123 456 7890

A taistelee mitalista
Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit taistelevat edelleen SM-mitalista kun sarjaa on kolme kierrosta jäljellä. Kerho olisi mieluusti kohdannut tämän kierroksen ottelussa vastaan saapuvan Kuopion Palloseuran jo lauantaina, mutta siihen eivät kuopiolaiset puheistaan huolimatta lopulta suostuneet, joten ottelu siis pelataan sunnuntaina samaan aikaan organisaation muiden joukkueiden kanssa.

Kerho olisi ollut valmis maksamaan ottelusiirrosta koituvat sakot ja KuPS myös vielä viime sunnuntaina suostui ottelun siirtämiseen lauantaille. Syystä tai toisesta KuPS:n väki myös perui pyhän puheensa. Jos nyt kalakukkokylässä kuvitellaan, että tämä heikentää A-junnujen iskukykyä, siinä ammutaan harhaan. Esa Haanpään luotsaama nippu lähtee ihan laadukkaalla joukkueella taistelemaan sarjapisteistä, eikä varmasti anna tuumaakaan periksi.

Kerhon A-junnut ovat olleet sarjan suurin positiivinen yllättäjä syyskauden otteluissa. Tuskin kukaan osasi povata, että kolme kierrosta ennen loppua joukkue pelaa jalometallinkiilto silmissään taistellen periaatteessa jopa Suomen mestaruudesta.

Kevään ottelut Ykkösessä sujuivat paria matsia lukuunottamatta jo erinomaisesti, mutta vasta syyskierroksella joukkue on saanut täyden vauhdin päälle.

Kolme viikkoa sitten mietittiin, että kunpa saataisiin edes jokunen piste otteluista sarjan kärkitrioa vastaan.

Niin vain kuitenkin kävi, että ensin taipui perulaisjoukkue Valkeakosken Haka 3-0 kotona, sitten suurin mestarisuosikki HJK 3-2 vieraissa ja viimeksi mitaleista taisteleva JJK kotona 2-1. Nämä kolme voittoa muuttivat olennaisesti tavoiteasettelua joukkueen kohdalla.

Olisi varmasti hölmöä väittää, etteikö tässä vaiheessa kautta mitali kiinnostaisi todella paljon nuorukaisia, joista osa sai viime kauden päätteeksi SM-pronssia TP-Seinäjoen B-junioreissa.

Jäljellä olevissa otteluissa Kerho saa vastaansa siis ensin KuPS:n, sitten Turussa FC Interin ja sarjan päätöskierroksella viikolla HJK:ta vastaan 5-1 -kotitappioon romahtaneen FC Viikingit. Kuusi pistettä näistä kolmesta pelistä saattaa riittää mitaliin. Seitsemän on jo melko lähellä ja yhdeksän pinnaa takaa sen, että kauden päätteeksi vietetään taas mitalijuhlia Seinäjoella.

Helppo hommahan tämä nyt ei missään nimessä ole, sillä KuPS taistelee edelleen sarjapaikastaan. Tällä hetkellä joukkue on kymmenentenä, eli putoajan paikalla. Sillä on matkaa Interiin pisteen verran ja TPS:aan kolme. Joukkue siis todellakin tarvitsee pisteitä, mikäli se aikoo jatkaa myös ensi keväänä SM-karsintasarjassa, missä Kerho on jo paikkansa varmistanut.

Teoriassa neljällä joukkueella on edelleen mahdollisuus mestaruuteen. Samaan hengenvetoon voi todeta, että viisi joukkuetta pelaa edelleen putoamisuhan alla. Ainoa varma putoaja on Haukiputaan Pallo, jolla ei toistaseksi ole pistettäkään tilillään. VJS:n kuusi pinnaa vaatii kiivaasti lisäapuja, jos joukkue edes haaveilee sarjapaikasta. Sama pätee KuPS:iin.

Pelkästään tämä vahvistaa käsityksen siitä, että sunnuntain ottelussa on todella paljon pelissä. Tasapeli ei järin hirvittävästi auta oikein kumpaakaan, joten on selvää, että voitosta pelataan.

Näillä näkymin Kerho saa myös FC Kiiston avut Aleksi Rouhiaisen, Nicolas Tuiskun ja maalivahti Juuso Kevarin mukaan otteluun. Myös edustusjoukkueen mukana treenaavat Teemu Penninkangas, Jaakko Lampi ja Saku Koskinen ovat joukkueessa mukana. Pöytä on siis katettu, nyt vain taistelemaan pisteistä.

Kerhon väki ja erityisesti joukkue toivoo myös äänekästä kannustusta. Nyt sitä todellakin tarvitaan. Jokainen pelaaja laittaa itsensä likoon toivoen myös katsojien tekevän niin. Joupiskan lehtereillä tilaa on taatusti ja kun varustus on kunnollinen, ei tarvitse palellakaan. Hos nyt sattuu satamaan, niin sehän vain tekee ilmasta hapekkaamman 😉

Matsi alkaa Joupiskalla klo 15.00. Tervetuloa sankoin joukoin paikalle!