123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kohtaa tiistaina 23.6. Seinäjoen Keskuskentällä rovaniemeläisen FC Santa Claus AC:n. Joupukin virallinen jalkapallojoukkue ja Veikkausliigassa pelaavan RoPS:n farmiseura, saa Seinäjoen nuoret vastaansa klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Molemmilla joukkueille on tappio alla edellisestä ottelusta, sillä Kerho kävi vieraana sarjaa johtavan KPV:n luona ja hävisi niukasti 2-1 luvuin. Santa puolestaan isännöi kotikentällään FC YPA:a ja kaatui niin ikään niukasti 2-3 luvuin.

KPV pelistä pitää ottaa mukaan hyvät asiat ja erityisesti toisen puoliajan esitys, jossa pystyimme murtautumaan selustaan ja syöttämään ahtaisiinkin taskuihin. On tärkeää että uskalletaan kontrolloida pelitilannetta siellä missä on vähän aikaa. Meidän pitää kiinnittää huomiota vielä yksilöiden peruspelivalmiuksien kehittämiseen, peliasentoihin, havaoinnintiin ja palloliseen sekä pallottomaan pelaamiseen. Kun nämä asiat ovat kunnossa yksilötasolla, paranee meidän joukkuepelaaminenkin, kommentoi Akatemian johtaja Ossi Virta.

Akatemia on ollut kotikentällään kivikova, sillä se on voittanut kaikki kotikentällä pelatut ottelut ja maalisuhdekin näistä on tyrmäävä 13-4. Vieraskentällä pelit eivät ole kuitenkaan sujuneet samaan malliin ja niistä on saldona ainoastaan yksi vieraspiste. Tiistain vastustaja FC Santa Clauskin kohdattiin jo aiemmin vieraskentällä ja tuolloin peli päättyi heidän hyväkseen 3-1 luvuin. Myöskään Santa Claus ei ole vieraskentällä pisteillä juhlinut, sillä ainoat vieraspisteet tulivat 3-1 voitolla FC Kiistosta.

Kotivoittojen turvin Kerho 07 Akatemia on tällä hetkellä kuudentena, vain kahden pisteen päässä toisena olevasta TP-47:sta. Santa Claus on puolestaan yhdeksentenä, seitsemän pistettä Kerhon takana.

Rovaniemeläisten paras maalintekijä tällä kaudella on Jaakko Paavilainen, joka on osunut neljästi. Toisiksi paras maalintekijä on osunut vain kahdesti, mutta hän on seinäjoen yleisölle varsin tuttu, sillä SJK:n ja TP-Seinäjoen kasvatti Tommi Haanpää on pelannut otteluita Santan riveissä. SJK:sta Jaroon ja sieltä Rovaniemelle opiskelemaan päätynyt Haanpää on RoPS:n sopimuspelaaja, mutta hakee pelituntumaa farmiseuran paidassa.

Akatemian maalitykki Emil Lidman on kuusi kertaa ja hän oli parista viime ottelusta poissa maajoukkuekomennuksen vuoksi. Nyt hän on jälleen mukana. Lidman osui myös maajoukkueen paidassa, kun Suomen U18-maajoukkue otti 1-1 tasapelin Liettuasta Baltic Cupissa.

Kerhon joukkue alkaa olemaan jälleen täydessä iskussa, kun loukkaantuneena olleet pelaajat ovat tulossa pelikuntoon ja armeijat tai maajoukkuekomennukset ovat takana. SJK edustuksen pelaajia tuskin nähdään mukana, sillä edustus kohtaa maanantaina VPS:n ja matkustaa jo tiistaina kohti Maarianhaminaa, jossa se kohtaa torstaina isäntäjoukkue IFK Mariehamnin.

– Meillä on koko joukkue oikeastaan nyt kunnossa. Ainoastaan Jordi Lahnalakso on vielä sivussa tästä ottelusta. Tällä viikolla olemme harjoituksissa keskittyneet tilanteen vaihtoihin, hyökkäystilanteesta puolustamiseen ja toisin päin. Olemme katsoneet videolta juttuja ja käyneet niitä harjoituskentällä läpi, Virta valottaa.

Tervetuloa kannustamaan Akatemian nuoret voittoon Keskuskentälle!

Kerho 07 Akatemia – FC Santa Claus AC tiistaina 23.6. klo 18.30.

Liput:

8 � (normaali)

5 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)

Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK kausikortit käyvät normaalisti myös kaikkiin Kerho 07 Akatemian kotiotteluihin.

Kilun kioski palvelee kahvin ja makkaran nälkäisiä.

Seinäjoen Keskuskenttä toimii näyttämönä tiistaina. Kuva Pasi Palo.