123 456 7890

SJK U20 kaatoi PK-35:n Wallsportilla A-nuorten SM-jatkokarsintaottelussa ja pelaa kesällä 2019 SM-sarjassa! SJK U20 hallitsi ottelun alkua, mutta joutui silti tappiolle. Joukkue kuitenkin näytti luonnettaan, nousemalla ensin tasoihin ja vielä toisella puoliajalla voittoon. Siten SM-sarjapaikka varmistui, ja samalla se tietää kovia pelejä myös kesälle SJK:n nuorille. SJK U20 on ollut matkassa varsin nuorella ryhmällä ja siinäkin mielessä SM-sarjapaikka oli hyvä saavutus. SM-sarjan otteluohjelmat selviää lähiviikkoina. Nyt joukkue voi ottaa pienen hetken happea, kunnes pelit jatkuu.

SJK U20 – PK-35 U20 2-1 (1-1)
0-1 26 min Zakaria Tawil
1-1 41 min Aapo Kuivila
2-1 80 min Iiro Hautala

SJK U20 sai pelin 12. minuutilla hyvän paikan mennä johtoon, kun Iiro Hautala pääsi laukomaan matalasta keskityksestä. PK-35 U20:n maalilla Aaro Reiniluoto torjui. SJK jatkoi painostusta ja piti palloa vieraiden päädyssä ja uusi paikka maaliin syntyi hetkeä myöhemmin. Leevi Oksanen koitti ohjata matalan ja kovan keskityksen takavasaralla sisään maalin edustalta. Jälleen Reiniluoto vei pidemmän korren.

PK-35 piti vielä kolmannenkin kerran maalinsa koskemattomana, kun 21 minuutilla Antti Torniainen pääsi leikkaamaan sisään vasemmalta, mutta hänen vetonsa kimposi puolustajan selästä korkealle ilmaan ja maalivahti nappasi pallon ilmasta syliinsä.

Maaliverkot heilahtivat lopulta 26 minuutin pelin jälkeen, mutta aivan väärässä päässä. PK-35 pelaajat pääsivät vastahyökkäykseen ja toinen kaatui hieman ennen kuudentoista rajaa. Kaikki katsoivat tuomaria, mutta tuomari viittelöi pelin jatkuvan. PK-35:n Zakari Tawil tuli voimalla läpi SJK:n puolustuksen ja pääsi Aleksi Luoman kanssa nokikkain pilkun kohdille. Pallo varmasti maaliin ja vierailijat johtoon. Maalin jälkeen peli hieman sekoittui puolin ja toisin ja SJK ei ollut enää niin selkeästi hallinnassa.

SJK U20 tasoitti pelin kuitenkin ennen taukoa, kun Antti Torniainen kaadettiin vasemmalla laidalla. Mies itse meni antamaan vaparia ja löysi hyvin kapteeni Aapo Kuivilan maalinedestä. Kuivila puski pallon voimalla maaliin. SJK:lla oli heti paikka mennä myös johtoon, kun vain reilu minuutti edellisestä, Leevi Oksanen pääsi laukomaan hyvästä paikasta keskeltä. Hyvää peliä pelannut PK-maalivahti Reiniluoto kuitenkin torjui ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Toisen jakson alkupuoli oli tasaista kamppailua, mutta SJK U20 otti pelin hallintaansa jälleen, mitä pidemmälle sitä edettiin. SJK U20 sai hieman ennen tunnin täyttymistä useammankin paikan mennä johtoon. Kertaalleen Kuutti Matila tykitti vain hieman ohi maalin, ja yhdessä tilanteessa pallo pomppi maalinedustalla siihen malliin, että SJK sai koittaa parikin kertaa.

Lopulta 80 minuutilla Iiro Hautala puski läheltä pallon verkkoon ja vapautti SJK U20:n kovaan maalijuhlaan. PK-35 U20 koitti johtomaalin jälkeen nostaa lisää miehiä ylös ja hakea riskilläkin tasoitusta koko ottelun lopun, mutta SJK U20 pelasi varmasti ja piti pelin kontrollissa.

SJK voitti ottelun ja etenee kesällä pelattavaan SM-sarjaan. Juhlinta tuomarin vihellyksen jälkeen oli myös sen mukaista.

Erittäin tyytyväiset fiilikset ja teimme sen mitä pitikin. Hyvä esitys oli, sanoi SJK U20 vastuuvalmentaja Jani Uotinen ottelun jälkeen.

Oli meillä siinä ensimmäisellä puoliskollakin jo muutama maalipaikka, mistä oltaisiin vaikka maali voitu tehdä. Joten sanotaanko, että meni ehkä hieman turhan jännäksi. Hallinta meillä oli kuitenkin lähes koko pelin ajan. Vastustaja oli myös valinnut, että he vetäytyvät alemmas. Onneksi saatiin tarvittavat maalit, Uotinen jatkoi.

Kyllähän SM-sarjapaikka helpottaa ja saadaan kovia pelejä, mitä me tarvitaan. 18 kovaa matsia tiedossa, niin se on hyvä, päättää Uotinen.

SJK U20: Aleksi Luoma MV, Valtteri Olsbo, Robbie Malolo, Kuutti Matila, Iiro Hautala (90’ Aatu Metsä-Ketelä), Joona Mäkelä, Leevi Oksanen, Topias Uusi-Autti, Antti Torniainen (88’ Elias Kulmala), Aapo Kuivila, Sami Sipola