123 456 7890

Aamupalaa Mustasaaressa
Seinäjoen Jalkapallokerhon reissut Suomen arktisimman kaupungin, Vaasan, viereen jatkuvat. Kaksi edellistäkin peliä on pelattu Mustasaaren Botniahallin vieressä sijaitsevalla laadukkaalla alustalla, eikä lauantaiaamun kattaus tee trendistä poikkeusta. Vain vastustaja vaihtuu, sillä nyt kentälle juoksee vastaan vielä viime kaudella Ykkösessä pelannut Harri “Höllä” Kevarin valmentama FC Kiisto.

Kahdessa edellisessä ottelussa Kerho on onnistunut pitämäänoman maalinsa puhtaana kaataessaan ensin Kakkosen suurimpiin suosikkeihin kuuluvan VIFK:n 2-0 (0-0) ja Suomen Cupin 3. kierroksella VPS-juniorit 3-0 (0-0).

Kokonaisuutena Tomi Kärkkäisen valmentaman joukkueen talvikausi on tähän saakka sujunutkin varsain mainiosti, sillä tilillä on vain kaksi tappiota Veikkausliigajoukkueille ja yksi VIFK:lle.

Vaikka pelit menivätkin Mustasaaressa hyvin, ei homma kuitenkaan ihan ilman vammoja sujunut, sillä Juha Etelä-Aho, Petri Niemi ja Miika Asunmaa saivat keskiviikkona sitä luokkaa olevat tällit, ettei miehiä kentällä nähdä.

Edelleen ovat eri syistä telakalla myös Jussi Kankaanpää, Mikko Ylihärsilä, Mikko Väänänen, Petri Huttu, sekä työesteiden takia sivussa oleva Ville Pajula. Sinällään tuommoinen kahdeksan pelaajan vajaushan nyt ei hirmuisesti paattia mihinkään heiluta, mutta ongelmaksi muodostuu se, että myös A-junioreilla on lauantaina ottelu. Näin siltä osastolta ei voitu napata erityisen suurta osallistujamäärää mukaan.

Hyvänä uutisena voitaneen kirjata se, että sekä keskiviikkona yhden puoliajan pelannut Miikka Tuovila, että kokonaan huilannut Timo Rauhala ovat pelikuntoisia.Aivan erityisen mainiota on toki myös se, että edellisessä ottelussa kehiin palannut Henri Saranpää pystyy pelaamaan ja on näillä näkymin avauksessa.

Joukkueet ovat talvikaudella kohdanneet jo kertaalleen Wallsport Areenassa. Silloin kotijoukkueena esiintynyt Kerho oli maalin verran parempi voitettuaan ottelun 1-0 (1-0) Mikko Ylihärsilän jo ottelun yhdeksännellä minuutilla syntyneellä maalilla.

Kerhon lyhyen historian aikana tuo voitto oli laatuaan ensimmäinen FC Kiistosta. Sangen fyysisesti pelaava suoraviivainen kelta-musta joukkue on ollut tähän saakka suorastaan epämieluisan hankala vastustaja. Tosin reilu sellainen ja FC Kiiston kanssa onkin aina saatu aikaan kohtuullisen äijämäisiä vääntöjä.

Kaudella 2008 joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Kolme pelattiin tasan ja yhden vierailijana Seinäjoki Areenassa esiintynyt FC Kiisto vei nimiinsä täysin ansaitusti Kerhon pelattua edellisenä päivänä melko rankan matsin Veikkausliigan FC Hakaa vastaan. Vaasalaisten voittonumerot olivat tuolloin 2-0. Kolme muuta ottelua tahkottiinkin sitten 1-1 -numeroin.

Talvikaudella vaasalaiset ovat pelanneet melko säästeliäästi kiihdyttäen vauhtiaan kevättä kohti. Lauantain ottelun jälkeen joukkue suuntaakin perinteisesti Espanjaan leirille.

Talvikauden otteluissa FC Kiisto on hävinnyt VIFK:lle 5-0, mutta tuolloin joukkueen runkopelaajista oli puolet futsalpuuhasteluissa mukana, sekä Kerholle 1-0 ja GBK:lle 2-1.

Keltapaidat ovat myös kaataneet Kraftin 1-0 Juho Mäkiniemen maalilla, JBK:n 1-0 Mikko Ahonpään osumalla ja jeppisläiset toisenkin kerran 3-1 Juho Järvisen hattutempulla. Järvinen osui myös GBK:n verkkoon ollen Kiiston talvikauden paras maalintekijä.

Kerhon kanssa Kakkosen Lohko C:n taistoissa mukana oleva FC Kiisto tulee olemaan todella vahva joukkue myös alkavalla kaudella. Voisi pistää lantin jos toisenkin likoon sen asian puolesta, että vaasalaiset ovat sarjan päättyessä kärkikolmikossa mukana.

Ottelu alkaa Botniahallin vieressä aamulla klo 10.00.