123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kohtaa torstaina Prunttimäen jalkapalloviheriöllä FC Kaarinan.

FC Kaarina johtaa parhaillaan SM-sarjaa ja heillä on toisena olevaan TPS:ään kahden pisteen etumatka sekä peli vähemmän pelattuna.

SJK kohtasi FC Kaarinan jo aiemmin tällä kaudella heidän kotikentällään ja silloin kaarinalaiset katkaisivat SJK:n tappiottoman putken 2-1 voitolla. Peli oli tuolloin kuitenkin SJK:lla täysin hallussa ja ensimmäisen vartin aikana tulleiden kahden takaiskumaalin jälkeen kentällä peliä pyöritti SJK. Silloin ei kuitenkaan lisämaaleja saatu aikaan.

Nyt onkin paikka kotikentällä maksaa takaisin kalavelkoja ja kaataa sarjakärki.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Prunttimäessä ja se alkaa klo 18.30. Koska Prunttimäessä palvelut ovat puutteelliset, tarjoaa SJK peleihin ilmaisen sisäänpääsyn kaikille.

FC Kaarina luottaa pelitapaansa

Jo pitkään yhdessä ja saman valmentajan alaisuudessa ollut Kaarinan alueen yhdistelmäjoukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa. Mikään yllätys tämä ei asiaan vihkiytyneille tietenkään ole, sillä FC Kaarinan tämä ikäluokka pärjäsi hienosti aikoinaan jo Nike Premier- ja Kai Pahlman lopputurnauksissa sekä viime kaudella B-junnujen SM-sarjassa jossa kauden päätteeksi pokattiin hopeiset mitalit.

Joukkue pelaa kurinalaisesti puolustuksen kautta ja äärimmäisen nopeilla sekä suoraviivaisilla vastahyökkäyksillä, jota jotkut ovat kritisoineet jopa tuloshakuiseksi, eikä niinkään pelaajia kehittäväksi.
Jalkapallo on kuitenkin tulosurheilua ja se on sitä myös juniorien SM-sarjassa, joten jokainen joukkue määrittää itse omat tapansa toimia ja pelata. Kenties Kaarinasta nousee jonain päivänä yhteen tiukasti hitsattu joukkue, joka dominoi myös miesten sarjoja ja pohja tuolle on tehty jo hyvällä juniorityöllä?

FC Kaarina on kuitenkin iskenyt JJK:n jälkeen toiseksi eniten maaleja tässä sarjassa ja kun maaleja on heitä vastaan tehty vähiten, on pelitapa osoittautunut erittäin tulokselliseksi. Maalintekijöitäkin on heillä useita, joten kyseessä on vaarallinen joukkue kaikin puolin.

SJK pelaajat saivat kokemusta

SJK U19 joukkueesta peräti kuusi pelaajaa, pelasi viime tiistaina Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa Kerho 07:n riveissä. Useampikin pelaaja on toki jo aiemmin päässyt haistelemaan miesten huippusarjojen menoa tällä kaudella ja saanut siten huipputärkeää kokemusta tulevaisuuden varalle.

Nyt näiltä pelaajilta odotetaan vastuunkantoa omissa ikäluokkajoukkueissaan.

Kuten SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong korosti kauden alla Kausijulkaisussa, tarvitsee nuori pelaaja erilaisia pelikokemuksia kehittyäkseen ja siksi on tärkeää että pelaajat pelaavat monissa eri joukkueissa, välillä pääsevät mukaan jopa edustusjoukkueen treeneihin tai pelaamaankin muutamia minuutteja tällä kaudella. Edustusjoukkueessa he pääsevät mittaamaan kokeneiden huippupelaajian kanssa omaa vauhtiaan, näkemään miten ammattilaiset valmistautuvat pelehin ja harjoituksiin. Kerho 07:ssa pääsee jo pelaamaan isommassa roolissa, mutta ei kuitenkaan vielä vastuunkantajana. Omassa joukkueessa sitten rooli onkin entistä suurempi ja esimerkkiä pitää näyttää muille samaan pyrkiville pelaajille. Tähän koko homma SJK:ssa perustuu ja SJK haluaa kehittää pelaajia pitkällä tähtäimellä.

Huomiseen otteluun nostetaan myös mukaan pelaajia niiden tilalle jotka pelasivat eilen Kakkosessa ja siten näyttöpaikkoja annetaan myös muille pelaajille. Valmentajat ovat aina katsomossa. Niin edustuksen kuin Kerho 07:nkin.

Torstain otteluun SJK saa mukaan kovan ja levänneen ryhmän, tosin Kakkosen ottelussa täydet minuutit pelanneet saattavat huilata tämän ottelun. Osa saattoi saada tiistain kokemuksesta vain lisää virtaa ja tahto näyttää on nyt entistä kovempi.

Voittoa lähdetään siten hakemaan pienen sarjatauon jälkeen. Sarjatilanteen mukaan SJK U19 on tukevasti keskikastissa, mutta sarjajohtajan päänahka kelpaisi enemmän kuin mainiosti.

Tervetuloa katsomaan SJK:n tulevaisuuden pelimiehiä tänään ja kannustamaan heitä voittoon.

U19 SM-Sarjan SJK U19 – FC Kaarina Prunttimäessä torstaina 20.6. klo 18.30.

SJK tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille.