123 456 7890

A- ja B-junnujen sarjoihin muutoksia

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus päätti kokouksessaan 17.10. A- ja B-poikien SM-sarjajärjestelmän muutoksista.

Muutokset astuvat voimaan tammikuussa 2012, tavoitteena kilpailukauden pidentäminen ja sarjojen tason nosto. Muutoksilla pyritään tukemaan strategianmukaista yksilökohtaista pelaajakehitystä.

Sekä A- että B-nuoret pelaavat tammikuun lopusta huhtikuuhun kestävän, etelä- ja pohjoislohkoissa pelattavan SM-karsintasarjan. Molemmissa ikäluokissa on kaksi kymmenen joukkueen lohkoa, joiden kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat karsintasarjan jälkeen pelattavassa SM-sarjassa.

A-nuorten SM-karsintasarjaan pääsevät kaikki 12 kaudella 2011 SM-sarjassa pelannutta joukkuetta, sekä kaksi parasta joukkuetta Ykkösen lohkoista (6 joukkuetta). Lisäksi karsintaan pääsevät B-nuorten kauden 2011 kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa A-nuorten SM-karsintasarjassa.

B-nuorissa SM-karsintasarjan muodostavat A-nuorten tavoin SM-sarjan 12 joukkuetta sekä kolmen Ykkösen lohkon kaksi parasta joukkuetta (6). Lisäksi karsintaan pääsevät mukaan Kai Pahlman –turnauksen kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa SM-karsintasarjassa.

Sekä A- että B-nuorten SM-sarja pelataan valtakunnallisena kahdeksan joukkueen kolminkertaisena sarjana, joissa jokainen joukkue pelaa yhteensä 21 ottelua. SM-sarjan ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat poikien Ykköstä niin, että sekä A- että B-nuorissa pelataan kolmessa lohkossa, joista ei voi nousta SM-sarjaan kesken kauden.

Suomen Palloliitto tulee olemaan yhteydessä seuroihin A- ja B-nuorten SM-karsintasarjasta viikolla 43.

(Uutinen www.palloliitto.fi)