123 456 7890

Kausi 2021 oli SJK:n akatemiajoukkueille menestys, kun SJK Akatemia nousi kauden päätteeksi Ykköseen ja SJK U17 B-nuorten SM-karsintaan. Lisäksi SJK Akatemian 19-vuotias hyökkääjä Kingsley Ofori palkittiin torstaina Palloliiton Captains’ Ball -gaalassa Kakkosen C-lohkon kauden 2021 parhaana pelaajana. Ofori oli myös sarjan paras maalintekijä 15:sta maalillaan. Ofori jatkaa joukkueessa kaudella 2022.

Molemmat akatemian joukkueet ovat palanneet jo harjoituksiin, ja aloittaneet valmistautumisen uuteen kauteen sekä talven peleihin Ykkösen Cupissa ja nuorten SM-karsinnoissa. SJK Akatemia osallistuu myös Suomen Cupiin, jossa se tulee mukaan kolmannelta kierrokselta alkaen. Myös SJK-vetoinen jalkapallolukio aloitti uuden lukukauden sekä harjoitukset loppuvuodesta.

Tulemme varmasti olemaan ikäjakaumalta nuorin joukkue ensi kesän Ykkösessä, mutta teemme sen eteen kovasti töitä, että lähdemme sinne pärjäämään, emme vain säilymään, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Lähdemme voittamaan otteluita, ja sitä kautta kasvattamaan pelaajia SJK:n edustusjoukkueen käyttöön, Page jatkaa.

Myös SJK U17 lähtee kauteen menestymään.

Meillä on tosi laadukas joukkue ja uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus päästä kesän SM-sarjaan, sanoo SJK U17-joukkueen valmennuksesta ja jalkapallolukiosta vastaava Arttu Aromaa.

SJK Akatemia hankki riveihinsä kauden päätyttyä kaksi kovaa vahvistusta, kun Ykkösen parhaisiin nuoriin pelaajiin kuuluneet puolustaja Noa Lehtonen ja hyökkääjä Samson Ebuka liittyivät joukkueeseen. Lehtonen pelasi päättyneen kauden Ykköstä KPV:ssa ja Ebuka oli yksi Ykkösen parhaita hyökkääjiä Mikkelin Palloilijoissa. Vaihtuvuus joukkueessa on pientä, sillä kenttäpelaajista lähti vain kuusi ja mukaan on tullut jo kaksi uutta pelaajaa. Lisäksi mukaan nousee pelaajia B-nuorista ja jalkapallolukiosta.

Meillä on nyt kasassa nuori ja nälkäinen pelaajaryhmä, johon etsimme vielä lisää pelaajia. Haluamme mukaan pelaajia, joilla itsellään on todella halua mennä urallaan eteenpäin sekä nälkää kehittää itseään. En näe järkeä hommata pelaajia, joilla ei ole sitä. Siksi pelaajat tulevat olemaan akatemiajoukkueen profiilin mukaisia, nuoria, eteenpäin haluavia pelaajia, Page kertoo.

Valmennusvastuun kantaa jatkossakin Brian Page, apunaan fysiikkavalmentaja Mikko Kujala, maalivahtivalmentaja Luis Fernando, joukkueenjohtaja Jorma Tuohisaari ja huoltaja Raimo Koskinen. Lisäksi tukea tulee jalkapallolukiosta ja B-nuorista vastaavalta Arttu Aromaalta sekä edustusjoukkueen valmennukselta. Tukea nuorten valmennukseen tulee myös keväällä 2021 aloittaneelta Kuortaneen Urheiluopiston valmennusryhmältä, ja SJK hakee parhaillaan mukaan huippulahjakkuuksilleen talenttivalmentajaa.

Joukkue on aloittanut harjoitukset joulukuun alussa reilun 20 pelaajan ryhmällä, ja ensimmäinen harjoitusottelu on sovittu pelattavaksi sunnuntaina 19.12. Wallsport Areenalla. Vastaan tulee silloin Vasa IFK.

SJK Akatemia valmistautuu joulukuussa tammikuussa alkavaksi tarkoitettuun uuteen Ykkösen Cupiin ja osallistuu maaliskuussa Suomen Cupiin, jossa se tulee Ykkösen joukkueena mukaan kolmannelta kierrokselta alkaen. Ykkösen kausi alkaa keväällä.

Ykköseen noussut SJK Akatemia esiteltiin SJK:n kauden 2021 viimeisessä kotiottelussa.

SJK U17 otti varaslähdön kauteen jo marraskuun puolella, kun se aloitti harjoitukset neljä kertaa viikossa. Jalkapallolukio harjoittelee lisäksi myös aamuisin ja heillä on omat fysiikkaharjoitukset Kuortaneen Urheiluopistolla.

Joukkueessa on vahva runko jalkapallolukion 05-syntyneistä pelaajista ja osalla on myös takana poikamaajoukkuepelejä. Oskari Väistö, Eemeli Honkola ja Oskari Raiski olivat vielä syksyllä mukana maajoukkuepeleissä, kertoo valmentaja Arttu Aromaa.

Osa meidän pelaajistamme on tullut mukaan eteläpohjalaisista yhteistyöseuroista, Lapuan Virkiästä, Ilmajoen Kisailijoista, Kauhavan Kanuunoista, Jalasjärven Jalaksesta ja Alavuden Peli-Veikoista, eli tämä on koko alueen juttu, Aromaa jatkaa.

B-nuorten SM-karsintasarja alkaa alustavasti tammi-helmikuun vaihteessa, mutta joulukuun 10.–12. päivä SJK pelaa kovatasoisessa B-nuorten turnauksen Kuortaneen jalkapallohallissa. Turnauksessa SJK U17-joukkueen lisäksi mukana on Jaro, VPS, KPV, VIFK, FC Jazz, VJS ja JJK.

SJK U17-joukkueen pelaajilla on mahdollisuus edustaa SM-karsinnan ja mahdollisen kesällä pelattavan SM-sarjan lisäksi SJK:ta SJK-junioreiden alaisuudessa toimivan B-nuorten kakkosjoukkueen riveissä tai miesten Kolmosessa ja Vitosessa pelaavien joukkueiden riveissä. Lisäksi tie on avoimena SJK Akatemian mukana miesten Ykköseen tai jopa SJK:n edustusjoukkueeseen Veikkausliigassa.

Teemme läheistä yhteistyötä näiden kaikkien seuran joukkueiden kanssa. Toiveena on, että pelaajilla on mahdollisuus saada jo Ykkösessäkin peliaikaa, mutta ensisijaisesti jokaiselle pelaajalle halutaan löytää omaa tasoa vastaava pelipaikka. Siten mahdollistetaan kehittyminen aina Veikkausliigaan asti, Aromaa sanoo.

SJK-vetoinen jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, on mukana kevään yhteishaussa, joka alkaa 22.helmikuuta ja päättyy 22.maaliskuuta 2022. Tämän lisäksi yhteyttä kannattaa ottaa jo talvella jalkapallolukiosta vastaavaan Aromaahan.

Haemme -05 ja -06 syntyneitä pelaajia mukaan toimintaan. Minuun kannattaa olla yhteydessä joulu-tammikuun aikana matalalla kynnyksellä, Aromaa muistuttaa. Aromaan sähköpostiyhteys löytyy tästä linkistä. 

SJK Akatemian kausikortit ovat jo myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen uudessa SJK Storessa. Voit liittää SJK:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kausikorttiin SJK Akatemian pelit ja kausikortin edullisella hinnalla, ostamalla yhdistelmäkausikortin molempien joukkueiden peleihin. SJK U17-joukkueen peleihin on vapaa pääsy.

Löydät SJK Akatemian ajan tasalla olevan pelaajaryhmän SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä ja SJK U17-joukkueen taustaryhmineen tästä.