123 456 7890

Akatemia hyytyi tasapeliin
Wall-Akatemia – FC Honka Akatemia 1-1 (1-0)

15 min 1-0 Teemu Penninkangas
74 min 1-1 Alban Hajrizi

Wall-Akatemia pelasi kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa espoolaista FC Honka Akatemiaa vastaan joutuen tyytymään pistejakoon. Tasapeli oli ensimmäinen Wall-Akatemialle tällä kaudella ja vaikka ensimmäinen puoliaika sujuikin kotijoukkueen sanellessa tahdin, toisella puoliajalla vieraat veivät peliä ja olivat viedä koko pistepotin mennessään ilman taas kerran erinomaisesti torjuneen Toni Koivusaaren kahta todellista gamesaveria.

Vieraille on syytä nostaa hattua, sillä joukkue pelasi kolmannen ottelunsa viiden päivän sisällä ja silti toisella puoliajalla SJK:n kakkospaidoissa pelanneet nuorukaiset veivät peliä. Sinänsä oli noloa, että liigajoukkueen jälkikasvu saapasteli paikalle mukanaan vain mustat paidat ja näin vieraat pelasivat isäntäseuran valkoisissa paidoissa. Pitäisi kai toivoa, että espoolaiset saisivat myytyä pikapuoliin yhden pelaajan lisää ulkomaille, että saisivat irti toisenkin paitasarjan, ehkä jopa erivärisen.

Ensimmäisellä puoliajalla hieman siipirikkoisena pelannut kotijoukkue määräsi kamppailun temmon ja iski vartin pelin jälkeen hyvän pelin pelanneen Teemu Penninkankaan. “Penni” karkasi Hongan toppareiden välistä irtopalloon ja viimeisteli viileästi johtomaalin.

Kotijoukkueen joukkosidontapaikalla olivat tällä erää Jaakko Lampi, Jaakko Vähäpesola, Niko Nauholz ja Henri Huilla, joista jokainen nostaisi taatusti joukkueen tasoa.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue olisi hyvinkin voinut lisätä johtonsa kahteen tai kolmeen maaliin, mutta toisella puoliajalla alkoi kone syystä tai toisesta yski pahemman kerran ja konseptit sekosivat oudosti.

Eilen Pietarsaaressa maalittoman tasapelin pelannut Honka sen sijaan lisäsi vauhtia ja puolusti todella määrätietoisen tarkasti. Vieraat olivat ratkaista ottelun edukseen muutamilla erittäin vaarallisilla vastaiskuillaan, joista Alban Hajrizi kertaalleen onnistuikin ottelun 74. minuutilla. Olipa samainen nuorukainen iskeä pari kertaa enemmänkin, mutta Toni Koivusaari oli taas mies paikallaan tolppien välissä selvittäen mm. 88. minuutilla upealla jalkatorjunnalla espoolaisen laukauksen.

Pelillisesti seinäjokelaisten esitys jäi selvästi kahdesta aiemmasta kotiottelusta FC Lahtea ja KuPS:aa vastaan, vaikka vastassa oli ennakkoon heikompi vastustaja. Toisaalta, se saattoi olla juuri se syy vaisuun esitykseen. Ensimmäinen puoliaika toki vielä näytti siltä, että peli hoidetaan leppoisallakin tempolla, mutta toisin oli käydä ja nyt tasapelikin oli kelvollinen suoritus. Ennakkokaavailuissa se tuskin olisi ketään tyydyttänyt.

Siinä missä Penninkangas ja Koivusaari olivat kotijoukkueen pelastajat, myös vieraiden maalivahti Ville Saikkonen oli hyvä. Mies poimi kaikki keskityspallot varmasti hyppysiinsä ja poimi pari pahaa vetoa siinä sivussa. Huonosti eivät pelanneet joukkueen kippari Astrit Kabash tai Jere Vitikkakaan.

Isäntien valmentajan Esa Haanpään mukaan rankka kuorma näkyi joukkueen pelaamisessa.

“Vaikka meillä ei pelejä nyt ole ollutkaan, on joukkue harjoitellut todella kovaa. Se varmasti verotti liikettä”, pohti Haanpää.

“Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli melko syvältä. Hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita ja vaikka puoliajalla tietyistä asioista puhuttiinkin, ei niillä puheilla näyttänyt olevan vaikutusta. Siinä kun Honka lisäsi vauhtia koneeseensa toisella jaksolla, me emme kyenneet reagoimaan siihen toivotulla tavalla. Pallolliseen peliin en ole alkuunkaan tyytyväinen”; laukoi Haanpää.

“Emme heränneet ekan jakson jälkeen todellisuuteen, vaan jäimme kai sitten ajattelemaan sitä. Ensimmäistä me kyllä veimme, mutta sitten oltiin jollakin tavalla takki auki. Jollakin lailla siinä jäi meillä levy päälle. Pinna on tietenkin pinna, mutta en ole tyytyväinen”; Haanpää lisäsi.

Wall-Akatemia: Toni Koivusaari, Sami Viljanen (v), Tommi Kukila, Juho Pajula, Kalle Taimi, Miika Korpela (63. Akseli Metsä-Ketelä), Erno Ruismäki (59. Veli-Pekka Pajula), Jesse Jääskeläinen, Teemu Penninkangas

Kuvagalleria