123 456 7890

Akatemia huikeassa vireessä
PK-35 Akatemia – Wall-Akatemia 1-5 (0-2)
15 min 0-1 Juho Pajula
24 min 0-2 Miika Korpela
48 min 0-3 Teemu Penninkangas
52 min 1-3 Yusuf Joma
83 min 1-4 Teemu Penninkangas
90 min 1-5 Ville Luomapuro

Wall-Akatemia antoi Helsingissä Talin hallissa melkoisen oppitunnin maalinteossa viime kaudella A-junioreiden SM-kultaa voittaneelle PK-35:lle.

Vieraat kurittivat isäntiä kovalla kädellä Teemu Penninkankaan heilutettua tahtipuikkoa kahden maalin edestä. Muut kolme osumaa viimeistelivät Miika Korpela, Juho Pajula ja Ville Luomapuro.

Voittonsa myötä Wall-Akatemia nousi kymmeneen sarjapisteeseen ja se takaa käytännössä sarjapaikan myös ensi kaudelle Talenttiakatemioiden SM-sarjan Valiolohkoon.

ottelu oli jo neljäs peräkkäinen Wall-Akatemialle ilman tappiota, sillä kolme edellistä kotiottelua tuottivat Esa Haanpään suojateille kaksi voittoa ja tasapelin.

Ennen ottelua toiveet olivat lähinnä sen suuntaisia, että kunhan mukaan saataisiin pistekin, auttaisi se kovasti. Pinna tuli ja tuli kaksi enemmänkin erittäin vahvan esityksen jälkeen.

PK-35 oli sarjataulukossa tasapisteissä kärjessä olevan Turun Palloseuran kanssa, mutta nyt Wall-Akatemialla on mahdollisuus ajaa jopa helsinkiläisten ohi, sillä päivän ottelu oli heille sarjan viimeinen.

Ottelun avausmaali nähtiin varttitunnin pelin jälkeen Veli-Pekka Pajulan tarjoiltua kulmurin isoveljelleen. Edellisestä vastaavasta tilanteesta himpun verran yli puskenut Juho Pajula ei toista kertaa erehtynyt, vaan vei vieraat johtoon.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin tarjoili Jesse Jääskeläinen seinäsyöttökarusellin päätteeksi pallon Miika Korpelalle, joka pisti pelivälineen kauniisti kierteellä yläkulmaan saaden samassa tilanteessa varoituksen tuuletuksestaan.

Heti toisen puoliajan aluksi ensimmäisellä jaksolla yhden avopaikan tuhalnnut Teemu Penninkangas karkasi Veli-Pekka Pajulan syötöstä omille teilleen sijoittaen pallon verkkoon. Kolmen maalin johtoasemassa oli melko turvallista jatkaa, eikä edes Yusuf Joman kavennus kulmurin jälkihässäkästä neljä minuuttia myöhemmin saanut kovassa vireessä olleita vieraita lamaantumaan.

Seitsemän minuuttia ennen loppua oli Saku Koskisen vuoro tarjoilla “Pennille” syöttö, josta alavutelainen ujutti pallon veskarin längistä sisään. Vieläkään eivät vieraat olleet tyytyväisiä, vaan kerran vielä rokotettiin.

Vaihdosta kehiin tullut Erno Ruismäki keskitti hienosti toiselle vaihtopelaajalle, Kauhajoen lahjalle, Ville Luomapurolle, joka tykitti suoraan ilmasta loppunumerot valmiiksi.

Neljän maalin vierasvoitto oli todella mannaa niin erinomaisesti pelanneelle joukkueelle kuin valmentaja Esa Haanpäällekin.

“Peli rupeaa paranemaan koko ajan. Ehkä olimme pallollisessa pelissä hieman perässä, mutta ei PK-35 saanut kuin muutaman vaarallisen paikan kulmureiden jälkitilanteista”, selvitti “Eski” tyytyväisenä.

“Meidän suunnanmuutospelimme toimi kyllä aivan loistavasti. Peli oli hiukan samanlainen kuin meidän ja Hongan välinen sillä erotuksella, että nyt PK-35 tavallaan dominoi palloa, muttei kyennyt luomaan paikkoja. Alussa meillä oli hiukan ongelmia, koska pelasimme liikaa poikittain. Kun saimme sen sitten lopullisesti karsittua pois, pystyimme pelaamaan palloa heidän prässinsä ohi ja paikkoja alkoi tulla”, analysoi Haanpää ottelua.

“Roolitukset alkavat olla pelaajille nyt selviä ja myös se näkyy tekemisessä. Vasta toisen pelinsä pelannut Eero Rantanen oli pakkina kyllä positiivinen. Oikeastaan kaikki onnistuivat, mutta myös keskikentän kolmikkomme, Jesse JääskeläinenMiika KorpelaSaku Koskinen esiintyi todella vahvasti”, suitsutti Haanpää nuoriso-orkesterin edesottamuksia.

“Kyllä tämä nyt käytännössä sinetöi sarjavakanssin. Tietenkin tässä ruokahalu kasvaa syödessä ja nyt haluamme suoraan lopputurnaukseen, koska homma on täysin omissa käsissä. Pää kylmänä kohti kahta viimeistä matsia, niin hyvä tästä tulee”, Haanpää lisäsi.

Wall-Akatemia: Toni Koivusaari (84. Tuomas Karjanlahti), Niko Nauholz, Tommi Kukila, Eero Rantanen (52. Sami Viljanen), Kalle Taimi, Miika Korpela (v, 82. Aleksi Ahde), Jesse Jääskeläinen (84. Akseli Metsä-Ketelä), Saku Koskinen, Veli-Pekka Pajula (79. Erno Ruismäki), Teemu Penninkangas, Juho Pajula (56. Ville Luomapuro)