123 456 7890

SJK U20 kohtaa sunnuntaina A-nuorten SM-karsinnoissa Ilveksen Wallsport Areenassa ja se on samalla kärkikamppailu. Ottelu on SJK:n joukkueiden ainoa kotipeli viikonloppuna ja se alkaa sunnuntaina klo 12:45. Ovella kerätään vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään lyhentämättömänä Project Liv ry:n toiminnan tukemiseen. SJK:n edustus ja muut akatemiajoukkueet pelaavat viikonloppuna vierasotteluissa.

B-nuorten SM-karsintaa pelataan lauantaina Jyväskylässä, kun kun SJK U17 kohtaa klo 13:30 JJK U17-ryhmän. SJK Akatemia puolestaan matkustaa Ykkösen Cupin päätösottelussa Ouluun ja kohtaa siellä klo 14:00 isäntäjoukkue AC Oulun. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

A- ja B-nuorilla SM-karsinnat jatkuvat vielä kevääseen saakka ja molemmilla SJK:n nuorisoryhmillä, on hyvät saumat edetä kesällä pelattavaan SM-sarjaan. Molempien lohkoista neljä parasta etenee sinne suoraan. 5. ja 6. sijoittuneet karsivat lisäpaikoista ristiin toisen lohkon joukkueiden kanssa.

SJK U20 on omassa A-nuorten lohkossa toisena ja kärjessä on kahden pisteen erolla sunnuntaina vastaan tuleva Ilves U20. Ilves ja SJK ovat lohkon ainoat tappioitta tähän asti selvinneet joukkueet, joten sunnuntaina on edessä kärkikamppailu. Myös B-nuoret ovat tappioitta ja SJK U17 on lohkossaan kolmantena. Edellä on kahden pisteen erolla tasapisteissä RoPS ja OLS.

SJK:n nuorisojoukkueiden teemana on ollut voittaminen ja sen oppiminen. Voittaa myös pitää, koska molemmat joukkueet halutaan ehdottomasti saada mukaan kesän SM-sarjaan.

Viime viikonloppuna SJK U17 otti 2-1 kotivoiton Oulun Tervareista Henri Kallion ja Santeri Kotilan maaleilla. SJK U20 puolestaan nousi aivan ottelun viime hetkillä 3-3 tasapeliin FC Interin vieraana Turussa. SJK U20 johti ottelu kahdesti Daniel Säilyn ja Kuutti Matilan maaleilla, mutta Inter onnistui tasoittamaan molemmilla kerroilla sekä menemään vielä ohi. Lopulta vaihdosta sisään tullut Topias Uusi-Autti iski tasoituksen tuomarin antamalla lisäajalla.

La 22.3. klo 13:30 JJK U17 – SJK U17, Jyväskylä, B-nuorten SM-karsinta
Su 23.3. klo 12:45 SJK U20 – Ilves U20, Wallsport, A-nuorten SM-karsinta

SJK Akatemia matkustaa Ykkösen Cupissa AC Oulun vieraaksi ja teoriassa sillä on vielä mahdollisuudet nousta lohkossa toiseksi sekä edetä Suomen Cupin jatkokierroksille. Se kuitenkin vaatisi ensin murskavoittoa AC Oulusta vierasottelussa, vähintään 5-0 voittoa tai enemmän, ja samaan aikaan KPV:n ja VPS:n pitäisi hävitä omat päätöskierroksen ottelunsa suurinumeroisesti. Molemmilla on kolme pistettä SJK Akatemiaa enemmän. KPV:n maaliero on +7 ja VPS:n +2. SJK Akatemian ero on -6. Kurottavaa olisi siten vähintään 14 maalin verran. Toisena oleva KPV kohtaa lauantaina AC Kajaanin kotonaan ja VPS kotonaan FF Jaron. Lohkon tilanteen löydät Palloliiton sivuilta.

Lauantain vastustaja AC Oulu on lohkon ainoa tappioitta toistaiseksi oleva joukkue. Se on voittanut kaksi ottelua ja pelannut kaksi kertaa tasan. Pelattavaa heillä kuitenkin riittää, sillä jos SJK Akatemia onnistuu voittamaan tai nappaamaan heiltä tasapelin ja samaan aikaan sekä KPV ja VPS voittaa omat ottelunsa, pullahtaa AC Oulu vielä ulos Suomen Cupin jatkopeleistä. Jatkopaikan varmistamiseen se tarvitsee voiton SJK Akatemiasta.

SJK Akatemialle Ykkösen Cup on ollut rehellisesti sanottuna toissijainen kilpailu, sillä pääpaino nuorten pelaajien kohdalla on A- ja B-nuorten SM-karsinnoissa ja kun samaan aikaan SJK:n edustusjoukkue pelaa Suomen Cupin karsintaa, on joukkue jouduttu välillä parsimaan kasaan käytettävissä olevista pelaajista. Pelaajilla tulee olla myös virallinen pelaajasopimus joukkueen kanssa, eli testipelaajia tai juniorisopimuksella pelaavia pelaajia ei ole voinut joukkueessa käyttää. Ykkösen joukkueena, SJK Akatemia on velvoitettu osallistumaan myös talven Ykkösen Cupiin.

Tämä ei kuitenkaan ole esityksissä näkynyt, vaan SJK Akatemian nuoret ovat pelanneet ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, kaatamalla VPS:n sekä pelaamalla tasan FF Jaron kanssa. AC Kajaani oli vahvempi kotiottelussaan ja oikeastaan vain Veikkausliigaan pikaisesti takaisin haluava KPV on osoittautunut selvästi liian kovaksi vastustajaksi lohkossa. Tämä kertoo SJK:n tason laajuudesta ja lupaa hyvää myös tulevan kesän koitoksiin.

La 22.3. klo 14:00 AC Oulu – SJK Akatemia, Oulu, Ykkösen Cup. Suorana Ruutu-palvelussa.