123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa perjantaina Suomen Cupissa VPS:n ja sunnuntaina U20-joukkue jatkaa SM-karsintaa kotiotttelulla KuPS:aa vastaan. Molemmat ottelut pelataan Wallsport Areenalla. Perjantain ottelu alkaa klo 19:15 ja sunnuntain klo 14:15.

Jälleen kiireinen viikonloppu Akatemialle. Ja tiedän että perjantaina on tulossa Suomen Cupissa lähes yhtä kova haaste kuin oli viimeksi edustusjoukkuetta vastaan. Mutta uskon että juuri se kokemus mitä saimme siitä, auttaa meitä nyt VPS:aa vastaan. Meidän täytyy olla entistä organisoidumpia ja tarkempia tässä ottelussa, kommentoi Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Myös sunnuntaina on kova peli, sillä tiedämme miten he pelasivat viime viikonloppuna VIFK:ta vastaan ja heillä on hyvä joukkue. Mutta meillä on erittäin hyvä tulos viime viikonlopulta itsellä ja voimme lähteä sen myötä hyvällä itseluottamuksella tähän matsiin. Muutenkin se esitys mitä pojat näyttivät Hakaa vastaan, antaa uskoa että meillä on edessä hyvät karsinnat tänä talvena, Page jatkaa, kommentoiden samalla viime viikonlopun 6-1 voittoa.

Perjantaina sisään pääsee SJK:n kauden 2017 kausikortilla. Liput ovelta 10 euroa ja alennusryhmät (Eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet ja 4-16 vuotiaat) 8 euroa. Alle 4-vuotiaat veloituksetta. Mahdollisesti paikalle tulevat VPS-kannattajat sijoitetaan Wallsport Areenan kuntosalin kulmaukseen. Alakerran kahvio palvelee normaalisti. Anniskelualueet eivät ole käytössä tässä ottelussa. Parkkitilana voi hyödyntää myös OmaSp Stadionin etupihaa. Perjantain ottelu alkaa klo 19:15.

Sunnuntain U20 SM-karsintaotteluun on vapaa sisäänpääsy. Ottelu alkaa klo 14:15 ja kahvio palvelee normaalisti.

Akatemia valmiina haastamaan VPS:n

SJK Akatemia aloitti Suomen Cupin lohkovaiheen, kohtaamalla avausottelussa oman edustusjoukkueensa perjantaina 20.1. Tuolloin Akatemia pystyi varsinkin alussa ja noin tunnin kohdalla iskemään tilanteita edustusjoukkueen maalille, mutta edustus meni johtoon kulmapotkusta. Lopulta joukkue väsyi edustusjoukkueen vauhdissa ja taululle tuli tylyt lukemat.

Lopputulos ei kuitenkaan kerro kaikkea, sillä hieman paremmalla viiimeistelyllä myös Akatemia olisi iskenyt ottelussa maalin tai kaksi.

Nyt Akatemialla on jälleen vastassa Veikkausliigaseura, kun viime kaudella neljänneksi sijoittunut ja tulevan kesän euro-otteluihin valmistautuva VPS saapuu vieraaksi Wallsport Areenalle. Vastus on siten kivikova, mutta kurinalaisella pelaamisella ja maalipaikkojen käyttämisellä, Akatemialla on mahdollisuus yllätykseen.

VPS on muuttunut viime kesästä vain hiukan. Merkittävinä lähtijöinä, keskikentällä ja puolustuksessa kovaotteisesti pelannut Nikko Boxall vaihtoi KuPS:n paitaan ja ykkösmaalivahti Evgeni Kobozev siirtyi Ruotsiin. Tilalle joukkueeseen on palkattu KuPS:sta erikoistilannepelote Juha Hakola ja Tarvasista siirtynyt virolainen maalivahti Marko Meerits. Viime kesänä VPS ihastutti valmentajiensa Petri Vuorisen ja Jani Sarajärven luomalla pelitavalla, jossa pallo pysyy tiukasti maassa ja syötöt lyhyinä. Joukkue pyrkii hallitsemaan palloa ja perjantaina käsikirjoitus lieneekin se, että Akatemia joutuu puolustuskannalle ja koittaa iskeä vastaiskuilla pallon saadessaan.

Akatemia on vahvistunut viime pelin jälkeen, kun englantilainen Domenic McGiveron on saanut pelilupansa kuntoon ja hänet nähtäneen mukana perjantaina. Myös Akatemian toisena valmentajana toimiva Toni Lehtinen saatetaan nähdä kentän puolella.

Suomen Cupin erillissääntöjen mukaan, pelaajat jotka ovat jo pelanneet Suomen Cupia toisessa joukkueessa, eivät ole käytettävissä tässä ottelussa. Siten edustuksessa pelanneet pelaajat eivät voi pelata perjantaina VPS:aa vastaan. Sama toimii myös toisinpäin ja pelaajat jotka pelaavat perjantaina, eivät ole enää jatkossa käytössä edustuksen cup-otteluissa.

Suomen Cupin lohkovaihe, SJK Akatemia vs. VPS, perjantaina 3.2. klo 19:15 Wallsport Areenalla. Sisään 2017 kausikorteilla. Liput ovelta 10 euroa, alennusryhmät (Eläkeläiset, Opiskelijat, Varusmiehet ja 4-16 vuotiaat) 8 euroa. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Tervetuloa!


U20-joukkue aloitti SM-karsinnat murskavoitolla

Sunnuntaina SJK Akatemian U20-joukkue jatkaa alle 20-vuotiaiden SM-karsintaurakkaa. SM-karsinta alkoi viime sunnuntaina vierasottelulla, kun SJK:n nuoret kaatoivat FC Hakan ja Hämeenlinnan Härmän yhdistelmäjoukkueen peräti 1-6-luvuin. Tuolloin tahtipuikkoa heilutti Onni Valakari, joka iski ottelussa hattutempun.

Sunnuntain vastustaja on kuitenkin ennakkoon piirua kovempi, sillä KuPS:n nuorisotyö on ollut viime vuosina aivan Suomen kärkipäätä. Viime kaudella KuPS:lla oli joukkueet sekä B-nuorten että A-nuorten SM-sarjassa. Tämän vuoden karsinnat KuPS aloitti 3-3-tasapelillä VIFK:n nuoria vastaan. Ikänsä puolesta joukkueen mukana saattaa olla jopa Veikkausliigassa jo pelaavia pelaajia, kuten Ilmari Niskanen, joka kuuluut myös U20-maajoukkueeseen. Suomen U18-maajoukkueeseen puolestaan kuuluu joukkueen maalivahti Miika Töyräs ja puolustaja Sharp Räsänen, joka kävi näytillä Englannin Crystal Palacessa viime vuonna.

Viime sunnuntaina SJK Akatemian U20-joukkueessa nähtiin puolestaan useampi edustuksen riveissä pelaava tai harjoitteleva pelaaja. Muun muassa hyökkääjä Elias Ahde iski maalin tuossa ottelussa. Ahde pelannee kuitenkin viikonloppuna SJK:n edustuksen mukana Suomen Cupissa, ja kun myös Akatemialla on tänä viikonloppuna Suomen Cupin ottelu, katsotaan sunnuntain kokoonpanoa tarkemmin vasta noiden otteluiden jälkeen. Myös SJK:n B-nuoret pelaavat lauantaina kotiottelun, joten osa nuorimmista pelaajista jättää ainakin Suomen Cupin ottelun viikonlopulta väliin.

Mielenkiintoinen nuorten ottelu on joka tapauksessa tulossa ja voitolla SJK olisi askeleen lähempänä SM-sarjapaikkaa.

Alle 20-vuotiaiden SM-karsintaa sunnuntaina 5.2. SJK Akatemia U20 vs. KuPS U20 klo 14:15 Wallsport Areenalla. Peliin on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa.