123 456 7890

Maailmanlaajuisen covid-19 pandemian alettua, keskeytyi Suomessa jo käynnissä olleet jalkapallosarjat ja alkamassa olleet sarjat, kuten Veikkausliiga ja Ykkönen, joissa SJK:n miesten joukkueiden on tarkoitus pelata, siirtyivät tulevaisuuteen. Nyt kuitenkin kaikkien sarjojen aikataulut ovat selvillä tai selviämässä, ja kesken jääneet juniorisarjatkin jatkuvat uusilla aikatauluilla.

Veikkausliiga alkaa keskiviikkona 1.7. ja sen tarkemmat otteluohjelmat tullaan julkistamaan omana uutisenaan myöhemmin tällä viikolla. Ykkönen alkaa joka tapauksessa jo hieman aiemmin, lauantaina 27.6. ja SJK Akatemia pääsee pelaamaan ensimmäisenä kotiottelun, kun se kohtaa klo 15:00 alkavassa ottelussa EIF:n OmaSp Stadionilla. SJK Akatemia nousi Ykköseen viime kauden päätteeksi ja aloittaa nyt historiansa ensimmäisen kauden Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Mielenkiintoa sarjaan lisää se, että SJK Akatemian lisäksi pohjalaisjoukkueet, VPS, FF Jaro, KPV ja Pohjois-Pohjanmaan AC Oulu, ovat mukana sarjassa. Siten kaudella nähdään monta mielenkiintoista derby-ottelua.

Ykkönen pelataan tänä vuonna kaksinkertaisena sarjana, ilman loppusarjoja. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran kotona ja kerran vieraissa ja näin otteluita tulee kasaan 22 jokaiselle joukkueelle. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2021 ja toiseksi tullut karsii paikasta Veikkausliigan 11. sijoittuneen kanssa. Ykkösessä sijoille 10., 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kakkoseen kaudeksi 2021.

Kaikki Ykkösen ottelut lähetetään selostettuina suorina lähetyksinä, maksullisesta Elisa Viihde -kanavalta. Löydät kaikki SJK Akatemian Ykkösen kauden 2020 ottelut tästä linkistä. Ennen sarjan alkua kotikentällä pelattavat SJK Akatemian harjoitusottelut, lähetetään suorina ja maksullisina striimeinä, käyttäen hyväksi OmaSp Stadionin omaa kamerajärjestelmää. Löydät myöhemmin linkit lähetyksiin otteluohjelmien yhteydestä. Otteluiden järjestelyiden osalta noudatetaan Suomen valtion antamia ohjeistuksia ja määräyksiä. Kesäkuun peleistä SJK tiedotti jo aiemmin käytännöistä ja niitä muokataan mahdollisten muutosten mukaan heinäkuussa. Tarkemmat ottelukohtaiset ohjeistukset tulevat aina otteluennakkojen yhteydessä SJK:n nettisivuille.

Myöhemmin alkava Veikkausliiga pelataan alustavan suunnitelman mukaan ensin kaksinkertaisena runkosarjana ja sen jälkeen joukkueet jaetaan kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan, missä ne kohtaavat toisensa yksikertaisessa sarjassa, runkosarjan pisteiden ja maalien jäädessä voimaan. Jos covid-19 pandemia aiheuttaa lisärajoituksia, voidaan myös Veikkausliiga muuttaa pelattavaksi siten, että loppusarjoja ei pelata ja mestari selviää runkosarjan pelien perusteella. Veikkausliigan viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudeksi 2021 ja 11. sijoittunut karsii paikastaan Ykkösen 2. sijoittuneen kanssa.

Talvella kesken jääneet A- ja B-nuorten SM-karsinnat pelataan loppuun pika-aikataululla ja varsinaiset SM-sarjat alkavat heti niiden perään. SJK U20:lla ja SJK U17:lla on molemmilla vielä kolme ottelua karsintaa pelaamatta. SJK U20 on jo varmistanut SM-sarjapaikan ja se johtaa omaa lohkoaan ilman tappioita. Karsintasarja jatkuu sen osalta 13.6. klo 14.00, kun se kohtaa kolmantena olevan TPS:n U20 ryhmän OmaSp Stadionilla. SJK U17 on omassa SM-karsintalohkossaan kolmantena ja tarvitsee vielä yhden voiton lopuista kolmesta ottelusta, varmistaakseen SM-sarjapaikan. Ensimmäinen mahdollisuus tulee 13.6. klo 15:00 pelattavassa vierasottelussa Ilvestä vastaan. Löydät SJK U20 joukkueen jäljellä olevat pelit tästä linkistä ja SJK U17 joukkueen jäljellä olevat pelit tästä linkistä. Mahdolliset nuorten SM-sarjat pelataan 12 joukkueen yksikertaisina sarjoina, joihin joukkueet saavat myös lähtöpisteitä karsintojen sijoitusten perusteella. SJK tulee lähettämään kaikki SJK U20 ja SJK U17 j-oukkueiden kotiottelut suorina maksullisina striimeinä, käyttäen hyväksi OmaSp Stadionin omaa kamerajärjestelmää. Löydät linkit otteluihin otteluohjelmien kautta.

Suomen Palloliitto on tehnyt myös sarjojen osalta useita poikkeuspäätöksiä, joista voit lukea tarkemmin tästä linkistä. Mahdollisten uusien rajoitteiden iskiessä päälle, katsotaan sarjat pelatuiksi, jos 85% otteluista on pelattuna. Miesten valtakunnallisissa pääsarjoissa nousut ja putoamiset on erikseen huomioitu säännöissä siltä varalta, että osa sarjoista saadaan pelattua loppuun, mutta osaa ei. Veikkausliigan kohdalla on omat poikkeusjärjestelyt. Myös siirtoikkunoiden kohdalla on tehty muutoksia ja kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on hyväksynyt käytettäväksi viisi vaihtoa ottelun aikana kaikissa sarjoissa, normaalin kolmen vaihdon sijaan.