123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit voitti Vasa IFK:n talven viimeisessä harjoitusottelussa 6-0. SJK hallitsi peliä jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla peli parani entisestään. SJK U19 hävisi kaksi ensimmäistä harjoitusottelua, mutta nyt tuli kolmas perättäinen voitto ennen ensi viikolla alkavaa SM-karsintaa.

SJK U19 – VIFK U19 6-0 (1-0)
12 min 1-0 Tuomas Lähdesmäki
48 min 2-0 Jesse Sarajärvi
67 min 3-0 Joona Lautamaja
70 min 4-0 Tuomas Lähdesmäki
72 min 5-0 Joona Ala-Hukkala
74 min 6-0 Niko Hietaharju

SJK siirtyi ottelussa johtoon 12 minuutin pelin jälkeen, kun jälleen loistavasti pelannut Tuomas Lähdesmäki tykitti pallon verkkoon 16-alueen rajalta. Lähdesmäki pääsi pian uuteen paikkaan, mutta ei aivan onnistunut nostamaan palloa yli VIFK-vahti Erik Hildnin. VIFK:lla ei montaa paikkaa ottelussa ollut. Parinkymmenen minuutin jälkeen VIFK-pelaaja laukoi hyvän vedon, jonka Paavo Valakari kuitenkin venyi kulmaksi. Kotijoukkueella oli mahdollisuus lisätä johtoaan vielä ensimmäisen puoliajan lopulla. Hildn torjui Lähdesmäen vedon eteensä, mutta Antti Palomäki ei onnistunut ohittamaan VIFK-vahtia loistavasta paikasta.

SJK U19 siirtyi 2-0 johtoon heti toisen puoliajan alussa Jesse Sarajärven iskettyä Lähdesmäen riparin sisään. Antti Palomäellä oli ottelussa useampikin maalipaikka, mutta tänään ei vaan mennyt. Palomäki onnistui muutamaan kertaan kiertämään maalivahdinkin, mutta maali jäi syntymättä. Palomäen hankkimasta kulmasta kotijoukkue kuitenkin onnistui Joona Lautamajan puskettua pallon maaliin.

Siitä alkoikin aikamoinen ilotulitus. Pari minuuttia Lautamajan maalin jälkeen Lähdesmäki laukoi päivän toisen maalinsa komeasti yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Jesse Sarajärvi laukoi ja Joona Ala-Hukkala iski riparin sisään. Ja jälleen kaksi minuuttia edellisestä, juuri kentälle vaihdettu Niko Laaksonen syötti Niko Hietaharjulle, joka laukoi pallon etukulmasta sisään. Hietaharju oli onnistua ottelun lopulla vielä uudelleen, mutta komea nousu päättyi lopulta tolppalaukaukseen.

SJK:n A-junioreiden päävalmentaja Max Peltonen oli tyytyväinen lopputulokseen, mutta löysi myös parannettavaa etenkin ensimmäisen puoliajan otteista.

Ekalla jaksolla vähän hosuttiin. Hyökkäysalueella, kun olisi pitänyt mennä nopeasti, oli vähän hidasta ja tuli muutama ylimääräinen kosketus. Ne ovat pieniä asioita, mutta kuitenkin isoja siinä pelin sisällä. Parannettiin toiselle puoliajalle vielä ja se näkyi tulostaululla. Ruvettiin tekemään oikeita päätöksiä. Karsintasarjassa lähdetään tietenkin voittamaan jokaista ottelua. Se on mielenkiintoinen, kova ja tasainen sarja, ennakoi Peltonen.

SJK U19 –joukkueen ensimmäinen SM-karsintaottelu pelataan Wallsportissa ensi viikon sunnuntaina 2.2. klo 14:00. Silloin vastassa on tammikuun alussa kaatunut SiPS / Kings. Tervetuloa!

SJK U19: Paavo Valakari MV, Tuomas Rintamäki (83. Martti Uusitalo), Joona Lautamaja, Joona Ala-Hukkala, Joonas Sundman(61. Jaakko Vihanta), Arttu Aromaa, Tuomas Lähdesmäki, Jaakko Vihanta (46. Niko Hietaharju), Janne Tuohisaari (61. Matias Kangas), Jesse Sarajärvi, Antti Palomäki (78. Jesse Sundman)

Molemmat toppareina pelanneet Joonat, Ala-Hukkala (kuvassa) ja Lautamaja, onnistuivat tänään maalinteossa.