123 456 7890

A-junnuille taistelupiste
Rovaniemi A – SJK 1-1 (1-0)
30 min 1-0 Pietari Holm
71 min 1-1 Juho Pajula

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit taistelivat pisteen A-junioreiden Ykköstä ilman pistemenetyksiä johtaneelta Rovaniemen Jalkapalloyhdistyksen A-junioreilta pitkän ja hikisen matkan päätteeksi.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon vastaiskunsa päätteeksi. Toni Koivusaaren torjunnasta seurannut vapari tuli löysänä kaaripallona pudoten maaliviivalle koko Kerhon puolustuksen jähmetyttyä paikoilleen. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Pietari Holm, joka vei kotijoukkueen johtoon.

Tasoituksensa vieraat tekivät 71. minuutin kohdalla myös kulmurin jälkitilanteesta Juho Pajulan pistettyä pallon takatolpalta verkkoon.

– Kyllä meidän oikeastaan olisi pitänyt ottaa kolmekin pistettä. Ottelupalaverissa painotin, että lähdetään pelaamaan tiukkaa puolustuspeliä ja isketään vastaiskuilla. Oli aika hullunkurista, että pelissä kävi juuri toisinpäin. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän me sitä veimme, selvitti ottelua joukkueen valmentaja Esa Haanpää, jota jäi ottelussa pahemman kerran kaivelemaan Tommi Kukilan kaataminen rangaistusalueella.

– Kaiken huipuksi kävi vielä tasoituksen jälkeen niin, että kun Kukila pääsi karkuun ja kaveri, joka ensin repi paidasta ei saanut häntä siitä nurin vaan veti viikatteen jalkoihin, sai Kukila filmaamisesta varoituksen. Pillin soidessa kaikki olivat varmoja, että se on pilkku ja isäntien puolesta käytiin vielä pelin jälkeen pyytelemässä anteeksi moista, vaikkei se heidän syytään edes ollut. Kyllä se harmitti, sillä voitto olisi ollut erittäin arvokas, jatkoi Haanpää, jolta kiitosta herui koko joukkueelle.

– Hyvä taistelu tältä ryhmältä, joka saatiin matkaan. Erityisesti Ville Luomapuro oli ihan mainiolla pelipäällä, lisäsi “Eski”.

Rovaniemi A oli ennen sunnuntain ottelua pelannut neljä ottelua voittaen ne kaikki. Torstaina SJK:n kaataessa kotonaan SiPS:n 6-0, haki Rovaniemi A voiton OLS:sta lukemin 3-2. Tasapelillä Kerho nousi sarjassa kakkoseksi pelattuaan neljä ottelua, joista tilillä on nyt kaksi voittoa, tasapeli ja tappio.

Sarjan kärjessä porskuttava Rovaniemi A on osoittanut olevansa todella vahva ryhmä, mutta sen alapuolella taistelevat KPV ja Kerho pistävät varmasti kapuloita rattaisiin jatkossakin. SiPS ja OPS-j näyttävät juuttuneen sarjan tyveen.

SJK: Toni Koivusaari, Eero Rantanen (70. Roope Takala), Kalle Taimi, Juho Pajula, Santtu Kimpimäki (46. Jaakko Vähäpesola), Miika Korpela, Jesse Jääskeläinen, Tommi Kukila, Ville Luomapuro, Juuso Koskela, Jarno Takamäki (61. Eetu Takala)