123 456 7890

Kerho 07 Akatemia isännöi lauantaina 22.8. klo 16.00 alkavassa Kakkosen pohjoislohkon ottelussa AC Kajaania. Ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä.

AC Kajaani on kivikova vastustaja ja se on parhaillaan lohkossa kolmantena, kolmen ottelun voittoputkessa. Kerho 07 Akatemia puolestaan on seitsemäntenä ja kävi nappaamassa makoisan voiton Rovaniemellä FC Santa Claus AC:sta viime viikonloppuna. Vierasvoitto oli Kerholle kauden ensimmäinen. Kotona pistetahti on ollut huomattavasti parempi.

Valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Lähdemme peliin hakemaan kolmea pistettä. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, koska tiedämme, että vastassa on kova joukkue, jota on vahvistettu kauden aikana uusilla pelaajilla. Uskon kuitenkin, että meillä on hyvät saumat hakea kotikentältä voitto, jossa olemme tällä kaudella olleet vahvoja, kommentoi Akatemian johtaja Ossi Virta.

AC Kajaani lähti kauteen nousu Ykköseen mielessään ja joukkuetta valmensi kokenut Jari Pyykölä. Pyykölä kuitenkin jätti joukkueen kesken kauden ja nousumahdollisuudet alkavat olla kajaanilaisilla mennyttä. Piste-ero kärjessä olevaan KPV:hen on jo 12 pistettä. Kajaanilaisilla ei ole myöskään pelkoa tippumisesta, sillä se on ainoa joukkue kahden kärkijoukkueen takana, joka ei taistele elintärkeistä pisteistä tippumistaistossa. Sen jälkeen viisi seuraavaa joukkuetta on nimittäin vain seitsemän pisteen sisällä ja näistä kahdeksantena oleva GBK jo tippujan paikalla.

Pyykölän tilalle valmentajaksi tuli Ari Koski ja AC Kajaani on vahvistanut joukkuettaan vielä elokuun siirtoikkunassakin. Mukaan liittyivät hyökkääjä Ramon Santos ja puolustaja Vitor Reis. Jo aiemmin mukaan on liittynyt mm. Ilveksestä lainasopimuksella Gullit Zolameso ja Henri Malundama. Joukkueessa on paljon liigakokemustakin ja suurimmalla osalla ainakin pelejä Ykkösessä. Kajaanin toppareina ovat kokeneet Alison Ndukaku ja Ozeias Graciano. Hyökkäyksessä on entinen RoPS hyökkääjä Titi Essomba ja Michael Nzekwe Kelechi, joka johtaa joukkueensa sisäistä maalipörssiä yhdeksällä maalillaan. Laitapuolustaja Simon Chibueze on sivussa lauantaina polvivamman vuoksi, mutta niin ikään liigakokemustakin omaava Quincy Osei palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen. Osei on tehnyt kaudella kuusi maalia.

Kerho 07:lla sivussa on keskikentän Juho Kemppinen, jonka varoitustili täyttyi viime ottelussa. Hänen lisäkseen ei muita poissaoloja ole ja joukkue pääsee otteluun parhaalla miehistöllä. Kerhon paras maalintekijä on hyökkääjä Rasmus Karjalainen, joka teki viime viikonloppuna jo kymmenen maalinsa. Nuorista akatemiapelaajista kasattu Kerho 07 on ollut ammattilaispelaajista koostuvalle AC Kajaanille tällä kaudella paha vastus, sillä kahdesta aiemmasta kohtaamisesta Kerho 07 on napannut neljä pistettä ja maalieron 3-1. Seinäjoella tuli voitto ja Kajaanissa maaliton tasapeli. Kerho on myös harjoitellut hyvin menneen viikon ja tietää AC Kajaanin vahvuudet.

Omassa pelaamisessa olemme viikolla harjoitelleet erityisesti nopeita vastahyökkäyksiä. Tällä hetkellä organisoitu hyökkääminen kontrolloidusti linja kerrallaan, on toiminut hyvin viimeisissä otteluissa. Sitä olemme edelleen tehostaneet ja kerranneet kollektiivisesti sekä pelipaikkakohtaisesti tukiteemana. Mutta tämän pohjalle olemme pyrkineet kehittämään pääteemana myös nopeita ja suoraviivaisia vastahyökkäyksiä pallonriistojen jälkeen, jotka ovat tärkeässä osassa erityisesti Kajaania vastaan. Lauantain pelissä korostuu myös koko joukkueen tiivis ja yhtenäinen puolustuspeli. Tärkeää on löytää hyvä tasapaino nopeiden vastahyökkäyksien ja kontrolloitujen organisoitujen hyökkäysten välillä, kertoo Ossi Virta.

Näiden kaikkien teknistaktisten osa-alueiden ohella, emme voi unohtaa sitä mitä voittaminen myös vaatii – Itsensä likoon laittamista, tunnetta ja taistelua. Sitä, että annamme kaiken kentällä alkuvihellyksestä loppuun saakka, sanoo Virta lopuksi.

Tervetuloa kannustamaan Kerho 07 Akatemia voittoon lauantaina Keskuskentälle. Huomioikaa myös paikalle tullessanne, että vanha siltayhteys Ylisentieltä Pelitielle on poikki. TIlalle rakennetaan uutta siltaa ja se on valmis vasta syyskuun puolella.

Kerho 07 Akatemia – AC Kajaani lauantaina 22.8. klo 16.00 Keskuskentällä.

Liput:
8 � (normaali)
5 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK kausikortit käyvät normaalisti myös kaikkiin Kerho 07 Akatemian kotiotteluihin.

Kilun kioski palvelee kahvin ja makkaran nälkäisiä.

Pääseekö Kerho 07 Akatemia juhlimaan voittoa Keskuskentällä lauantaina? Kuva Pasi Palo.