123 456 7890

Kerho 07 Akatemia pelaa torstaina 16.7. Seinäjoen Keskuskentällä, kun se kohtaa klo 18.30 alkavassa ottelussa Kokkolan GBK:n.

Kerho hävisi poikkeuksellisesti edellisen pelin Keskuskentällä OPS:ää vastaan, mutta sitä ennen se oli voittanut jokaisen kotipelin. Nyt joukkue lähteekin taistelemaan jälleen paluusta voittokantaan. Myös GBK:lla on tappio allaan edellisestä ottelusta, sillä se hävisi kotikentällään FC YPA:lle 0-2 luvuin.

Kentällä nähdään myös Kakkosen Pohjoislohkon parhaat maalintekijät, sillä Kerho 07:n hyökkääjä Rasmus Karjalainen johtaa Pohjoislohkon maalipörssiä yhdeksällä tehdyllä maalillaan ja toisena, jaetulla kakkossijalla, on GBK:n Tom Melarti sekä Kerhon Emil Lidman. Molemmilla kasassa kahdeksan maalia. Lidmania ei kuitenkaan Kerhon paidassa torstaina nähdä, sillä hän pelasi edustusjoukkueen mukana Veikkausliigaa ja onnistui sielläkin maalinteossa.

Sarjassa Kerho 07 on parhaillaan viidentenä ja GBK seitsemäntenä, kahden pisteen päässä Kerhosta. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen Seinäjoella ja tuolloin Kerho voitti 3-1 luvuin. Maaleista vastasi tuolloin kahdesti Emil Lidman ja kertaalleen Sami Viljanen. GBK:n maalin iski Tom Melarti.

Akatemien johtaja Ossi Virta on parhaillaan suorittamassa omaa A-valmentajakurssiaan Eerikkilässä ja valmennusvastuun tällä viikolla kantaa Heikki Tuomilehto.

Meillä on ollut hyvä meininki treeneissä. Olemme saaneet vetää ehjän harjoitusviikon koko miehistöllä, kun kaikki pelaajat ovat olleet käytössä. Muutama pelaaja lähti armeijaan, mutta torstain peliin saamme pelikiellossakin olleet pelaajat takaisin, kertoo valmentaja Tuomilehto.

Luottavaisena lähdetään peliin huomenna. Tiedämme mitä meidän pitää tehdä, että pelimme vielä parenee. Viime ottelussa meillä oli vaikea alku, mutta aloimme toisella puoliajalla uskomaan enemmän itseemme ja tekemään niitä asioita mitä olemme harjoitelleet. Saimme vielä maalin aikaiseksi, mutta tällä kertaa toisen puoliajan piristyminen ei riittänyt lisämaaleihin. Oma tekemisemme kyllä riittää tässä sarjassa. Nuorella joukkueella välillä esitykset heittelee. Ei kuitenkaan enää niin paljoa ole heittoa kuin oli talvella, joten olemme selvästi kehittyneet ja menneet eteenpäin, jatkaa Tuomilehto.

Akatemian kasvateista Emil Lidman nousi mukaan edustuksen rinkiin ja onnistui jo maalinteossakin Veikkausliigassa.

Me pyrimme kasvattamaan pelaajien pelirohkeutta. Pelaamme pallohallinnan kautta, pyrimme rohkeasti pelaamaan ahtaisiinkin väleihin ja pelaajat saavat siten luottamusta tekemiseensä. Se on mielestäni oikea tapa kehittää pelaajien taitoja. Emil on tästä hyvä esimerkki. Hän sai onnistumisia meidän mukanamme ja nyt hän on valmis ottamaan askeleen eteenpäin. Mielestäni hän on nyt siellä minne hän kuuluukin ja uskon hänen menestyvän jatkossakin, Tuomilehto arvelee.

Kerhon riveihin liittyi myös nuori virolaispelaaja, Marco Lukka, joka on käynyt Seinäjoella jo aiemminkin. Lukka on syntynyt vuonna 1996 ja pelipaikaltaan hän on puolustaja tai keskikenttäpelaaja. Hänen edellinen seuransa oli Viron toisella sarjatasolla pelaava Vändra Vaprus.

Lukka on pelannut meillä topparina. Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä. Hän on käynyt täällä useasti aiemminkin, mutta nyt hän on mennyt paljon eteenpäin ja halusimme hänet mukaan rinkiin. Hän ei ole kuitenkaan vielä käytettävissä torstaina, sillä siirtoikkuna on kiinni. Tämä on mielestäni juuri sitä akatemiatoimintaa mitä meidän pitääkin tehdä – saamme nuoria lupaavia pelaajia mukaamme ja kasvatamme heistä entistä parempia pelaajia, kommentoi valmentaja Tuomilehto.

GBK:lla on kokeneita, entisiä liigatason pelaajia, sekä nuoria lahjakkuuksia. Joukkue pääsee melko hyvällä nipulla Seinäjoelle, mutta vielä on epävarmaa toipuuko edellisessä ottelussa loukkaantunut maalivahti Olli Nylund pelikuntoon. Joukkuetta valmentaa Chris Corcoran, joka tarvittaessa hyppää itsekin vielä mukaan kentälle. Muita nimekkäitä pelaajia GBK:n riveissä on ainakin Jussi Roiko, Ville Luokkala ja Lawrence Smith.

Kerho 07:lta puuttuu riveistään tässä ottelussa armeijan aloittaneet Tuomas Rintamäki ja Jesse Sundman. Arttu Aromaa ja Sami Viljanen puolestaan palaa pelikieltonsa jälkeen mukaan.

Mielenkiintoinen Kakkosen ottelu on torstaina Keskuskentällä luvassa ja kannattaa todellakin lähteä katsomaan SJK:n tulevaisuuden tähtiä jo nyt. Kerho 07 pelaa erittäin viihdyttävää jalkapalloa.

Kerho 07 Akatemia – GBK torstaina 16.7. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä.

Liput:

8 � (normaali)

5 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)

Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK kausikortit käyvät normaalisti myös kaikkiin Kerho 07 Akatemian kotiotteluihin.

Kilun kioski palvelee kahvin ja makkaran nälkäisiä.

Kerho 07 pelaa kaunista jalkapalloa. Kannattaa lähteä katsomaan! Kuva Pasi Palo