123 456 7890

SJK Akatemian kausi päättyi 0-1-tappioon Suomen Cupin viidennellä kierroksella FC Legirus Interiä vastaan. Legirus Inter oli SJK Akatemian tämän kauden vastustajista selvästi kovin. Vierasjoukkue hallitsi peliä, mutta SJK Akatemiallakin oli omat paikkansa. Voiton myötä FC Legirus Inter selviytyi Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

SJK Akatemia – FC Legirus Inter 0-1 (0-0)
0-1 51min Manel Subirats Gasparin

Ottelu oli Kolmosen joukkueiden kohtaamiseksi erittäin kovatasoinen. Molempien joukkueiden peli perustuu lyhytsyöttöpeliin ja se näkyikin kentällä. Yleensä SJK Akatemia on ollut tämän kauden otteluissa hallitsevampi osapuoli, mutta FC Legirus Inter näytti vielä pykälän verran parempaa syöttötyöskentelyä. Ei ole mikään ihme, että joukkue on pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta tappiottoman kauden. Ja se ainoa tappiokin tuli keväällä IFK Mariehamnia vastaan jatkoajalla.

Hallinnasta huolimatta Legirus Inter ei ensimmäisen puoliajan aikana päässyt laadukkaisiin maalipaikkoihin, sillä viimeiset murtavat syötöt eivät napsuneet ihan kohdilleen. Akatemian avauspuolikkaan paras hyökkäys syntyi Emil Lidmanin rynnistyksen päätteeksi, mutta vierasjoukkueen puolustus pystyi blokkaamaan viimeisen syöttöyrityksen.

Toinen puoliaika alkoi SJK Akatemian kannalta murheellisesti, kun Manel Subirats Gasparin laukoi pallon maaliin Thomas Lindroosin hyvän esityön jälkeen. Lisää meinasi tulla hetkeä myöhemmin, kun Petteri Heikkilän laukaus kolahti tolppaan.

SJK Akatemiallakin oli omat paikkansa tasoitusmaaliin. Joonas Lepistön kova ja tarkka keskitys löysi Aleksis Lehtosen päänupin, mutta vierasjoukkueen puolustus pääsi sen verran väliin, ettei Lehtonen saanut suunnattua palloa maaliin.

Aatu Kujanpää näytti jälleen kerran hyvää potkutekniikkaansa, mutta tällä kerralla matala veto meni tolppaa hipoen ohi maalin. SJK Akatemian kova taistelu ei tuottanut maalia, joten korsolaiset nappasivat Suomen Cupin lohkovaihepaikan 0-1-voitolla.

– FC Legirus Inter oli selvästi kauden vaikein vastustajamme. He ovat erittäin hyvä joukkue. Annoimme heille kovan vastuksen, olimme erinomaisia tänään. Missasimme muutaman paikan ja loimme painetta heidän päätyynsä. Olen erittäin ylpeä joukkueestamme. Kovaa työntekoa ja päättäväisyyttä koko kauden ajan. Meillä on ollut välillä vaikeuksia kauden aikana. Joukkue on muuttunut paljon. Jokainen, joka on edustanut tätä seuraa, on antanut aina kaikkensa. Sijoituimme lohkossamme toiseksi ja pääsimme cupissa pitkälle, voimme olla ylpeitä suorituksistamme, sanoi SJK Akatemian päävalmentaja Brian Page.

SJK Akatemia: William Gäddnäs MV, Matti Lähde (85› Miika Asunmaa), Joona Ala-Hukkala, Ville Pajula, Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari, Onni Valakari, Jesse Sundman (45› Aleksi Pöntinen), Aatu Kujanpää, Joonas Lepistö, Emil Lidman (72› Aleksis Lehtonen)

SJK Akatemia kiittää yhteistyökumppaneita, talkooväkeä ja kannattajia kaudesta 2016. Talvi on lyhyt, kohta mennään taas!