123 456 7890

Tulevasta lauantaista tulee entistä mielenkiintoisempi jalkapallopäivä, kun SJK Akatemia pelaa SJK – Ilves Veikkausliigaottelun esiotteluna Indonesiasta tulevaa Uni Papua FC vastaan. Ottelu käynnistyy klo 12.50 ja se pelataan 2 x 40 minuutin jaksoina, joten Veikkausliigaotteluun pääse sisään normaalisti klo 14.30.

Eksoottiset vieraat ovat saapuneet Suomeen maanantaina ja saapuvat Seinäjoelle jo perjantaina tutustumaan kaupunkiin. Uni Papua FC on monella tapaa kiinnostava, kun he pelaavat Akatemiaa vastaan tällä kokoonpanolla ensimmäisen ottelunsa. Tulevalla viikolla on vielä vastassa FC Hongan Akatemia, joten SJK saa vertailutietoa toisen Akatemian selviytymisestä vieraita vastaan.

Joukkue on koottu Indonesian itäosan, Papuan alueen pelaajista, joita seurassa on 4000. Seura vie eteenpäin myös tyttöjä ja jalkapallotaitojen lisäksi tärkeä asia on opettaa ystävyyttä, hyviä käytöstapoja ja muita respect-arvoja. Joukkue harjoitteli kesäkuussa kaksi viikkoa 30 pojan ryhmänä, joista pelitaitojen ja psykologisten testien perusteella valittiin matkalle 20 pelaajan ryhmä. Uni Papua satsaa myös valmennukseen, johon on saatu apua muun muassa Hollannista ja myös muuta vapaaehtoisapua käytetään lähinnä henkisellä ja kasvatuksellisella puolella.

Seuran toiminta-alueella matkat ovat pitkiä ja muun muassa harjoitusleirillä oli useilla pojilla peräti neljän päivän kävelymatka! Pojilta löytyy näin varmasti fyysistä kuntoa, mutta jalkapallotaidot ovat ainakin etukäteen vaikeasti arvattavat. Akatemia lähtee otteluun normaalisti tavoittelemaan voittoa ja saamaan kansainvälisiä kontakteja. Ehkä Indonesiasta voisi löytyä jopa seuraava pelaajatähti SJK:n liigamiehistöön?

Seuran toiminnan suojelijana toimii Indonesian Suomen suurlähettiläs Wiwiek Setyawati Firman, joka on myös tulossa seuraamaan ottelua ja tutustumaan paikkakuntaan isäntinään Seinäjoen kaupunki.

Ottelu alkaa siis 12.50 ja siihen on vapaa pääsy SJK:n kausikortilla ja Ilves-ottelun lipulla, muutoin peritään normaali vitosen ottelulippu. SJK on kutsunut otteluun maahanmuuttajia, ja Akatemian joukkue toivoo myös omien kannattajiensa löytävän otteluun.

Stadion tyhjennetään ottelun jälkeen ja portit SJK – Ilves otteluun avataan jälleen klo 14.30.