123 456 7890

Maalintekijät Jyri Kiuru ja Kuutti Matila Vaajakosken kentällä. Kuva Mika Palomäki / SJK Akatemia.

SJK Akatemia otti jo 9. voittonsa putkeen kun FC Vaajakoski kaatui 2-0 vierasottelussa. Kakkosen C-lohkoa nyt jo yhdeksän pisteen erolla johtava SJK Akatemia, on kolmen ylimmän sarjatason ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki pelaamansa sarjaottelut tällä kaudella. SJK Akatemian avausmaalin iski Jyri Kiuru komealla laukauksella rangaistusalueen rajalta yläkulmaan. Päivän toisen osuman teki nuori Kuutti Matila, joka ehti olla kentällä vain kolme minuuttia vaihdosta sisään tultuaan. Maali oli hänen ensimmäinen kosketus palloon. Molemmille maalit olivat kauden toiset osumat. SJK Akatemia pelaa vielä tänä sunnuntaina viikon toisen vierasottelun, kun se kohtaa VPS J Akatemian. Peli alkaa Vaasassa klo 18.30.

FC Vaajakoski – SJK Akatemia 0-2 (0-1)
0-1 36 min Jyri Kiuru
0-2 63 min Kuutti Matila

– Peli oli semmoinen nurmikentän taistelupeli. Vähän märkä nurmi, paljon kaksinkamppailua ja tsemppiä. Taisteluvoitto. Ei välttämättä mitenkään hienoimmasta päästä peli tänään ollut, mutta tietysti nollapeli ja kolmepistettä on kuitenkin se tärkein. Pari ihan hienoa maalia. Kiuru veti kuudentoistametrin paikkeilta takayläkulmaan. Toinen maali ei välttämättä niin hieno ollut, mutta se oli Matilan ensimmäinen kosketus palloon ja siitä pallo maaliin. Hän oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siinä oli laukaus, joka kimposi vastustajan takatolpalle ja siitä Matila painoi sisään. Häneltä muutenkin hyvä sisääntulo vaihdosta, kiitteli SJK Akatemian vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen.

Nopeasti tulee seuraava peli taas perään. Lähdetään Vaasaan Pohjanmaan paikallispeliin. Tekonurmialusta siellä taas ja isokokoinen kenttä muutenkin, joten pelin kuva on varmasti vähän erilainen. Taisteluvoitto saatiin kuitenkin tänään, sanotaan näin rehellisesti ja tiivistäen, jatkoi Uotinen.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo, Arttu Aromaa, Veeti Mustonen, Joona Lautamaja, Sami Sipola, Robbie Malolo, Iiro Hautala (60’ Kuutti Matila), Leevi Oksanen (69’ Juuso Takanen), Ville Pajula, Jyri Kiuru (81’ Nicolas Kotamäki) ja Joonas Lepistö.