123 456 7890

SJK U23 ja U20 päättää kautensa tänä viikonloppuna. SJK U17 jatkaa vielä ensi viikolle asti. SJK U23 ja U20 ovat molemmat ilman sen suurempaa panosta viimeisissä otteluissaan, kun taas U17 joukkueella on vielä tarvetta pisteille, jotta paikka ensi talven SM-karsintasarjasta varmistuu. Kaikkien kolmen joukkueen ottelut pelataan lauantaina 29.9. SJK U20 on kuitenkin kolmikosta ainoa, joka pelaa kotiottelun. Kuvassa SJK U17.

Lauantain pelit:
Klo 11:00 JIPPO U17 – SJK U17, Joensuu
Klo 13:00 SJK U20 – HJK U20, OmaSp Stadion
Klo 15:00 Hercules – SJK U23, Oulu

SJK U23 pelaa kauden viimeisen pelinsä lauantaina Oulussa, kun se kohtaa Herculeksen klo 15:00 alkavassa ottelussa. Ottelulla ei ole sarjan kannalta enää merkitystä ja molemmat joukkueet pelaavat lähinnä kunniasta.

Kakkosen C-lohkon herruus ratkeaa samana päivänä Tampereella, kun TPV ja GBK ottavat yhteen. Molemmat ovat joka tapauksessa jo varmistaneet paikkansa Ykkösen nousukarsintoihin. SJK U23 on kolmantena ja lauantain vastustaja Hercules neljäntenä. Hercules voisi voittamalla nousta SJK:n kanssa tasapisteisiin, mutta maaliero on SJK:n eduksi peräti kymmenen maalia parempi, joten Hercules tarvitsisi melkoiset maalijuhlat noustakseen vielä kolmanneksi ohi SJK:n. Jos peli päättyy tasan tai SJK U23 voittaa, on SJK U23 varmuudella kolmas kauden 2018 Kakkosen C-lohkossa.

Kokonaisuutena SJK U23:n kausi on ollut erinomainen, vaikka joukkue itse olikin asettanut tavoitteeksi pääsyn nousukarsintoihin. Päätavoite oli kuitenkin säilyä Kakkosessa, minne joukkue nousi viime kauden päätteeksi. SJK U23 on vastuuvalmentaja Jani Uotisen komennuksessa pelannut modernia, pallohallintaan perustuvaa jalkapalloa ja pääpaino on akatemiatoiminnan nimissä ollut pelaajien kehittämisessä. Joukkueessa onkin pelannut paljon nuoria pelimiehiä, vielä B-juniori-ikäisiä ja useita alle 20-vuotiaita. Mukana on ollut myös muutamia kokeneita pelaajia tuomassa esimerkkiä ja kapteenina olevan Ville Pajulan merkitys on ollut tärkeä. Pajulaa voisi sanoa SJK:n legendaksi, sillä pelatessaan vielä SJK:n edustuksessa, hän voitti kannattajien äänestyksessä kauden pelaaja palkinnon kahdesti perättäin. Siihen ei ole tähänkään mennessä pystynyt kukaan muu, joten Pajula on ollut taatusti tärkeä esimerkki nuorille SJK U23 joukkueessa.

Välillä joukkue on myös palvellut edustuksen pelaajien pelituntuman haun apuna. Mukana on nähty loukkaantumisesta toipuvia pelaajia sekä vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia. Samoin edustuksessa oleville nuorille pelaajille, kuten Joonas Sundman, Maximo Tolonen ja Ville Tikkanen, Kakkosen pelit ovat toimineet opettavaisena paikkana, missä heidän on pitänyt kannatella joukkuetta omalla panoksellaan. Edustuksessa he saavat kuitenkin vielä olla pienemmällä vastuulla mukana.

Lauantain peli on vastustajajoukkue Herculekselle seuran 20-vuotisjuhlaottelu, joten ainakin kotijoukkue haluaa päättää kauden voitolla. Siten SJK U23 saa hyvän pelin vielä kauden loppuun. Ratkomatta on myös joukkueen sisäisen maalikuninkuuden titteli. Tällä hetkellä Daniel O’Brien on tuossa kiinni 11 maalillaan ja Joonas Lepistö hänen perässä 10 maalilla.

Kakkosen C-lohkon päätösottelu Hercules – SJK U23, lauantaina 29.9. klo 15:00.

SJK U20 päättää A-nuorten SM-sarjan, isännöimällä OmaSp Stadionilla lauantaina klo 13.00 alkavassa ottelussa HJK:n nuoria. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

A-nuorten SM-sarjasta ei voi tippua ja kaikki joukkueet, jotka sinne talven SM-karsintasarjasta ovat paikan voittaneet, pelaavat automaattisesti SM-karsintaa myös tulevana talvena. SJK U23 on kymmenen joukkueen SM-sarjassa parhaillaan kahdeksantena ja voisi voitolla vielä kohentaa sijoitusta pykälällä. HJK on viisi pistettä SJK:n edellä viidentenä, mutta ei omaa enää saumoja ylemmäs. Sen sijaan HJK voisi vielä tippua tappiolla seitsemänneksi. Sekä SJK että HJK, ovat peluuttaneet kauden aikana ikäluokan parhaita pelaajiaan, joko edustusjoukkueessa tai reservijoukkueessaan. SJK Kakkosessa SJK U23:n mukana ja HJK Ykkösessä Klubi 04:n mukana. Molemmat ovatkin peluttaneet selkeästi nuorempaa joukkuetta A-nuorissa, kuin moni muu sarjan joukkue.

Kun sarja lauantaina päättyy, on kultamitalissa kiinni FC Lahden ja Ilveksen nuoret. Joukkueilla on kaksi pistettä eroa ja tasapeli varmistaisi Lahdelle juhlat, sillä maaliero on heidän puolellaan jopa kymmenellä maalilla. Myös pronssimitaleista käydään kamppailua, kun FC Espoo ja FC Inter ovat toisistaan kahden pisteen päässä. FC Espoo näyttikin omaa tahtoaan mitaliin viime viikonloppuna, kun se kaatoi kotonaan SJK:n peräti 5-0 luvuin. SJK U20:lla on siten tuon tappion jälkeen pieni petrauksen paikka kauden viimeiseen otteluun.

SJK U20:n kohtalona on ollut kauden aikana kovasti vaihtuva miehistö, sillä kahdeksan pelaajaa lähti armeijaan kesken kauden ja korvaajia on nostettu nuoremmista ikäluokista. Ikäryhmän parhaat on pelanneet pääosin Kakkosessa SJK U23:n mukana. Loppukaudesta myös parhaat B-ikäiset on laitettu pelaamaan B-nuorten Ykkösessä pelaavan SJK U17:sta joukkueen mukaan, kun heillä on tarkoitus varmistaa paikka talven karsintasarjaan. Siten U20-joukkueen vastuuvalmentaja Rauno Ojasella on ollut kova työ koota joukkue jokaiseen peliin.

Kauden päätavoite oli kuitenkin pääsy SM-sarjaan ja tämä onnistui kevättalvella. Joukkue on myös palvellut erinomaisesti pelaajien kehityksessä ja sitä jos mitä voi pitää menestyksenä.

A-nuorten SM-sarjan päätösottelu SJK U20 – HJK U20 lauantaina 29.9. klo 13.00 OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa pääsy.

B-nuorten Ykkösessä on vielä kaksi ottelua jäljellä ja SJK U17 on C-lohkossa toisena, pisteen päässä lohkoa johtavasta JJK:sta. Lauantaina SJK U17 kohtaa klo 11.00 vierasottelussa kolmantena sarjassa olevan Joensuun JIPPO:n ja joukkueiden välillä on eroa kuusi pistettä. Sarjan kaksi parasta pääsee suoraan ensi talvena pelattavaan B-nuorten SM-karsintasarjaan ja kolmanneksi tullut joutuu vertailuun muiden lohkojen kolmansien kanssa.

SJK U17 tarvitsee pisteen varmistaakseen vähintään toisen sijan lohkossa. Tappiolla se joutuisi vielä jännittämään ensi viikolla pelattavaan kauden päätösotteluun TP-47:aa vastaan. Toisaalta, vaikka SJK U17 häviäisi kauden molemmat jäljellä olevat ottelut, pitäisi samaan aikaan JIPPO:n voittaa molemmat ja kerätä lisäksi maaleja, sillä SJK:lla on tasapisteissä parempi maaliero.

B-nuorten Ykkösessä on ollut koko kaudella vain yksi joukkue, joka ei ole hävinnyt yhtään pelaamaansa ottelua ja se on Toni Lehtisen valmentama SJK U17. SJK ei hävinnyt peliäkään keväällä, eikä se ole tehnyt sitä syksylläkään. Se on pelannut jo 20 ottelua ilman tappiota. Ykkösen A-lohkossa VJS on pelannut syksyn ilman tappioita, mutta hekin hävisivät keväällä pelatussa alkusarjassa kaksi ottelua. SJK:n edellä oleva JJK on pelannut kuitenkin vähemmän tasapelejä, ja on siksi SJK U17:sta edellä sarjassa.

SJK U17 on siis lähellä kauden päätavoitetta, paikkaa SM-karsintasarjassa. Joukkue pelasi SM-karsintasarjassa myös viime talvena, mutta jäi kirvelevästi vain parilla pisteellä ulos SM-sarjasta. Lauantain pelin jälkeen SJK U17 pelaa vielä kauden päätösottelun ensi viikolla, joten mahdollisuuksia varmistaa SM-karsintapaikka, on jäljellä kaksi.

B-nuorten Ykköstä lauantaina 29.9. klo 11.00 JIPPO U17 – SJK U17.