123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kohtaa perjantaina harjoitusottelussa Kokkolan GBK:n ja tämä Pohjanmaan mini-derby potkaistaan käyntiin jo klo 18.15.

En suoraan sanottuna tiedä missä vaiheessa GBK tällä hetkellä on. Perinteisesti se on aina ollut kova joukkue. Keskitymme kuitenkin enemmän omaan tekemiseemme. Viime ottelu JJK:ta vastaan jouduttiin paljon puolustamaan, ja otamme mukaan paljon hyvää siitä. Mutta nyt lähdemme kyllä hakemaan omasta pallollisesta pelistämme enemmän irti. Se on tavoitteena perjantaina, sanoo Akatemian vastuuvalmentaja Max Peltonen.

GBK pelaa tulevalla kaudella Kakkosessa Akatemian tapaan. Joukkue harjoitteli viime viikolla Vaasan FC Kiistoa vastaan ja kaatoi Kiiston peräti 4-0 luvuin. Pelaajarinki on laaja ja mukana on useampi tuttu pelimies ylemmiltä sarjatasoilta, kuten Lawrence Smith, Jussi Roiko ja Ville Luokkala. Seura pohjaa toimintaa vahvasti omaan juniorikasvatukseen. Pelaajavalmentajana toimii Chris Corcoran.

Kerho 07 Akatemian saa mukaan edustuksen ringistä Joona Lautamajan ja Arttu Aromaan, joka pääsee lomille armeijasta tänä viikonloppuna. Närpiöstä rinkiin on liittynyt vuonna -97 syntynyt maalivahti Jacob Strand ja Jaakko Vihannan osallistuminen on vielä kysymysmerkillä.

Loukkaantuneena on edelleen maalivahti Paavo Valakari ja Tuomas Rintamäki, joka on sivussa pidemmän aikaa. Myös lukiolaisten perjantain vanhojen tanssit verottaa hieman pelaavaa ryhmää.

Kerho 07 Akatemia vs. GBK, Wallsport Areenalla perjantaina 13.2. klo 18.15.

Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa.

Pallon kanssa taituroiva Sami Viljanen kuuluu Akatemian kokeneempaan kaartiin. Kuva Pasi Palo.