123 456 7890

SJK on tehnyt kauden 2016 mittaisen sopimuksen Alexei Eremenko juniorin kanssa. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Eremenko liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen maanantaina.

Eremenko on yksi Suomen tunnetuimpia jalkapalloilijoita ja hänen mittava uransa ulkomailla Italian, Skotlannin ja Venäjän pääsarjoissa, käsittää satoja otteluita sekä niissä kymmeniä maaleja. Suomen maajoukkueessa Eremenko on esiintynyt 57 ottelussa ja maaleja näissä on syntynyt 14. Maalimäärällä Eremenko yltää Suomen kaikkien aikojen maalintekijöiden kärkikymmenikköön.

Olen iloinen että pääsimme sopimukseen ja että olen nyt täällä, sillä kävimme neuvotteluja lähes kolme kuukautta. Olen erittäin tyytyväinen että saan pelata ensi kaudella täällä. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden, toista kertaa peräkkäin ja päästä eurokentilläkin niin pitkälle kuin mahdollista. Kovaa työtä se vaatii, mutta mikään ei ole mahdotonta. Ei edes lohkopelit Euroopassa, kommentoi Alexei Eremenko motivoituneena.

Alexei tuo kokemusta ja kansainväistä osaamista meidän joukkueesen. Hän on erittäin motivoitunut ja haluaa auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme tällä kaudella, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Viime kaudella Eremenko pelasi Skotlannin pääsarjassa Kilmarnockissa 27 ottelua, tehden tehot 4+9. Skotlannin kauden jälkeen kesällä, hän siirtyi kasvattajaseuraansa Pietarsaaren Jaroon, pelaten siellä kauden loppuun elokuusta lähtien.

Eremenko esitellään medialle tänään tiistaina lehdistötilaisuudessa. SJK TV on luonnollisesti paikalla ja miehen mietteitä kuullaan SJK TV:n jaksossa illalla.

SJK aloittaa ensi perjantaina Liigacupin vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan Kuopio-hallissa klo 18:30. Ensimmäisen kerran Eremenko on mahdollista nähdä Seinäjoella keskiviikkona 10. helmikuuta, kun SJK isännöi Liigacupin ottelussa Vaasan Palloseuraa. Katso SJK:n otteluohjelma
tästä.

Aleksei Eremenko junior


Donin Rostovissa, entisessä Neuvostoliitossa 24. maaliskuuta 1983 syntynyt, mutta jo seitsemänvuotiaana perheensä kanssa Suomeen muuttanut Alexei Eremenko junior, on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia jalkapalloilijoita. Häntä on verrattu taidoiltaan Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmaseen ja pelipaikka löytyy keskikentältä hyökkäävästä roolista.

Losa-lempinimellä tunnettu pallotaituri aloitti jalkapallouransa Pietarsaaren Jarossa. Nuorena juniorina hän pelasi myös Norjan Tromsössä, Kreikan Athinaikosissa ja HJK:n joukkueissa. Vuonna 2000, hän siirtyi Ranskaan, Metzin akatemiaan ja siellä kului kaksi vuotta. Ranskassa hän pelasi myös seuran reservijoukkueessa.

Aikuisura alkoi Helsingin FC Jokereissa 2001 ja jatkui seuraavat kaksi vuotta HJK:ssa. Suomi jäi taakse vuonna 2004, kun Eremenko siirtyi Italian Serie A:ssa pelaavaan Lecceen. Pelejä Italiassa tuli vyölle 35 ja matka jatkui Venäjän pääsarjaan Saturnin riveihin. Saturnissa pelejä kertyi 76 ja niissä syntyi kahdeksan maalia.

Parin lyhyemmän lainapestin jälkeen ura jatkui kauden mittaisella lainalla Skotlannin Kilmarnockissa. Vuokrasopimuksen loputtua, koitti paluu Venäjän pääsarjaan Rubin Kazaniin ja sieltä jälleen takaisin kaudelle 2014-2015 Skotlantiin ja Kilmarnockiin.

Elokuussa 2015 hän palasi Suomen kentille, kasvattajaseuransa Jaron paitaan, jossa hänen isänsä, Alexei Eremenko senior on valmentajana.

Suomen kansalaisuuden Eremenko sai vuonna 2003 ja hän teki debyyttinsä Suomen paidassa alle 21-vuotiaiden joukkueessa Venäjää vastaan 29. huhtikuuta. Ensimmäisen A-maajoukkuepelinsä hän pelasi jo saman vuoden lokakuussa.

Kaikkiaan A-maajoukkuepelejä on kertynyt 57 ja niissä tehdyillä 14 maalillaan hän on Suomen kaikkien aikojen maalintekijöiden listalla kärkikymmenikössä Eremenko on voittanut urallaan Suomen mestaruuden kahdesti, sekä Suomen cupin kertaalleen. Venäjällä Eremenko on juhlinut sekä cupin että supercupin voittoa.

Eremenko kuuluu todelliseen jalkapalloperheeseen, sillä hänen kaksi nuorempaa veljeään, Roman ja Sergei, ovat niin ikään jalkapalloilijoita ja isä Alexei Eremenko senior on entinen pelaajalegenda, sekä toimii nykyään valmentajana Pietarsaaren Jarossa sekä Suomen U18-maajoukkueessa.

SJK:n ja Eremenkon sopimus kattaa kauden 2016 loppuun.