123 456 7890

Kerho 07 kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun OPS vieraili Seinäjoen Keskuskentällä. Kokenut ja liigakokemustakin runsaasti omaava OPS meni johtoon ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkusta ja onnistui vielä lisäämään johtoaan komealla laukauksella toisella puoliskolla. Akatemian nuoret eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan painoivat pelin täysin vierailijan päätyyn ja Rasmus Karjalainen onnistui kaventamaan vielä parikymmentä minuuttia ennen loppua. Maali oli Karjalaiselle jo kauden yhdeksäs ja sillä hän pitää kärkipaikkaa Kakkosen Pohjoislohkon maalipörssissä. Lisää maaleja ei ottelussa kovasta yrityksestä huolimatta enää saatu ja siten pisteet matkaa OPS:n mukana pohjoiseen.

Karjalainen teki jo kauden yhdeksännen maalinsa Kakkosessa. Kuva Pasi Palo

Kerho 07 Akatemia – OPS 1-2 (0-1)
0-1 37 min Matias Juntunen rp.
0-2 54 min Joonas Sohlo
1-2 70 mn Rasmus Karjalainen

OPS hallitsi ottelun alkua ja loi muutamia hyviä maalipaikkoja. Godwin Iorbee Zakin ovela zippi meni reilusti yli maalin. Paavo Valakari oli tullut tilanteessa vastaan, mutta Zakin nosto ei ollut hallittu. 37. minuutilla Nicolas Kotamäki joutui rikkomaan Keithy Simpsonia rangaistusalueella. Matias Juntunen laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin ja vei vierasjoukkueen johtoon. Juntunen oli lähellä maalintekoa myös hetkeä myöhemmin. Juntunen nosti pallon yli Valakarin, mutta Joona Lautamaja pelasti maaliviivan tuntumasta.

Toisen puoliajan alussa OPS siirtyi kahden maalin johtoon, kun Joonas Sohlon laukaus upposi verkkoon. Hiljalleen Kerho pääsi paremmin mukaan ja loi painetta OPS:n maalille. 70. minuutilla se tuotti tulosta, kun Nicolas Kotamäki keskitti ja Rasmus Karjalainen laukoi pallon yläriman kautta maaliin. Kerholla oli maalin jälkeenkin muutama kohtuullinen maalipaikka, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Ensimmäisen puoliajan aikana pystyimme hyvin toteuttamaan meidän pelisuunnitelmaamme. Pari kertaa puolustuksessa tapahtui muutama virhe, mutta muuten puolustuspeli pysyi hyvin kasassa. Hyökkäyspelissä pääsimme niille alueille, joihin halusimme. Tehtiin oikeita liikkeitä, mutta tällä kertaa emme onnistuneet siinä viimeisessä ratkaisussa ennen murtautumista. Toinen puoliaika alkoi vähän kehnommin. OPS teki meidän pelinavaamisen vaikeaksi. Tilanneprässistä he saivat 2-0-maalin meidän harhasyötön jälkeen. Sen jälkeen piristyttiin ja tehtiin upea maali. Saatiin muutamia hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta ei kuitenkaan riittävästi tasoitukseen, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Ottelun parhaana palkittiin entinen VPS:n jamaikalaispuolustaja Keithy Simpson, joka pelaa nykyään OPS:ssä. Kaksi tähteä meni myös OPS:lle ja Pekka Räisäselle. Yksi tähti Kerhon maalitykki Rasmus Karjalaiselle.

Olin talvella AC Oulun treeniringissä, mutta en saanut sopimusta. Talvella mietin, että onko Kakkosessa liian kova taso. Viime kausi oli ensimmäinen kauteni Kakkosessa. Pohjoislohko oli viime kaudellakin erittäin kova. En halunnut pelata Kolmosessa, halusin pysyä Kakkosessa. Ei ole tarvinnut katua päätöstä tulla tänne. Täällä on loistavat olosuhteet ja loistavat valmentajat. En ehkä osannut odottaa ihan tällaista maalimäärää, mutta minulla on aina ollut kova luottamus omiin taitoihini, sanoi Rasmus Karjalainen.

Kerho 07 Akatemia: Paavo Valakari MV, Jesse Sarajärvi, Nikko Ruokangas (66› Aleksi Leppänen) Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Antti Palomäki (65› Joonas Lepistö), Janne Tuohisaari (86› Oskari Aunula) ja Nicolas Kotamäki.

Kerho 07:n seuraava ottelu on ensi viikon torstaina, 16.7. klo 18.30 ja silloin Seinäjoen Keskuskentälle tulee vieraaksi Kokkolan GBK.