123 456 7890

SJK kaatoi HIFK:n Akseli Pelvaksen neljällä täysosumalla Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina. Isäntäjoukkue otti ohjakset heti pelin alusta alkaen ja vierailijalle ei jäänyt pahemmin saumoja varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla. SJK:lle peli kulki, mutta vielä enemmän se kulki Pelvaksella. Miehen hattutemppu, ja lopulta neljä maalia, oli SJK:n kauden ensimmäinen ja samalla miehelle itselleen erityisen merkittävä. – En ole koskaan tehnyt pääsarjassa neljää maalia, joten kyllä tämä jää ikuisesti mieleen, kommentoi päivän sankari Pelvas lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen. Pelvas nousi samalla Veikkausliigan maalipörssissä toiseksi ja SJK otti kiinni sarjassa edellä olevia RoPS:a ja HJK:ta. Sunnuntain ottelu keräsi Seinäjoen Keskuskentälle 3087 katsojaa.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – HIFK 4-1 (2-0)

1-0 5 min Akseli Pelvas

2-0 29 min Akseli Pelvas

3-0 54 min Akseli Pelvas

4-0 60 min Akseli Pelvas

4-1 72 min Jukka Halme

SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja oli lähellä maalintekoa jo toisella minuutilla. Akseli Pelvas riisti pallon Pauli Kuusijärveltä ja zippasi pallon yli HIFK-vahti Carljohan Erikssonin, mutta nosto meni maalin ohi. Kauaa ei ottelun avausmaalia kuitenkaan tarvinnut odotella. SJK rakenteli neljännellä minuutilla huolella hitaan hyökkäyksen. Syöttelyn päätteeksi Richard Dorman syötti pallon boksiin Jussi Vasaralle, joka tiputti Akseli Pelvakselle. Pelvas laukoi hiukan 16-alueen ulkopuolelta pallon vasemmalla jalallaan etukulmaan.

Seuraavalla minuutilla Bahrudin Atajic rynnisti omalta kenttäpuoliskolta boksiin saakka ja laukoi, mutta HIFK-puolustus blokkasi vedon. Paluupallo tuli Toni Lehtiselle, jonka laukaus meni ohi maalin.

Ottelun toinen maali nähtiin puolen tunnin pelin kohdalla. Pauli Kuusijärvi epäonnistui haltuunotossa ja Akseli Pelvas riisti häneltä jälleen pallon. Pelvas eteni boksiin ja laukoi pallon Erikssonin längistä maaliin.

44. minuutilla Timo Tahvanainen syötti vasemmassa laidassa Johannes Laaksoselle, joka keskitti maalille Toni Lehtiselle. Lehtinen oli selkä maaliin päin ja jatkoi vielä viereen Bahrudin Atajicille, mutta Pauli Kuusijärvi onnistui blokkaamaan Atajicin laukauksen. Seuraavalla minuutilla Kuusijärvi blokkasi myös Akseli Pelvaksen laukauksen. Kuusijärvi loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kentän ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n osalta yksi kauden parhaista,

3-0-maalin maestrona toimi Bahrudin Atajic. Kovaan vireeseen päässyt Atajic pelasi seinän Jussi Vasaran kanssa ja syötti vielä takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka viimeisteli jo ottelun kolmannen maalinsa. Pelvaksesta tuli ensimmäinen hattutempun SJK-paidassa Veikkausliigassa tehnyt pelaaja.

60. minuutilla nähtiin esimerkki siitä, kun kaikki onnistuu. Akseli Pelvas keskitti maalille, Carljohan Eriksson ei onnistunut liimaamaan palloa hyppysiinsä ja se lipsahti maaliin. Maali oli Pelvakselle kauden yhdeksäs. Sillä hän nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kakkossijalle yhdessä VPS:n Juho Mäkelän kanssa. Kärkipaikkaa mitää RoPS:n Aleksandr Kokko 11 osumallaan.

HIFK kavensi 4-1:een 72. minuutilla. Fredrik Lassas syötti vasemmalta keskelle Jukka Halmeelle. Halme harhautti kaksi SJK-pelaajaa pois tilanteesta ja laukoi pallon komeasti maaliin. 88. minuutilla Jani Bäckman laukoi vaarallisen vapaapotkun, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin torjui.

4-1, aika selkeät lukemat. Oltiin sen verran huonompia. Päästettiin aika helppoja maaleja. Heikko esitys meiltä. Tämä oli ehkä hyvä herätys meille, pitää alkaa painaa hommia, sanoi Fredrik Lassas.

Ei tässä sarjassa helppoja pelejä ole. Peli oli aika hyvin hallussa. Saatiin sellainen alku, mitä lähdettiin hakemaan. Kovan prässin kautta saatiin riistoja ja maalipaikkoja ja saatiin pari maalia. Toisella jaksolla pystyttiin jatkamaan eikä vetäydytty niin kuin joskus on käynyt. En ole aiemmin liigatasolla tehnyt neljää maalia. Tämän tulee muistamaan pitkään, sanoi Akseli Pelvas.

Alussa SJK oli hyvällä jalalla ja me huonolla. Pelvas teki hienon yksilösuorituksen ja meidän pelisuunnitelma osittain muuttui. Me yritettiin reagoida SJK:n vahvaan pelinavaamiseen. SJK avasi erittäin tehokkaasti peliä, eikä meillä ollut mitään jakoa. Loppua kohti pystyttiin aiheuttamaan vähän enemmän ongelmia. SJK:n peli vapautui maalien myötä. SJK oli selkeästi tänään parempi, sanoi HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

HIFK on vastahyökkäyksien ohella todella vahva hitaissa hyökkäyksissä ja pelinavaamisessa. Onnistuttiin tosi hyvin meidän yläalueen prässissämme. HIFK ei päässyt kontrolloidusti meidän linjojen läpi. Pystyttiin kontrolloimaan HIFK:n vastahyökkäykset. Oli kiva vaihteeksi saada alussa maali. Tämä oli todiste siitä, että maaleja tulee, kun jaksaa tehdä oikeita asioita, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin tietenkin neljä maalia viimeistellyt Akseli Pelvas. Kaksi tähteä meni SJK:n Jussi Vasaralle ja yksi Timo Tahvanaiselle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (80′ Wayne Brown), Toni Lehtinen (64′ Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (88′ Emil Lidman), Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.


Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty

SJK pelaa seuraavaksi Ilvestä vastaan vieraskentällä ensi sunnuntaina 26.7. klo 18.30. Ottelu pelataan Tampereen Tammelassa ja SJK Kannattajat järjestää peliin kaikille avoimen bussikuljetuksen.

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus:

Ottelun videokooste (ISTV:n kuvaa):

Lisää kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.