123 456 7890

SJK Akatemia otti ensimmäisen voiton kahden tasapelin jälkeen, kun se kaatoi KajHan 6-0 OmaSp Stadionilla. Samalla SJK Akatemian johto kasvoi Kakkosen C-lohkon kärjessä jo kymmeneen pisteeseen. Voitto oli myös ensimmäinen valmentajavaihdon jälkeen sekä ensimmäinen kotiottelu Brian Pagen komennossa. Kahdet maalit mieheen teki Jeremiah Streng ja Joonas Lepistö. Samalla Lepistö nousi yksin Kakkosen maalipörssin kärkeen kauden 14:sta maalillaan. Seuraava ottelu on reilun viikon päästä sunnuntaina, 11.8. klo 18:30, kun SJK Akatemia matkaa kärkipään kamppailuun JBK:n vieraaksi Pietarsaareen. Seuraava kotiottelu on vasta lauantaina 24.8. ja silloin ottelu pelataan poikkeuksellisesti Jouppilanvuoren tekonurmella, kun OmaSp Stadionilla juhlitaan OmaSp Stadionfestien merkeissä.

SJK Akatemia – Kajaanin Haka 6-0 (2-0)
1-0 3 min Maximo Tolonen
2-0 27 min Jeremiah Streng
3-0 56 min Joonas Lepistö
4-0 63 min Joonas Lepistö
5-0 74 min Jeremiah Streng
6-0 88 min Jyri Kiuru

Peli alkoi heti SJK Akatemian maalilla, kun KajHa:n maalivahti avasi huolimattomasti kuudentoista kaarelle ja paikalla oli Maximo Tolonen joka laittoi pallon sisään. Toisen maalin arkkitehtinä oli oikealla laidalla useaan kertaan vierailijan kiusana ollut Daniel Håkans. Håkans syötti lähes päätyviivalta maalin eteen Jeremiah Strengille, eikä Strengin tarvinnut kuin tökätä pallo sisään.

SJK Akatemia halllitsi puoliaikaa mielin määrin, mutta hallinta ei muuttunut lisämaaleiksi. KajHa sai yhden hyökkäyksen ja puolittaisen vedon maalin edustalta, mutta Jesse Östillä ei ollut vaikeuksia sen kanssa.

Toisen puoliajan alussa, SJK Akatemia vaihtoi Joonas Lepistön Tolosen tilalle. Joukkueen paras maalitykki pääsi reilun kymmenen minuutin jälkeen ensin koittamaan vapaapotkusta ja vähän myöhemmin läpiajosta. Läpiajossa maalivahti koitti tulla vastaan, mutta Lepistö nosti pienellä roikulla pallon verkkoon. Eikä edellisestä mennyt kymmentäkään minuuttia, kun Lepistö teki jo toisen.

Myös KajHa pääsi kerran vetämään keskeltä, rangaistusalueen rajalta, mutta jälleen veto oli helppo poimittava Östille. 5-0 maali syntyi taas Håkansin syötöstä ja hän löysi keskeltä Strengin. Strengin matala veto upposi oikeaan alakulmaan. Vielä ennen loppua, Jyri Kiuru ja vaihdosta sisään tullut Kuutti Matila, pääsivät kahdestaan karkuun ja Kiuru sijoitti kaukaa pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

SJK Akatemia kasvatti johtonsa Kakkosen C-lohkossa kymmeneen pisteeseen ja Lepistö nousi kauden 14.maalillaan yksin maalipörssin kärkeen.

Oli hieno saada voitto ja itselleni, oli mahtava palata tälle hienolle stadionille jälleen valmentajana. Olen siitä erittäin onnellinen. Ja olen myös todella tyytyväinen joukkueen työmoraaliin sekä haluun tehdä asioita kentällä. Paljon positiivisia asioita, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Samalla olen hieman pettynyt joihinkin ratkaisuihin mitä teimme kentällä. Ihan pieniin yksityiskohtiin. Mutta en voi olla kovin kriittinen, kun voitamme ottelun 6-0. Dominoivan joukkueen on kuitenkin pystyttävä pitämään omat standardit, vaikka vastustaja seisookin pitkiä aikoja paikallaan. Silloin pitää saada rikottua heidän muotonsa, pelata rohkeammin muodon sisään ja siten yrittää löytää tilaa. Se on asia, mikä pelaajien pitää pystyä ratkaisemaan kentällä. Me olisimme tänään voineet olla siinä parempia. Ja uskon, että tulemme olemaan jatkossa näissä parempia, Page jatkoi.

Kokeneet pelaajat, kuten Arttu Aromaa, Ville Pajula, Joel Mero ja Jesse Öst, ovat todella loistavia apuja joukkueelle, silloin kun he ovat mukana. He ovat nuorille esikuvia ja se on oikeasti todella tärkeää, että nuoret pelaajat saavat pelata välillä heidän kanssaaan. Nämä kaksi peliä missä olen itse ollut mukana ja he ovat olleet mukana, ovat he olleet aivan ensiluokkaisia. Jos me haluamme auttaa meidän nuoria kehittymään, on todella tärkeää, että meillä on mukana tällaisia pelaajia. He asettavat standardit, joihin nuorten tulee pystyä. Eli kokeneet pelaajat nuorten rinnalla, auttavat heitä kehittymään, vastasi Page vielä kysymykseen kokeneempien pelaajien roolista.

SJK Akatemia: Jesse Öst MV, Joel Mero, Joona Lautamaja, Daniel Håkans, Jyri Kiuru, Maximo Tolonen (46’ Joonas Lepistö), Juuso Takanen (60’ Iiro Hautala), Arttu Aromaa, Ville Tikkanen, Jeremiah Streng (80’ Kuutti Matila) ja Sami Sipola