123 456 7890

SJK ja RoPS pelasivat huikean jalkapallo-ottelun Rovaniemen Keskuskentällä, vasta uusitulla nurmella. RoPS aloitti maalitehtailun Robert Taylorin huikealla vapaapotkulla, joka toisaalta oli melko erikoinen tuomio erotuomarilta. Roope Riski tasoitti ottelun ja sen jälkeen maaleja tuli melkoisella tahdilla. Ottelun ratkaisun teki lopulta puolustaja Abdoulaye Meite, joka pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä kulmatilanteessa. Voitto maistuu todella hyvältä SJK leirissä ja samalla SJK nousi sarjassa jo viidenneksi. Nyt SJK jää maajoukkuetauolle ja pelit jatkuvat 9.6. Seinäjoen Keskuskentän jäähyväisottelulla, kun sarjanousija PS Kemi saapuu vieraaksi.

RoPS – SJK 2-3 (1-0)
12 min 1-0 Robert Taylor
64 min 1-1 Roope Riski
66 min 2-1 Ransford Osei
79 min 2-2 Ariel Tuco Ngueukam
85 min 2-3 Abdoulaye Meite

SJK aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäinen varsinainen maalipaikka tuli RoPS:lle. RoPS sai vapaapotkun noin 20 metristä ja upeaa kautta pelaava Robert Taylor laukoi pallon komeasti maaliin. Pari minuuttia tämän jälkeen Aleksandr Kokko ja Juha Pirinen pelasivat hyvin yhteen ja Pirinen pääsi laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui.

24. minuutilla Henri Aalto laukoi yllättävän kaukolaukauksen, joka kolahti tolppaan. SJK pääsi hyvin hyökkäysalueelle laitojen kautta, mutta keskitysten laatu ei ollut ihan kohdillaan. Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Roope Riski pääsi laukomaan, mutta veto jäi hiukan heppoiseksi.

RoPS:n Robert Taylor pääsi yrittämään vapaapotkusta hieman ennen taukovihellystä, mutta tällä kerralla Aksalu onnistui torjumaan nuorukaisen hyvän vedon.

Toisella puoliajalla RoPS hallitsi ja SJK oli vaikeuksissa. Tunnin kohdalla Mamut Saine laukoi hurjan kudin kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta Mihkel Aksalu venyi upeaan torjuntaan.

SJK:n tasoitus tuli 65. minuutilla. Tuco, Teemu Penninkangas ja Roope Riski pelasivat hienosti vasemmassa laidassa ja Roope Riski tulitti upean kierteisen vedon maaliin.

RoPS meni kuitenkin uudestaan johtoon välittömästi tasoituksen jälkeen. Ransford Osei unohtui maalin eteen vapaaksi ja hän käytti tilanteen tylysti hyväkseen.

Alkukaudesta tämä olisi lamauttanut SJK:n, mutta nyt jatkoi kovaa työntekoa. 71. minuutilla Henri Aalto keskitti ja Roope Riski pääsi laukomaan, mutta RoPS-puolustus pystyi blokkaamaan vedon.

Ottelun parhaana palkittu Teemu Penninkangas teki yhden mahtavista nousuistaan 73. minuutilla ja tarjoili Jussi Vasaralle maalipaikan, mutta Regueron hyvä torjunta piti RoPSin vielä johdossa.

Tasoitusmaali tuli 79. minuutilla. Johannes Laaksonen syötti Teemu Penninkankaalle, joka ohitti vauhdilla muutaman RoPS-puolustajan ja keskitti boksin rajalta Tucolle, joka puski pallon maaliin.

SJK:n hyökkäykset vyöryivät kohti kotijoukkueen maalia. Pari minuuttia tasoituksen jälkeen Penninkangas nousi jälleen pakin tontilta upeasti, mutta tällä kerralla keskitys ei aivan onnistunut. Minuuttia myöhemmin Matej Hradecky laukoi, eikä veto mennyt kuin hiukan ohi maalin.

85. minuutilla SJK sai kulmapotkun ja SJK näytti jälleen kerran, ettei peli ole ohi ennen kuin se on ohi. Johannes Laaksosen kierteinen keskitys tuli takatolpalle Abonimalle, joka jatkoi maalin eteen. Henri Aalto ei aivan saanut palloa maaliin, mutta pallo tuli Abdoulaye Meitelle, joka laukoi pallon verkkoon. Meitestä tuli samalla vanhin SJK:n maalintekijä.

Lopussa RoPS janosi tasoitusta, mutta SJK ei antautunut, vaan vei kaikki pisteet Rovaniemeltä mukaansa.

Erittäin hyvä 90-minuuttinen meiltä. RoPS:lla ei ollut viikolla peliä, tämä oli meille kolmas peli viikon sisään. Pelattiin alusta asti hyvin molempiin suuntiin. Alkukaudesta takaiskumaalit saivat meidät turhautumaan ja lopettamaan oman jutun tekeminen. Tänään RoPS teki kaksi kertaa maalin, mutta reagoitiin loistavasti. Täysin ansaittu voitto. Tämä loistava alusta sopii meille erittäin hyvin, vaikka olemme pelanneet hyvin Seinäjoenkin Keskuskentällä, vaikka nurmi ei olekaan siellä ihan priimakunnossa. Nyt alkaa näyttämään siltä, että joukkue on hitsautunut hyvin, sanoi Henri Aalto.

Veikkausliiga jää viikon mittaiselle maajoukkuetauolle ja SJK:n seuraava ottelu pelataan torstaina 9.6. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä. Vastustajaksi saapuu sarjanousija PS Kemi. Ottelu on samalla viimeinen Veikkausliiga ottelu Keskuskentällä, joten tervetuloa jättämään hyvästejä legendaarisille stadionille.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Abonima Izuegbu, Henri Aalto, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen (45› Tarmo Kink), Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski (90› Youness Rahimi), Teemu Penninkangas ja Abdoulaye Meite

Meite on Napapiirin sankari voittomaalillaan.