123 456 7890

Helsingin Jalkapalloklubin hyökkääjä, Akseli Pelvas, siirtyy lainasopimuksella Ykkösen kärjessä olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Vuonna 1989 Espoossa syntynyt Pelvas, on 14 vuotiaasta lähtien edustanut HJK:ta ja hän on pelannut Veikkausliigassa yhteensä yli 100 ottelua, tehden näissä 31 maalia. Pelvas on aiemmin edustanut myös Suomea vakiokasvona nuorten maajoukkueissa ja ollut niissä tehokkaimpia maalintekijöitä.

Pelvas on kentällä nopea ja arvaamaton. Maaleja hän iskee yllättävistäkin tilanteista ja tarpeen vaatiessa hän voi pelata myös vasemmalla laidalla. Useana vuonna perättäin hän on ollut HJK:n sisäisen maalipörssin kärkisijoilla ja kaudella 2011 hän oli HJK:n paras maalintekijä. Kaudella 2008 Klubi 04:n paidassa Kakkosessa, hän teki 27 maalia 17 ottelussa.

Aiempien vuosien muhkeasta maalisaalista huolimatta, tällä kaudella Pelvas on jäänyt odotettua vähäisemmälle peliajalle Mikael Forssellin ja Joel Pohjanpalon rinnalla.

Nuoresta iästään huolimatta Akseli on erittäin kokenut ja hän on jo näyttänyt että osaa tehdä maaleja niin Veikkausliigassa kuin kansainvälisissäkin peleissä Suomen paidassa. Hän ei kuitenkaan ole pelkästään maalintekijä, vaan pelaa myös kahteen suuntaan hyvin, arvioi SJK päävalmentaja Simo Valakari uutta valmennettavaansa.

Pelvas vahvistaa ehdottomasti meidän joukkuetta ennestään. Hänelle itselleen taas on tärkeää saada peliaikaa ja saada uusi kipinä uralle. Me olemme kumminkin pelaava joukkue ja hän sopii meidän pelisysteemiin hyvin, jatkaa Valakari.

Akseli Pelvaksen nosti aikoinaan HJK:n edustuksen rinkiin Keith Armstrong ja hän teki debyyttinsä Veikkausliigassa kaudella 2007.

Jo nuorena Akselista näki, että hänellä tulee olemaan hyvä ura edessään. Hän tekee kentällä kovasti töitä ja hän on todella hankala pideltävä vastustajalle boksissa tai sen ympärillä. Hän on myös erittäin ammattimainen, niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja uskon että saamme hänestä todella hyvän lisän meidän joukkueeseen, kertoo SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

Pelvas on pelikelpoinen heti ja hänen pelinumeronsa SJK:ssa on 26.

SJK kohtaa torstaina 18.7. vieraskentällä Oulun Raatissa OPS:n klo 18.30 ja sunnuntaina 21.7. klo 18.30, Seinäjoen Keskuskentällä FC KooTeePeen.

Akseli Pelvas tänään SJK treeneissä.

Testissä espanjalainen Juli Serrano

Barcelonasta, Espanyolin junioriakatemiasta lähtöisin oleva, vuonna 1991 syntynyt espanjalainen Juli�n Serrano Talavan on Seinäjoen Jalkapallokerhon testattavana seuraavat kaksi viikkoa. Mahdollisesta sopimuksesta neuvotellaan testijakson jälkeen.

Pelipaikaltaan Serrano on puolustava keskikenttäpelaaja, mutta hän pystyy pelaamaan useilla muillakin pelipaikoilla, mm. puolustajana.

Serrano on urallaan edustanut Espanyolin akatemian ja reservijoukkueen jälkeen mm. Italian Serie A seura AS Cesenaa, jossa hän pelasi vuosina 2010-2011 yhteensä 17 ottelua seuran Primavera joukkueessa, joka pelaa Italian alle 20 vuotiaiden pääsarjassa.

Hän palasi kotimaahansa Espanjaan ja pelasi kauden CF Villanovensen joukkueessa, josta siirtyi kauden lopulla pykälän ylemmäksi Gimn�stic Tarragonan joukkueeseen, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda division B:ssä. Tuossa sarjassa pelaa myös suurin osa La Liga seurojen reservijoukkueista.

Serrano ei ole pelikelpoinen Suomen sarjoissa ennen kansainvälisen siirtoikkunan aukeamista elokuun alussa.

Juli Serrano tänään SJK treeneissä.

Aki Sipilän kausi ohi – Juuso Simpasen sopimus purettu

Seinäjoen Jalkapallokerhon ikitaistelija, Aki Sipilä, katkaisi kesäkuun lopussa sääriluunsa kahdesta kohtaa, Vantaalla pelatussa PK-35 Vantaa – SJK ottelussa. Sipilän jalka leikattiin välittömästi ja samalla korjattiin nilkassa ollut vanha vamma.

Toipumiseen menee useampi kuukausi ja näin Silppuri lempinimellä kulkeneen katsomoiden suosikin kausi päättyi ennen aikojaan.

Sipilä on kuitenkin taistelija ja tulee varmasti takaisin entistä vahvempana. Koko SJK:n väki toivoo miehelle pikaista paranemista ja paluuta kentille.

Simpanen ei jatka Kerhossa

Tämän kauden alussa FC Hongasta Seinäjoelle siirtynyt Juuso Simpanen, on purkanut sopimuksen SJK:n kanssa yhteisymmärryksessä.

Simpanen ei ehtinyt siten pelata ainuttakaan ottelua Ykkösessä SJK paidassa ja kausi kului pääosin reservijoukkue Kerho 07:n paidassa, missä Simpanen pelasi avauksessa kahdeksassa ottelussa ja tuli vaihdosta sisään kolmasti. Maaleja ei kertynyt.

SJK toivottaa Juusolle kaikkea hyvää tulevaisuudessa.