123 456 7890

Vaikka SJK Akatemia hallitsi pelin alkua ja ensimmäistä puoliaikaa, onnistui vierailija nousemaan selkeään voittoon. AC Kajaani teki ensimmäisen ja toisen maalinsa ensimmäisistä kunnon tilanteistaan ja tappoi pelin lopulta kymmenisen minuuttia ennen loppua kolmannella osumalla. SJK Akatemia sai vielä hieman lohtua Jyri Kiurun kauden toisella maalilla. Toinen ilon aihe pelissä oli Daniel Håkansin paluu loukkaantumisen jälkeen. Håkans pelasi reilun tunnin ja oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla jatkuvasti vaarallinen, luoden useammankin tilanteen yhdessä Jeremiah Strengin kanssa. Sarja jää viikon pituiselle maajoukkuetauolle ja seuraa ottelu on maanantaina 7.9. pelattava FC KTP – SJK Akatemia. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 12.9. klo 15:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi AC Oulu. Liput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK Akatemia – AC Kajaani 1-4 (0-1)
0-1 26 min Geffrey Acheampong
0-2 59 min Christopher Bibaku
0-3 82 min Emmanuel Appiah
1-3 87 min Jyri Kiuru
1-4 90 + 3 min Hussein Mohamed

SJK Akatemia sai heti pelin alussa vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Kuutti Matila kaadettiin kuudentoista kulmalla. Jeremiah Strengin veto kuitenkin kilpistyi muuriin. 10 minuutin kohdalla tuli uusi hyvä maalitilanne ja sitä järjesteli Daniel Håkans sekä Streng. Syöttö tuli kovaa maata pitkin takatolpalle, missä se ei ihan tavoittanut vapaana olevaa Jyri Kiurua. Streng oli mukana vielä kolmannessakin tilanteessa ensimmäisen vartin aikana, kun hän itse riisti pallon AC Kajaanin Mikko Pitkäseltä ja koitti hakea takakulmaa. Veto oli hyvä, mutta meni metrin verran yli.

Debyyttiään pelannut maalivahti Teppo Marttinen nousi hyvin maaliltaan vastaan, kun AC Kajaani sai vastahyökkäyksen. Marttinen otti liukutaklauksella pallon pois ja vielä siivosi sen takaisin hyökkäykseen. Håkans ja Streng pääsi jälleen nopeaan hyökkäykseen ja mukana oli Kuutti Matila. Matilan askeleet ei kuitenkaan ihan osuneet ja veto jäi löysäksi.

Harmillisesti AC Kajaani pääsi kuitenkin johtoon, ennenkuin puolituntia oli pelattu. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Hussein Mohamedille ja tämän keskitys tuli erinomaisesti takatolpalle Geoffrey Achempongille, joka puski pallon läheltä sisään. Tilanne oli AC Kajaanin ottelun ensimmäinen, kun SJK Akatemia oli hallinnut ottelua.

Vähän ennen taukoa pääsi Håkans boksiin pallon kanssa, mutta AC Kajaanin puolustaja liukui tilanteeseen ja Håkans kaatui. Erotuomari antoi hänelle varoituksen sukeltamisesta.

Toisella puoliajalla peli tasoittui, tai kummallakaan ei ollut peli kunnolla kontrollissa. Molempien joukkueiden tilanteet olivat heikkoja yrityksiä, joissa pallo meni joko rajoista yli tai päätyi maalivahtien haltuun helposti. Mitä pidemmälle kuitenkin mentiin, sitä enemmän AC Kajaani alkoi ottaa peliä haltuun ja saamaan tilanteita. Keskityksiä sateli SJK Akatemian boksiin jatkuvasti. Noin tunnin kohdalla niistä tuli myös tulosta. Chiharu Kato keskitti vasemmalta laidalta ja Christopher Bibaku pääsi laittamaan pallon sisään.

79. minuutilla erotuomari Daniel Enkvist joutui rauhoittelemaan SJK Akatemian vaihtopenkkiä ja nosti samalla keltaisen jo vaihtoon menneelle Arttu Aromaalle. AC Kajaani tappoi pelin lopullisesti 82.minuutilla kolmannella maalillaan, kun sivurajaheiton jälkeen Hussein Mohamed syötti pallon boksiin Emmanuel Appiahille ja tämä sijoitti pallon ohi Teppo Marttisen.

Lopulta SJK Akatemia sai hieman lohtua maalin muodossa, kun Jyri Kiuru puski hienosti Georg Westerlundin hyvän kulmapotkun sisään. Maali oi Kiurun kauden toinen. Westerlund pääsi antamaan vielä ennen loppua parikin kulmapotkua lisää, mutta AC Kajaanin puolustus ja maalivahti hoiti pallot.

Kun pelattiin jo ottelun yliaikaa, sai AC Kajaani vielä rangaistupotkun ja ottelun hahmoihin kuulunut Hussein Mohamed teki siitä loppuluvut 1-4:ään.

SJK Akatemia: Teppo Marttinen MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen, Sami Sipola, Dárvin Chávez (51’ Valtteri Olsbo), Arttu Aromaa (66’ Robbie Malolo), Omar Adawi (81’ Georg Westerlund), Daniel Håkans (66’ Oskar Pihlaja), Jyri Kiuru, Kuutti Matila ja Jeremiah Streng.