123 456 7890

Ensimmäisen puoliajan lopussa tulleet kaksi maalia riittivät KPV:lle pitämään Kakkosen Pohjoislohkon kärkipaikan. Helpolla se ei päässyt, sillä Kerho 07:n nuori joukkue nousi toisella puoliajalla taistelemaan otelun pisteistä ja onnistui vielä kaventamaan kymmenen minuuttia ennen loppua. Lisämaaleja ei kuitenkaan kovasta yrityksestä huolimatta nähty ja siten pisteet jäivät Kokkolaan. Pohjoislohkon sarjatilanne on äärimmäisen tasainen, sillä sarjanousua Ykköseen tosissaan tavoittevan KPV:n takana, sijoilla 2-6 tulevat joukkueet, ovat kaikki vain kahden pisteen sisällä toisistaan. Tappion myötä Kerho 07 lipsahti sijalta 3. sijalle 6. mutta kakkostilaan ei ole kuin tuo mainittu kaksi pistettä eroa. Kerho 07 on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa, mutta ottanut toistaiseksi vieraspeleissä vain pisteen.

KPV – Kerho 07 Akatemia 2-1 (2-0)
1-0 42 min Matthew Mendy
2-0 45+2 min Dawda Bah
2-1 83 min Sami Viljanen

KPV hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja loi hyviä tilanteita jo ottelun alkuhetkillä. Toisella minuutilla Teemu Mäki antoi erinomaisen kulmapotkun ja Henri Myntti puski vaarallisesti, mutta Paavo Valakari onnistui torjumaan. 10. minuutilla seinäjokelaisen jalkapallokoulun kasvatti Timo Rauhala keskitti oikealta laidalta ja Matthew Mendy laukoi pallon maaliin. Kerhon onneksi tilanne oli kuitenkin paitsio. Mendy sai uuden tilaisuuden 26. minuutilla, mutta laukaus heilutti vain sivuverkkoa.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen viisiminuuttinen oli Kerholle synkkä. Kovan sateen kastelema kenttä teki tepposet Joonas Rantalalle ja Akil DeFreitas pääsi etenemään boksiin. Joona Lautamaja ehti vielä paikkaamaan, mutta lopulta Matthew Mendy sai taisteltua pallon itselleen ja laukoi kotijoukkueen johtoon. Lisää seurasi muutamaa minuuttia myöhemmin kulmapotkusta. Patrick Byskata keskitti ja Dawda Bah puski kauden ensimmäisen maalinsa.

Toisen puoliajan alku oli Kerholle vaikea ja KPV sai lukuisia kulmapotkuja, mutta ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään niitä. Tämän jälkeen Kerho pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan ja oikeastaan hallitsi kenttätapahtumia viimeisen puolen tunnin aikana. Reilun tunnin kohdalla Bahrudin Atajic syötti linjan taakse Rasmus Karjalaiselle, jonka noston KPV-vahti Joonas Myllymäki kuitenkin torjui kulmapotkuksi.

Toki KPV:kin loi lopussa maalipaikkoja. Entinen SJK-hyökkääjä Kim Palosaari pääsi kahdesti vastakkain Paavo Valakarin kanssa, ensimmäisellä kerralla Valakarin rohkea vastaantulo esti maalin syntymisen ja toisella kerralla Palosaaren laukaus meni yli maalin. Myös Dawda Bah›lla oli mahdollisuus lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Paavo Valakari esitti loistavan torjunnan.

Viitisen minuuttia ennen loppua Kerho kavensi 2-1:een. Bahrudin Atajic laukoi kaukaa kovan ja matalan kudin, jonka Myllymäki torjui vain vaivoin. Kerho pääsi reboundiin ja Sami Viljanen laukoi pallon maaliin. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten täysi pistepotti jäi Kokkolaan.

Kaksijakoinen peli. KPV laittoi ensimmäisellä puoliajalla aika kovaa painetta meille vähän pidemmillä palloilla. Pääsivät laittamaan kaksi maalia puoliajan loppuun. Toiselle puoliajalle tultiin hyvin peliin ja hallittiin. Saatiin hyviä maalipaikkoja, niitä tuli ensimmäiselläkin puoliajalla, mutta toisella enemmän. Lähellä oli, mutta ei riittänyt. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja ollaan näytetty, että pystytään pelaamaan tässä sarjassa, oli vastustaja kuka tahansa, sanoi Kerho 07:n kapteeni Joona Lautamaja.

Ensimmäinen puoliaika oli meille vähä vaikea. KPV:n korkea prässi tuotti meille ongelmia pelin avaamisessa. Pitkät korkeat pallot, keskityspallot ja erikoistilanteet loivat paljon painetta. Toisella puoliajalla pelattiin huomattavasti paremmin. Päästiin paremmin syöttelemään muodon sisään, päästiin linjojen väliin. Saatiin hyviä tilanteita, tällä kertaa tehtiin yksi maali. Suhteellisen tyytyväinen voi olla toisen puoliajan esitykseen ja siihen miten jätkät reagoi ensimmäisen puoliajan jälkeen. Jätkät harjoittelevat erinomaisella asenteella joka päivä ja tekevät kovasti töitä. Joukkueessa on paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joilla on kova halu kehittyä. Suunta on koko ajan oikea. Joskus hävitään, joskus voitetaan, pitää nähdä se iso kuva ja prosessi, miten tätä viedään eteenpäin. Uskon näihin jätkiin, sanoi Kerho 07:n päävalmentaja Ossi Virta.

Kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla me saatiin hyvin luotua painetta ja tehtiin pari maalia. Sitten kävi niin kuin tällä kaudella on useasti käynyt. Hiukan passivoiduttiin ja linjojen välit kasvoivat. Kerho osaa pelata muodon keskelle ja syöttää hyvin, annettiin niiden tehdä sitä ja he loivat ongelmia meille, sanoi KPV:n Timo Rauhala.

Päätettiin, että otetaan heti ylhäältä kiinni neljällä tai jopa viidellä pelaajalla. Kerhon alakerta haluaa tuoda pallon syöttämällä tai kuljettamalla ensimmäisen linjan ohi, siihen Kerho ei päässyt ensimmäisellä puoliajalla. He joutuivat heittämään pitkää palloa, sitä kautta päästiin kääntämään peliä, kun voitettiin kakkospallot. Toisen jakson oli ihan ok. Viimeisen 20 minuutin aikana ruvettiin vähä tekemään yksin töitä eikä menty joukkueena. Kerho siirtelee hyvin palloa ja nyt ne siirtelivät sitä hyvin meidän maalia kohti. Päästettiin Kerho turhaan peliin mukaan. Erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä olisi voinut tehdä kolmannen, ei tehty, niin saatiin tällainen loppu, sanoi KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski.

Ottleun parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueen tähtipelaaja Dawda Bah, kaksi tähteä meni niin ikään kotijoukkueen pelaajalle Patrick Byskatalle. Kerho 07:n parhaana yhdellä tähdellä palkittiin Bahrudin Atajic, joka oli ainoana SJK:n edustusjoukkueen pelaajana mukana.

Kerho 07 Akatemia:Paavo Valakari MV, Bahrudin Atajic, Nikko Ruokangas (75› Antti Palomäki), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Jesse Sundman (57› Sami Viljanen), Janne Tuohisaari (39› Arttu Aromaa) ja Tuomas Rintamäki.

Akatemian seuraava ottelu pelataan jälleen kotikentällä, Seinäjoen Keskuskentällä, kun tiistaina 23.6. se isännöi Rovaniemen FC Santa Claus AC:ta, klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Kerho 07 Akatemia pääsee jälleen kotikentälle seuraavassa ottelussa. Kuva Pasi Palo.