko eurooppalaista seurajalkapalloilua seuraavien ja sen parissa työskentelevien silmissä. SJK on tullut jäädäkseen. Seura haluaa todistaa, että se on varteenotettava yhteistyökumppani maailman suurseuroille ja haluaa nousta mukaan kilpailemaan Euroopan seurakilpailujen lohkovaiheen paikoista.
Seuran identiteettiä rakennetaan jatkuvasti myös paikallisesti. Kannattajatoimintaa kehitetään, kuten palveluita niin kausikorttilaisille kuin yrityskumppaneillekin. Katsojamäärät ovat kasvussa ja tulevan HJK-ottelun ennakkolipunmyynti on ollut ennätysvilkasta. SJK haluaakin toivottaa kaikki seinäjokelaisen jalkapallon ystävät seuraamaan huipputärkeitä Veikkausliigan ratkaisuotteluita Keskuskentälle. Haluamme, että jokainen voi kokea seuran omakseen, ammattimaiseksi ja laadukkaaksi jalkapalloseuraksi – Meidän Kerhoksi.
SJK – HJK keskiviikkona 23.9 Keskuskentällä. Palvelut aukeavat 15:30, ottelu käyntiin 17:00. Hankkimalla edullisemman ennakkolipun vältät jonot sekä osallistut Mehmet Hetemaj›n nimmaripaidan arvontaan. Verkkokauppa: www.seamchip.fi/sjk.

Nähdään keskiviikkona Keskuskentällä!