123 456 7890

Akatemiaan satsataan
Viime talvikauden Talenttiakatemioiden Valiolohkossa pelannut Wall-Akatemia satsaa rajusti joukkueen pelaajien taitojen kehittämiseen jo kesäkaudella.

Wall-Akatemia on pestannut joukkueen yksilöiden taitoja kehittämään siihen sopivan huippuvalmentajan, Vaasaan kotiutuneen puolalaisen Tomasz Tomek Arceuszin. Suurin osa pohjalaisista jalkapalloa pidempään seuranneista katsojista muistaa Arceuszin erinomaisen hyvin VPS:n asusta. Mies tykitti seuralle maaleja Kakkosesta Veikkausliigaan.

Ajatuksena on antaa nuorille seinäjokelaispelaajille parasta mahdollista tarjolla olevaa valmennusta ja sitä kautta nostaa joukkueen tasoa ensi talvikaudella. Luonnollisesti tämän valmennuksen ja taitojen kehittymisen toivotaan näkyvän jo kesän sarjapeleissä niin SJK:n A-junioreissa, kuin TP-Seinäjoenkin eri juniorijoukkueissa.

Arceuszin uskotaan tuovan harjoitteluun lisää syvyyttä. Kolme kertaa viikossa vedettävät aamuharjoitukset ovat osoitus siitä, että Seinäjoella
halutaan tosissaan satsata nuorten pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen ja lähtökohtana onkin ollut juuri yksilötasolla tapahtuva valmentaminen ja kehittyminen.

Tähän Wall-Akatemian harjoitusryhmään ovat tervetulleita nuoret pelaajat myös muualta, mikäli motivaatiotaso ja halu kehittyä pelaajana ovat sitä luokkaa, että sen katsotaan riittävän. Jokaiselta pelaajalta vaaditaan paljon, mutta vastaavasti hän myös saa paljon.

Arceuszin lisäksi pelaajien takana ovat SJK:n valmennustiimin Tomi Kärkkäinen ja maalivahtivalmentaja Asko Ristimäki, SJK:n A-junioreiden Esa Haanpää, TP-Seinäjoen valmennuspäällikkö Petri Kangaskokko ja B-junioreiden SM-sarjajoukkueen vastuuvalmentaja Ismo Koskela, sekä Kuortaneen Urheiluopiston Eduard Hämäläinen, jonka vastuulla on pelaajien fyysisten ominaisuuksien kehittäminen.

Nyt alkavaa Wall-Akatemian harjoittelua on tarkoitus jatkaa ympärivuotisena ja kehittää jatkossa vieläkin laadukkaammaksi. Kyseessä ei ole hetken mielijohteesta tehty nopea projekti, vaan pitkäntähtäimen suunnitelma, joka kehittäisi nuoria pelaajia aiempaa taitavammiksi ja paremmiksi.

Mukaan kesän Wall-Akatemian valmennusryhmään on SJK:n vastuuvalmentajan Tomi Kärkkäisen ja TP-Seinäjoen valmennuspäällikkö Petri Kangaskokon haastatteluiden pohjalta valittu 24 pelaajaa. Ryhmä ei kuitenkaan ole kiveen kaiverrettu, vaan se elää tarpeen mukaan.

Wall-Akatemian kesäharjoitteluryhmä
Teemu Penninkangas
Tommi Kukila
Veli-Pekka Pajula
Aleksi Leppänen
Antti Viita,
Akseli Metsä-Ketelä
Niko Nauholz
Jesse Sarajärvi
Jesse Jääskeläinen
Janne Tuohisaari
Joona Lautamaja
Elias Ahde
Aleksi Ahde
Jaakko Vihanta
Tuomas Lähdesmäki
Joona Niemelä
Erno Ruismäki
Teemu Nimell
Joonas Kuivalainen
Tuomas Karjanlahti
Toni Koivusaari
Valtteri Peitso
Jarkko Orava
Saku Koskinen